Alegerea unui molly, guppy, Platy sau xipho

Popular și ușor de întreținut molly, Platy, guppy, xipho și toate aparțin unei familii în mod colectiv cunoscut sub numele de viu-rulment dinte-crapi sau Poeciliidae. Acești pești se aseamănă îndeaproape killifish și pești mici. Acestea sunt toate nativii din regiunile tropicale și subtropicale din emisfera vestică, de la Centrala America de Sud, în cazul în care acestea trăiesc în fluxuri mici. Acestea sunt pești pașnici, care le fac potrivite pentru acvariu comunitate. Nici unul dintre ei cresc mult mai mare in salbaticie de 6 inci si in acvariu abia daca creste pana la 4 inch.

reproducere

Ceea ce deosebește acești pești este metoda lor de reproducere. În loc să depună ouă pe care masculul fertilizează apoi, acești pești dețin ouăle lor pe plan intern. Masculul le fertilizeaza cu o aripioară specializată numită gonopodium, iar tânărul trapei în interiorul feminin și apoi înot liber. Femelele pot produce mai multe lucuri tinere dintr-o singură fertilizare.

Cele două genuri care alcătuiesc majoritatea speciilor acvariu sunt Poecilia, care includ guppy și mollies- și Xiphophorus, care include platys și swordtails. În timp ce speciile sălbatice sunt destul de colorate (Poecilia inseamna multicoloră), pasionaților și crescătorii au profitat de obiceiurile lor de creștere ușor de a crea zeci de soiuri colorate vibrant.

Swordtails și Platys au fost încrucișarea atât de mult încât, uneori, există puține pentru a distinge o specie de alta, cu excepția înotătoarei alungit în formă de spadă a xipho de sex masculin. Variațiile majore de culoare ale platys sunt albastre WAG, roșu, roșu (ceea ce înseamnă că are o coadă neagră), apus de soare și twinbar de aur. Swordtails au aceleași soiuri de culoare.

AspectDintre toate Poeciliids, de guppy sunt, probabil, cel mai popular din cauza curcubeu de coloraturi în acest mic pește, 2-inch, precum și variațiile exotice ale tailfin sale banner-like. Denumirile comune derivă din forma pe care tailfin: flagtail, veiltail, Fantail, și triangletail, printre altele. Prin contrast, Mollies afișa doar câteva soiuri de tailfins și soiuri de culoare mai puține, în principal, negru, verde, aur și argint.

Le place la școală, așa că cel mai bine este de a păstra un singur mascul cu două sau trei femele. Acestea necesită temperaturi în jur de 75 de grade Celsius, oarecum apa dură și un pH natural pentru ușor alcalin. Mollies face cel mai bine atunci când o linguriță de sare se adaugă la fiecare 2 1/2 litri de apa de acvariu.

Hrănire

Acestea sunt, de asemenea, pește ușor de hrănit. Ei vor lua cu ușurință fulgi de pește și de a face bine fără alimente vii, cu toate că ei vor mânca creveți saramură. Având în vedere că tinerii sunt deja complet formate atunci când sunt eliberate de către femelă, acestea pot fi hrănite alimente sub formă de fulgi foarte fin zdrobite.

În timp ce acestea sunt pesti destul de rezistente, supraaglomerare sau modificări rare de apă pot face susceptibili la boli. Amintiți-vă că, deși acești pești cresc ușor, de reproducție și purtând orice pește tinere pune sub o mare de stres, astfel încât acestea sunt cel mai bine izolate atunci când dau naștere și după. Cu hașuri vin la intervale de circa 30 de zile, preocuparea reală poate deveni rapid de control al populației (cu toate că în cazul în care peștii dau naștere în rezervorul de comunitate, de alt pește și vreodată părinții, se va fixa la tineri pentru produsele alimentare).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit