Cum să știu dacă testoasa este gravidă

Cum să știu dacă Tortoise dumneavoastră este gravidă

Dacă aveți o femeie și un sex masculin țestoase pentru animale de companie, vei ști deja că femela poate deveni gravidă. Este de mare importanță pe care le detecta acest lucru cât mai curând posibil, în scopul de a adapta mediul testoasa dumneavoastră la nevoile sale specifice, și să fie capabil să meargă la veterinar dacă există semne de probleme în timpul acestui proces.

Fiind reptile, la început s-ar putea parea mai greu de observat anumite condiții, cum ar fi sarcina în broaște țestoase. Cu toate acestea, cu cunoștințe dreapta și răbdare vei sti exact ce se întâmplă cu animalele de companie.

Acest articol AnimalWised va clarifica unele aspecte ale reproducerii broască țestoasă, și vă vom arăta cum să știe dacă testoasa este gravidă.

Cum se reproduc țestoase?

Țestoasa este o reptila vertebrat ovipar, ceea ce înseamnă că se reproduce prin depunerea ouălor. Există o mare diversitate de specii, iar unii dintre ei chiar trăiesc sub protecție, deoarece acestea sunt puse în pericol. Acest ciclu de reproducere se referă în mod specific la broască țestoasă, nu broasca testoasa.

Primul lucru pe care să știe despre reproducere broască țestoasă și sarcina este faptul că aceste reptile ajung la maturitatea sexuala la aproximativ 7-10 ani, atunci când sănătos. Din acest punct înainte, procesul de reproducere broasca țestoasă va începe prin împerecherea cu un bărbat.

 • Sezonul de împerechere este între aprilie și iunie.
 • broaste testoase de sex feminin au capacitatea de a stoca sperma in interiorul ei înșiși, în scopul de a fertiliza ouale pe care le stabilesc. Aceasta sperma poate fi stocată și să fie încă funcțională timp de 3 ani.
 • Țestoasele pune în mod normal între 2 și 12 ouă, deși acest lucru variază în funcție de specie particulare.
 • Ouăle eclozează între august și octombrie.

De asemenea, trebuie să rețineți că Perioada de incubare este mai scurtă atunci când temperatura este mai mare, care pot influența timpul incubației.

Cum să știu dacă testoasa este gravidăPentru a spune dacă testoasa este gravidă, aveți nevoie pentru a utiliza tehnica palparea pentru a verifica pentru ouă în interior. Pentru a face acest lucru, va trebui să se simtă în abdomen, așa că vă recomandăm să urmați acești pași:

 • Este normal ca broasca țestoasă de a rezista și de a da afară.
 • Ar trebui să profite de această mișcare și să blocheze unul dintre picioarele din spate. Acest lucru se poate face prin simpla ținând unul dintre degetele pe interiorul piciorului, împiedicând-o să se miște.
 • Blocarea unul dintre picioarele sale va permite accesul partea abdomenului său, o zonă în care trebuie să acorde o atenție deosebită.
 • apăsați ușor una sau două dintre degetele de pe partea laterală a abdomenului palparea. În cazul în care zona este moale, vă simțiți viscera- ei dacă observați ceva sferic și greu, testoasa este gravidă

In timp ce palparea abdominală este cea mai sigura metoda pentru a verifica sarcina unei broască țestoasă, există, de asemenea, semne de comportament că este gravidă. Atunci când o broască țestoasă depune ouăle, începe să sape găuri în pământ, astfel încât este foarte important în acest moment, în timp pentru testoasa dumneavoastră pentru animale de companie pentru a avea pământ moale pentru a face astfel. În caz contrar, se poate reține ouăle, ceea ce constituie un risc grav.

Semne de avertizare în timpul sarcinii

În cazul în care animalele de companie testoasa este gravidă, trebuie să acorde o atenție specială unor semne care ar putea indica o boală, chiar dacă acestea nu sunt, de obicei, o cauza de griji, iau un sens diferit în timpul sezonului de reproducție:

 • , ochii umflati roșii
 • Secreții nazale
 • Lipsa poftei de mâncare
 • probleme Shell
 • Petele de pe piele
 • umflarea cap de
 • Pierdere în greutate
 • Edem
 • Dificultate în respirație

Dacă observați oricare dintre aceste semne, este important să du-te la veterinar cât mai curând posibil- acestea pot indica o boala, care, pentru o broască țestoasă gravidă ar fi mai periculos decât în ​​mod normal.

Pentru a preveni orice pericol pentru testoasa, ar trebui să fie întotdeauna atent cu alte animale de companie la domiciliu.

Dacă doriți să citiți articole similare Cum să știu dacă Tortoise dumneavoastră este gravidă, vă recomandăm să vizitați categoria noastră gestației.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit