Cum pește reproduce

Cum face Fish Reproducă

viața marină este fascinant, și împerechere este o parte a procesului de reproducere naturală a peștilor. Cu toate acestea, este un proces diferit, divers și foarte interesant, care se face intern sau extern, de obicei, cu ouă, cu toate că nu întotdeauna.

Dacă găsiți viața marină fascinant, pe care cu siguranță vrei să știi modul în care peștele reproduce, astfel încât la oneHOWTO vom explica acest proces, în plus față de oferindu-vă câteva alte lucruri distractive pentru a hrăni creierul și astfel încât să știți mai multe despre aceste creaturi ale mării.

Conform tipologiei

Peşte se pot reproduce în mai multe moduri, ei pot fi ovipare, vivipar sau ovoviviparous, acest lucru înseamnă că pot da naștere prin ouă sau pește chiar deja dezvoltate.

pereche de pește extensiv, și, deși există pești de sex masculin și feminin, ele nu sunt ușor de distins, deoarece acestea nu au nici un organ extern identificarea acestora. Există mulți factori care influențează ciclul reproductiv al peștilor, cum ar fi produsele alimentare, ușoare, temperaturile sezoniere, etc. Studiile arată că, cu cât temperatura, este mai scurtă perioada de incubație.

  • Daca sunt ovipar, ouă naviga prin apă, alături de sperma de sex masculin. Unele au o densitate mai mare și du-te jos la fundul mării, în timp ce altele plutesc în apă. În orice caz, ele pot proteja ouăle în bule până când ies din ouă, iar unele pot chiar să le țină în gură.
  • vivipar pește da naștere la urmași pe deplin format, astfel încât procesul de incubare are loc în interior, în aproximativ 400 de specii de pești.
  • ovoviviparous pește sunt similare cu cele vivipare, dar fertilizarea se întâmplă pe plan intern din gonopodium de sex masculin, care introduce ouăle în femela. Sexele sunt ușor de identificat, deoarece femela este mai mare, în timp ce masculul are culori mai luminoase. Un fapt interesant este faptul că femela ovoviviparous după un ou de stabilire prima, nu are nevoie de sex masculin pentru a fertiliza le-a doua oară, deoarece unele sperma este lăsat din momentul precedent.

pește hermafrodite

Deși există pești de sex masculin sau feminin, unele de pește poate fi, de asemenea hermafrodite. Acești pești sunt foarte interesante, mai ales atunci când ei trăiesc în acvarii sau iazuri, deoarece ei nu au nevoie de un sex fix, deoarece acestea pot alterna între bărbați sau femei, atunci când împerechere. Aceasta se numește hermaphroditism simultană.

Un alt tip de hermaphroditism în momentul în care sunt pești de sex masculin în timpul primei etape a vieții lor și apoi devin femele, aceasta se numește proteandry și este foarte frecvente în bas.În cazul în care peștele este o femeie în viața sa timpurie și apoi se schimbă în sex masculin, este numit hermaphroditism protogen.

migrații de pește

Unii pești se angajează într-o aventură migratoare pentru acest lucru poate de reproducere in proces poate face singuri sau în perechi, mai multe sau câțiva kilometri distanță și este un ritual care poate lua mai multe măsuri pentru a depune icrele. Acest tip de ritual este comun în bibanul și pește Snapper. Pentru această specie, ei caută locul ideal pentru imperechere an după an.

Atunci când acești pești sunt într-un acvariu, este important să se creeze condițiile potrivite pentru ei să crească sănătoși, și pentru a identifica dacă oricare dintre specimenul sunt gravide. Când cumpărați peștele, este bine să știe cum se înmulțesc, așa că la oneHOWTO avem câteva articole care pot ajuta să înțelegeți acest lucru, să învețe:

  • Cum de a construi un acvariu cu apă sărată
  • Cum pereche Betta pește

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Cum face Fish Reproducă, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit