Dilema Ziua Tatălui: atunci când bărbații da naștere

Întrebat vreodată cum lumea ar putea fi diferită dacă oamenii au dat naștere? Având o privire la stilul de viață al unui cal de mare s-ar putea da o idee - pentru Seahorse de sex masculin nu numai fertilizează ouăle de o femeie, dar el le duce la termen și dă naștere.

Pentru că ei furnizează spermă pentru a fertiliza ouale, căluți gravide sunt în mod incontestabil de sex masculin. Doar un sovin de mamifere ar sugera altfel. Iată cum funcționează în lumea căluți:

În zori, masculul intampina femela de tremurător pentru a obține atenția ei. El demonstrează masculinitatea lui de pufăind dintr-o pungă de puiet situat pe burta lui. Semnalele de sex feminin ea este gata de tremurător. Cuplul dans unul în jurul celuilalt, care deține cozile reciproc și pirouetting timp de până la 10 minute.

In timpul dansului, de sex feminin depozitele ouă ei în pungă de puiet de sex masculin, care apoi se sigilează cu peste tesut. sperma fertilizeaza ouale, iar embrionii încep să crească în interiorul pungii.

Punga devine, pentru toate punctele de vedere, un uter. Capilarele punga furniza oxigen si alte substante nutritive la fel ca un cordon ombilical. Hormonii din masculul stimula crearea de lichid placentar, care se schimbă treptat de la fluid corporal la fluidul similar cu apa din jur. Acest lucru ajută la reducerea stresului pe tineri la naștere.

Masculul poartă mici fasciculele de bucurie pentru aproximativ o lună, deși unele specii, cum ar fi Hippocampus zosterae sau Seahorse pitic, va da naștere în doar 15 zile. Tatăl păstrează tânăr în condiții de siguranță în punga lui până când ajung într-un stadiu avansat de dezvoltare. De fapt, alevinii pot avea grijă de ei înșiși imediat după naștere. Între timp, masculul nu se pot reproduce până se nasc puietul.

Când el e gata să dea naștere, tatăl intră în travaliu. El devine agitat și începe să contracteze și jackknifing pentru a evacua tineri din pungă. Alevinii sunt replici mici ale părinților, variind în mărime de la 7 la 11 milimetri în lungime. Ei merg imediat în lume pentru a face părinții mândri prin găsirea unui partener potrivit pentru a produce mai multe prăji.Din fericire pentru calutii, ei nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cumpararea un cadou de Ziua Tatălui tata - imaginați-vă cât de greu ar fi.

Calutii, de altfel, sunt pesti care inoata în poziție verticală. Ele sunt clasificate în aceeași familie ca și pipefish, dragon mare și conducte cai (Syngnathidae), Singura familie de vertebrate cunoscute in care masculii devine gravidă. Spre deosebire de majoritatea peștilor, ei nu au scales- pielea este intinsa pe o serie de plăci osoase. Acestea variază în mărime de la mai puțin de un inch (10 la 20 de milimetri) la mai mult de un picior (300 mm). Durata lor durează între un an și patru ani, în funcție de specie.

Aducerea Tatăl

Deci, ce efect are această inversare a rolurilor tradiționale au asupra societății Seahorse? Ei bine, spre deosebire de o mare parte din regnul animal, masculul nu poate reproduce la will- el trebuie să aștepte până după fiecare naștere să treacă pe materialul său genetic din nou. Acest lucru limitează șansele de reproducere, care este neobișnuit pentru pești de sex masculin.

Deși masculul dă naștere, el încă mai trebuie să atragă femela, arătându-off traistă și culori sănătoase. Odată ce el găsește partenerul său, însă, relația este de obicei monogamă pe tot parcursul vieții lor. Oamenii de știință suspectează că masculii legătură puternic cu femei, deoarece acestea nu pot împerechea și apoi se lasă să se împerecheze voios din nou cu o altă femeie. Din fericire pentru masculul, femela este, de asemenea, foarte dedicat.

Lipirea este atât de puternică încât, dacă un Seahorse este pierdut sau moare, celălalt este lent pentru a găsi un alt partener. După ce a dat naștere, masculul va începe ritualul de curtare din nou, care poate dura până la 9 ore până la câteva colegii din nou.

Pentru a afla mai multe despre căluți și adecvarea lor într-un acvariu acasă, a se vedea povestea Alegerea unui cal de mare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit