Cât timp este un iepure gravidă înainte de a da naștere

Cât timp este un iepure gravidă înainte de a da naștere

Iepurii sunt printre cele mai populare animale de companie pentru persoanele care iubesc animalele mici. Indiferent de rasa lor - Dwarf, Rex, franceză Lop, Angora - în cazul în care v-ați decis să păstreze un iepure de sex feminin si au rasa ei, ar trebui să știi durata exactă a sarcinii pentru a oferi cea mai buna ingrijire posibila. În acest fel, veți au totul gata atunci când iepurașii sosesc.

vrei sa stii cât timp este un iepure gravidă înainte de a da naștere? Nu ratați acest articol oneHOWTO!

Când pot iepuri deveni gravidă?

Ovulației la iepuri funcționează diferit decât în ​​alte animale domestice, cum ar fi câini sau pisici. În general, maturitatea sexuală și, prin urmare, prima căldură au loc între lunile a șasea și a opta de viață, deși există rase care pot avea prima lor termic la varsta de patru luni.

Cum funcționează căldura la iepuri?

Spre deosebire de alte animale, iepurii sunt fertile pe tot parcursul anului, fără Perioada de estru regulate. Deși mai receptivi în prima jumătate a anului, ovulația este stimulata prin actul de împerechere. Asta este, atunci când un iepure de sex masculin se monteaza o femeie, se creează stimulare vaginală care provoacă ovulația spontană.

Această perioadă este împărțită în două etape. căldură care durează între 12 și 14 de zile, în cazul în care DOE poate ramane insarcinata. Cealaltă etapă se numește diestru, și este o perioadă care durează de patru zile în care femela isi pierde interesul pentru împerechere. Dacă aveți nevoie de mai multe informații puteți verifica articolul nostru pentru a afla cât timp are perioadă de iepure trecută.

Cât timp este sarcina de iepure?

Dacă a avut loc împerechere în zilele fertile, sarcina unui iepure De obicei durează între 28 și 31 de zile, da sau de a lua una sau două zile. Dacă după 33 de zile de iepure încă nu a dat naștere, ar trebui să o ia la veterinar pentru a vă asigura că nu există nici o problemă. Iepurii pot avea între 3 și 12 iepurași într-un gunoi.

Cum se poate spune dacă iepurele este gravidă?

Este important să verificați dacă iepurele este gravidă prin palparea. Pentru a face acest lucru, pune iepurele ușor pe o suprafață plană și să păstreze ei încă. Acum, puneți palma pe abdomenul ei, chiar deasupra stomacului, și palpați cu degetele cu atenție înainte și înapoi.

Dacă iepurele gravidă, veți observa câteva umflaturi rotunde. Bumps - care este, iepurașii - sunt vizibile din a 20-a zi de sarcina, ceea ce ar însemna că va da naștere în 11 zile. Aici puteți afla mai multe despre cum să știu dacă iepurele meu este gravidă.

Ce să ia în considerareEste esențial să nu folosească nici o presiune atunci când palpating abdomenul iepurelui, pentru că ar putea provoca-o să avorteze. Prin urmare, este recomandabil să se ia iepure la veterinar astfel încât acestea să poată face un examen și indică în detaliu modul în care ar trebui să o examineze.

Simptomele de sarcină la iepuri

iepuri gestante prezent alte simptome Pe lângă burta umflate evident. Acestea includ:

  • sânii umflate.
  • Agresare iepure mascul.
  • Aportul crescut de alimente și apă.
  • Nelinişte.
  • Construirea unui cuib - ocazional prin ruperea lor proprii de păr.

În cazul în care iepurele este într-adevăr gravidă, să ia o privire la ghidurile noastre complete despre cum să aibă grijă de un iepure gravidă și ce să se hrănească un iepure gravidă.

Cum de a ajuta un iepure a da naștere

La fel ca cele mai multe animale, iepuri da naștere prin instinct. Când sarcina ei este de peste, iepurele nu va fi nevoie de ajutorul tau pentru a livra iepurașii. În general, nu tind să dea naștere pe timp de noapte sau în timpul unei perioade când simt că nimeni nu le va deranja.

Tu ar trebui să ofere pur și simplu un mediu calm și să păstreze distanța. Cu toate acestea, nu ține un ochi pe totul asigurați-vă că livrarea iepurelui merge bine și dacă vezi ceva greșit, o poți ajuta sau a apela la veterinar.

Acesta este răspunsul la cât timp este un iepure gravidă înainte de a da birth- după cum se poate vedea, sarcina de iepure trece foarte repede. Trebuie să fiți atenți la simptomele, astfel încât să-l observați în timp și au totul pregătit pentru iepurașii nou-născuți.

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Cât timp este un iepure gravidă înainte de a da naștere, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit