Care sunt animale ovoviviparous

Care sunt animale Ovoviviparous

animale Ovoviviparous sunt tipul de animale care se nasc din ouă care stau în interiorul mamei până chiar înainte de eclozare. Prin urmare, acest tip de nastere este un amestec între oviparity - depunerea ouălor de a reproduce - și viviparity - în curs de dezvoltare în interiorul corpului mamei.

Această clasă de animale sunt, pe scurt, un exemplu foarte bun al evoluției genetice bazate pe supraviețuire. Știm cu toții că natura este înțelept, dar noi încă obține surprins atunci când descoperi minunile sale. Aici, la OneHowTo, vom explica ce sunt animale ovoviviparous.

pește Ovoviviparous

În cele mai multe specii de pești, femele generează o mulțime de ouă mici și apoi le depune în locurile în care cred în condiții de siguranță pentru tinerii lor, în cazul în care acestea pot fi fertilizate de sperma de sex masculin - adică, ei sunt ovipar. Această tehnică nu este foarte eficient, deoarece cele mai multe ouă mor în curând și clociți larve au o foarte rată scăzută de supraviețuire din cauza prădătorilor și condițiile de mediu.

De aceea, unii pesti cum ar fi stingrays, guppys, Mollys sau platys au evoluat într-un mod mai inteligent de reproducere: ovoviviparitate. În ciuda asemănării cu balene sau delfini, rechinii nu sunt mamifere ci mai degrabă o mare, un fel de periculos de pește. Rechinii au o largă varietate de moduri de a da naștere, în funcție de specie: vivipare, ovipare și ovoviviparous.

Așa cum este cazul cu animalele vivipare, ouăle sunt fertilizat intern și sunt bine protejate în interiorul femelelor care le hrănesc printr-o placenta, la fel ca și mamiferele fac.

șerpi Ovoviviparous

La fel ca rechinii, șerpii au, de asemenea, trei moduri de gestație și naștere - oviparity, viviparity și ovoviviparitate.

fer-de-lance sau șarpe terciopelo, de exemplu, este vivipar. Descendenții acestui șarpe veninos se nasc alive- mama poate da naștere la o medie de 30 de serpi dupa o sarcina care dureaza de la 6 la 8 luni. Odată născut, femela nu arata după copii. Din prima zi de viață, șerpi de catifea să aibă grijă de ei înșiși - se nasc pe deplin dezvoltate. șerpi de coral, o altă specie extrem de veninoase, sunt ovipar. Mama depune ouă într-un loc care se simte bine și așteaptă alături de ouă mici - cu toate riscurile pe care le presupune.Pe de altă parte, sarpele boa constrictor - unul dintre cei mai mari șerpi din lume, deoarece poate cântări 30 de kilograme și se măsoară până la 4 metri - este ovoviviparous. Mama păstrează ouăle în interiorul corpului ei timp de 7 luni și poate da naștere la 25 copii vii, dezvoltate.

Vorbind despre șerpi mari ovoviviparous, clasat pe locul nr. 1 este Anaconda. Cu o greutate de până la 200 kg și măsurând lungimea de 12 metri, anaconda are o perioadă de gestație de aproximativ 6 luni și poate da naștere până la 50 de copii. Sunt destul de mici - nu ajung destul de un metru!

Alte reptile și amfibieni ovoviviparous

Unele specii de cameleoni sunt ovoviviparous, cu o perioadă de gestație de 5 până la 7 luni.

Surinam Toad (Pipa Pipa), Este o specie extrem de rară de amfibian, care dă naștere să trăiască copii. Acesta este plat și gri în aspectul său. Ciudățeniile nu se opresc aici: Spre deosebire de restul animalelor ovoviviparous, acest amfibian nu transporta ouăle în interiorul, dar creează o strat secundar de piele transparent pe spate și să le transporte pentru a le depozita în condiții de siguranță la peste tot. Se poate încărca între 60 și 100 de copii! Larvele se dezvolta in interiorul oua, iar acestea apar ca fiind complet dezvoltate, râioase mici independente.

insecte Ovoviviparous

Nu toate muștele depun ouă. Unele specii ale acestei insecte comune și enervant sunt de fapt ovoviviparous, iar larvele lor nu văd lumina până când eclozează. Aceste tipuri de muște se numără Tachinidae acoperi, un pic mai mare decât muște interne. Ei trăiesc pe toată planeta. Alte insecte ovoviviparous includ multe specii de coleoptere la fel ca gândacul metalic.

Deci, acum știi ce sunt animale ovoviviparous - cele care sunt dezvoltate în ouă în corpul mamei după fertilizare internă și născut viu și pe deplin dezvoltate.

Dacă doriți să citiți articole similare Care sunt animale Ovoviviparous, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categorie Animal Unit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit