Nu toți șerpii depun ouă?

Face toți șerpii Lay ouă?

Când ne întrebăm dacă toți șerpii depun oua, raspunsul este Nu. În realitate, șerpii au trei moduri diferite de a reproduce. De fapt, 70% dintre șerpi depun oua, dar nu tot. 30% dintre șerpi dau naștere de a trăi cei tineri, ceea ce este un lucru neobișnuit pentru reptile. Chiar mai surprinzător este faptul că unii șerpi păstreze ouăle lor în interiorul corpului lor, le dezvolta acolo, și să le permită să iasă numai atunci când eclozează și șerpi lor copii (de asemenea, cunoscut sub numele de sankelets) se nasc. Citeste acest oneHOWTO articol pentru a afla unele mai multe fapte uimitoare despre sistemul de reproducere de șerpi.

Trei tipuri de sisteme de reproducere la șerpi

Fie că șerpii depun ouă sau să dea naștere celor mici depinde de specia lor. În funcție de modul în care acestea reproduc, șerpii sunt împărțite în trei categorii:

  1. Ovipar: 70% dintre serpi sunt ovipare, ceea ce înseamnă că fac ei depun ouă. Aceste ouă sunt incubate până când sunt gata de eclozare și puii sunt gata să apară. Aproape toți șerpi șobolani, șerpi rege, șerpi iarbă ca cobre, vipere, Mambas și alții se încadrează în categoria de numai șerpi ovipare.
  2. Vivipar: Șerpii care se încadrează în această categorie nu au oua deloc. Ei hrăni puii lor în sacul vitelin și placentă, și să dea naștere să trăiască copii șarpe. Unii serpi vivipare includ anaconda verde și boa.
  3. Ovoviviparous: Sistemul de reproducere al acestor serpi este un fel de amestec între depunerea ouălor lor și dând naștere să trăiască nou-născuți. Aceste șerpi păstrează ouăle în corpul lor, să-i ies din ouă în interiorul și lăsați afară doar snakelet live. Rattlesnakes sunt exemple perfecte de șerpi ovoviviparous.

Puteți găsi mai multe detalii în articolul nostru Cum reproduceti Animale?

Speciile care depun ouă de șarpe?

70% dintre șerpi depun ouăle, inclusiv specii din colubride și elapide familii. Acestea includ în jurul valorii de 2 / 3rds speciei de șarpe, inclusiv sumatoare, taipans, Mambas și cobre. In timp ce marea majoritate a șerpi de mare sunt vivipari, laticauda este un astfel de șarpe mare, care stabilește ouă pe teren, mai degrabă decât a da nastere unui copil viu în mare.

Dar de ce doar niște șerpi depun ouă? Adevărul este că șerpii ovipare tind să trăiască într-un climat care este perfect pentru ei pentru a incuba ouăle în loc să le păstreze în corpul lor, motiv pentru care evoluția le-a permis sa eclozeze ouale lor.În general, șarpele de sex feminin își abandonează ouăle după plantare, dar unele specii răsuciți de fapt, în jurul lor pentru a le menține frumos și cald și se incubează. Femela de cobră regală construiește cuiburi pentru ouăle și rămâne cu puii săi pentru câteva zile, chiar și după eclozare. Click aici pentru a afla când Do Snake eclozeaza.

specii care șarpe dau naștere la cei tineri?

Ambii șerpi vivipare și ovoviviparous rasa snaklings tineri vii, Cu toate acestea vivipar nu au nici ouă, în timp ce păstrează ovoviviparous ouăle în interiorul corpului lor. Indiferent de sistemul lor de reproducere este, ambele dintre ele dau naștere de a trăi șerpi copii din corpul lor. Toate rattlesnakes, boa, anaconda și cele mai multe vipere dau naștere la cei tineri, care sunt vii și pe deplin funcțional. Șerpii de mare, de asemenea, dau naștere la copii trăiesc sub apă, cu excepția laticauda, care depune ouăle pe uscat. Cei mai mulți șerpi abandoneze imediat copiii lor doar dupa ce a dat naștere la ei, fie să trăiască pui sau prin ouă. De îndată ce acestea se nasc, ele sunt lăsate să se descurce singuri pe cont propriu. Poate că acest lucru se datorează faptului că bebelușii au venin de șerpi cu clopoței și colți imediat după nașterea lor, și ei sunt capabili de a provoca o muscatura fatala acolo si apoi.

Concluzie

Are fiecare șarpe depun ouă? Raspunsul este nu. Este adevărat că 70% din speciile de sarpe depun oua, dar 30% donrsquo-t. Serpii, cum ar fi boa, șerpi zuruitoare, vipere și cei mai mulți șerpi de mare, cu excepția laticauda da naștere de a trăi tineri copii. Serpii au un sistem de reproducere complex, și o singură specie chiar reproduce fără împerechere. șerpii Ovoviviparous sunt un amestec de ambele, și putem spune că amândoi fac ei depun ouă și dau naștere la copii. Deci, dacă vrei să știi dacă acestea depun ouă sau nu, nu poate să nu fie un da sau nici un răspuns. Va trebui să înțeleagă întregul sistem de reproducere de șerpi.

Dacă doriți să citiți articole similare Face toți șerpii Lay ouă?, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categorie Animal Unit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit