Cum știi dacă peștele este gravidă

Cum știi dacă dvs. de pește este gravidă

Dacă aveți un acvariu sau acvariu, ar trebui să știți că peștele poate da naștere în două moduri diferite. Primul este de a ascunde ouăle din plante sau sol, astfel încât, după un mascul se extinde sperma deasupra lor, aceste ouă pot eclozeze. Un alt tip de pește poate deveni gravidă și să dea naștere la fel ca o pisică sau un câine. Prin urmare, pentru a știu dacă peștele este gravidă, trebuie in primul rand daca femela depune ouă sau dă naștere, apoi se facă distincția între bărbați și femei și în final, uita-te pentru anumite modificări anatomice în pește de sex feminin.

specii vivipare

Singura specie de pește care devine gravidă este genul vivipari. Alții, cum ar fi peștele Betta nici măcar nu se împerechează în mod conventional. Dacă nu sunteți sigur în cazul în care peștele este vivipar și dă naștere sau este ovipar și stabilește ouă, arunca o privire la lista noastră de pește vivipar.

Guppy, swordtails, și Platy și pești molly sunt pești vivipari comune. În acest caz, primele ouă de sex feminin sunt în interiorul acestuia, iar apoi împerechează cu masculi. Aceste ouă eclozează în pești mici și mamele lor să le elibereze.

 • Rose pește
 • guppy de pește
 • Rechin taur
 • Molly Blowfish
 • pește Platy
 • Pike pește
 • pește cu patru ochi
 • Swordtails
 • Bocacccio rockfish
 • livebearer Endler lui
 • pește Mosquito

Se face deosebirea între bărbați și femei

După ce a decide dacă peștele este vivipar sau ovipar, puteți trece la distingerea masculi la femele de lor colorate. În acest fel se poate spune dacă un bărbat încearcă să se împerecheze cu o femelă sau dacă este vorba doar de doi bărbați sau două femei luptă.

pește vivipar de sex masculin, de obicei, au culori mai luminoase decât femei, ele au, de asemenea, un îngust și lung fin anal. Femeile tind să fie maro, cu un anala triunghiular.

modificări fizice

Pentru a afla dacă peștele este gravidă, ma uit la ea în fiecare zi pentru a vedea dacă apar modificări fiziologice. Atunci când femela este gravidă, ea dezvolta un nod sub abdomen timp de 20 până la 40 de zile, indicând sarcina ei ca ouăle sunt formate în interior. Acest lucru este lung și rotund, dar pot apărea, de asemenea pătrat, mai ales atunci când ea este pe cale de a da naștere.

Deci, atunci când peștele este gravidă, veți observa că ea este umflat, deși, dacă acesta este un Blowfish molly s-ar putea confunda sarcina ei cu anatomia ei naturală: această specie are o umflătură în partea din față, zona chiar sub branhii. Pe de altă parte, pești supraponderali de sex masculin sunt adesea confundate cu o sarcină, după cum reiese cu un nod în zona pieptului.

Femelele pot avea, de asemenea, un fel de pete sau la fața locului pe abdomen, care este negru lucios sau roșu, indicând faptul că acestea sunt gravide. Acel loc este ochii copil de pește și chiar înainte de livrare se muta in zona anala. Cu toate acestea, unii pești au întotdeauna acest loc, dar în timpul sarcinii crește mai întunecat sau mai luminos.

Comportamentul unui pește gravidăCa la sfârșitul sarcinii se apropie, veți observa modul în care peștele de sex feminin va începe să se întoarcă timid, și va ascunde de multe ori printre frunze și decor din acvariu. Veți observa, de asemenea pește dumneavoastră de sex feminin se va muta mult mai puțin decât de obicei în timpul sarcinii. Vei observa o scădere a cantității de alimente consumate și nu vor înota la fel de repede cum o fac de obicei.

Atunci când femela dă naștere pentru prima dată, ea poate obține un pic nervos. Ea va înota în sus și în jos acvariul până când ea se scufunda. Dacă ea stă în partea de jos pentru o vreme, nu intra in panica: durerea contracții preveni ei de a fi activ, dar apoi ea? ll a da naștere și a reveni la normal.

Cei care au dat naștere în trecut au experiență, astfel încât acestea vor căuta un loc ascunde în spatele unui decor liniștit acvariu.

De asemenea, este normal ca în timpul contracțiilor respirație și pulsul accelerează în feminin, astfel încât ea se poate ridica la suprafață pentru a suflare de oxigen.

Pregătirea pentru nașterea peștelui

Dacă ați descoperit că peștele de sex feminin este gravidă, atunci este important să se știu ce să se aștepte odată ce peștii se nasc. Cu toate că ar trebui să faci unele de cercetare on-line pentru a ști cum să aibă grijă de rasa ta de pește specifice, ar trebui să știți că, odată ce peștii se nasc, ar trebui să opriți filtrul de apă, astfel încât să nu se aspirate și înlocuiți-l cu un burete filtru.

După ce ați făcut acest lucru, de cercetare, dacă mama gravidă poate fi un animal de pradă pentru pește nou-născut, caz în care ar trebui să le separe. Dacă nu este cazul, se separe mama prea. Puteți face cu ușurință acest lucru prin adăugarea unui separator de plastic în interiorul acvariu dvs. pentru a vă asigura că nici unul dintre ceilalți atac de pește cei mici.

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Cum știi dacă dvs. de pește este gravidă, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

sfaturi
 • Peștii depun ouă (cunoscut formal ca peștii ovipar) nu vor prezenta semne vizibile de sarcină deoarece acestea vor depune ouă și, o dată în afara vor fi apoi fertilizate.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit