Cât timp este o pisica gravidă: feline sarcinii

cât timp este o pisica gravidă

Nu e nimic mai adorabil decât un brand nou gunoi de pisoi. Din păcate, se ocupă cu sarcina înainte de aceste pisicutele copii apar poate fi o perspectiva infricosatoare pentru multi proprietari de animale de companie. Cât timp este gravidă o pisica? Cum se poate spune daca o pisica este gravidă? Iată răspunsurile la unele dintre aceste întrebări importante.

Semne Pisica ta este gravidă

Daca te intrebi, „Este pisica mea gravidă,“ există multe semne pentru a privi afară pentru. Cu toate acestea, în primele câteva săptămâni, poate fi foarte dificil de a determina daca o pisica este gravidă sau nu. Primul semn este o creștere în greutate mica. Dacă bănuiți că pisica ta ar putea fi gravidă, deoarece ea a câștigat o oarecare greutate, un medic veterinar poate determina daca o pisica a fost impregnat cu o ecografie cat mai devreme de 15 zile de la conceptie.

Unele pisici pot dezvolta boala de dimineață în timpul a treia sau a patra săptămână de sarcină. Pentru că ea se simte bolnav, pisica ta nu poate manca la fel de mult în această perioadă. Cu toate acestea, dimineața de boală, de obicei, durează doar pentru o zi sau două, astfel încât merge de multe ori neobservate.

După aproximativ o lună, o pisică impregnat devine mai evidentă. Sfarcurile vor deveni roz și dimensiunea burta pisicii se va extinde în mod progresiv. În ultimele etape ale sarcinii, corpul pisicii se va lua pe o formă de pară și ați putea fi chiar posibilitatea de a vedea sau simți mișcările fetale.

Cât timp este o pisica insarcinata?

Deci, cât timp este gravidă o pisica? După împerechere, felina de sex feminin medie, cunoscut acum ca o regină, va fi insarcinata timp de 65 de zile. Pisoii pot fi în condiții de siguranță născut de la 63 la 69 de zile de la conceptie. pisicile siameze au o perioadă de gestație mai lungă. O mama siamez poate da naștere în condiții de siguranță la pui de 71 de zile de la conceptie. În cazul în care un gunoi de pisoi se naște înainte de 60 de zile, acestea vor fi probabil prea subdezvoltate să se maturizeze în mod corespunzător.

Dacă vă întrebați cât timp este o pisica gravidă, din păcate, nu există nici un test de detectare precoce pentru a determina sarcina, astfel încât învățarea data exactă a conceptiei este foarte dificil. Va trebui probabil să întrebați medicul veterinar. bataile inimii fatului pot fi detectate cu ultrasunete în ziua 20, care poate ajuta să restrângeți data conceptiei.

Ce sa faci Daca pisica ta este gravidăce să facă în cazul în care pisica ta este gravidă

Acum, că știm răspunsul la întrebarea de cât timp este o pisica gravidă, este timpul să dau seama ce să fac în cazul în care pisica ta este gravidă. Dacă aflați că pisica ta este gravidă, asigurați-vă că vă programați întâlniri regulate cu medicul veterinar. El va recomanda probabil să întrerupă medicamente, inclusiv produse deworming si unele insecticide purici și căpușe. Droncit și Revoluția sunt două medicamente care sunt aprobate pentru utilizarea pe regine gravide, dar medicul veterinar va fi în măsură să sugereze alții. Medicul veterinar poate discuta, de asemenea, procedurile de livrare și semne de probleme potențiale, astfel încât să puteți obține ajutor rapid dacă regina are probleme în timpul livrării.

Asigurați-vă că pisica ta are un loc de cuib. Când a da naștere, pisicile mama va căuta un loc liniștit, cald, și întuneric pentru a da naștere. sertare goale și cutii din dulapuri fac locurile perfecte de cuibărit. Ar trebui pus, de asemenea, niște pături moi din sertar sau o cutie pentru a face mai confortabil.

Spaying și Castrarea

și castrare, o pulverizare pisica

Castrarea o pisica este cel mai bun mod de a se asigura ca pisicuta ta nu ramane insarcinata. Castrare, o pisică se asigură că nu se poate impregna o femeie. Nu numai că castrarea și castrare comportamente calm imperechere iritant, se poate prelungi de fapt viata pisicii tale de sex feminin, păstrând în același timp pisicile nedorite în afara adăpostului.

Deoarece Spaying și neutering sunt atât de importante, multe clinici ofera aceste servicii la tarife reduse. Cele mai multe adăposturi de animale nu se va adopta o pisica sau o pisicuta, cu excepția cazului în care a fost stabilită, așa că, dacă sunteți în căutarea de a adopta o nouă pisicuta, adăpostul de animale este un loc bun pentru a începe.

Când răspunde, „Cât timp este o pisica gravidă“, este de asemenea important să se înțeleagă că furnizarea de pisica cu grija veterinară dreptul în timpul sarcinii este la fel de important. Dacă aveți întrebări sau dacă doriți să obțineți pisica fixă ​​înainte de a putea rămâne gravidă, asigurați-vă că face o vizită la clinica veterinară locală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit