Cum guppy da naștere?

Guppy dau naștere la pui vii

guppy (Poecilia reticulata) Sunt vivipari, ceea ce înseamnă că acești pești dau naștere de a trăi, viabil, liber-înot tânăr în loc de ouă care încă trebuie să se maturizeze. Înțelegerea modului în care guppy da nastere poate ajuta amatorii de acvariu bucura de reproducție guppy sănătoși, fără subliniind mama gravidă sau risca viețile tinerilor prăjește.

Cum guppy Dă naștere

Când guppy da naștere, femela va „drop“ 2-200 guppy pentru copii, numit prăjește, de obicei, în patru până la șase ore. Dacă ea este subliniat, cu toate acestea, procesul de a da naștere la toate prăjește poate dura până la 12 ore. In cazuri extreme, o guppy femelă poate da naștere la doar câțiva prăjește la un moment dat, cu pauze de câteva ore sau zile între nașteri, deși în cele mai multe dintre aceste cazuri, cei tineri nu sunt viabile și mor repede. De obicei puietul sunt livrate la un moment dat, cu toate că ele pot să apară într-o succesiune rapidă, cu pauze între grupuri de copii.

Puii de guppy sunt de obicei nasc ghemuit în bile mici, la fel cum au maturizat în pântecele femelei în această formă compactă. Ei vor uncurl și să înceapă înot rapid, cu toate acestea, și guppy nou-născuți de multe ori înota în sus, în cazul în care acestea sunt foarte sănătoase. Nesănătoasă, prematur sau născut mort tânăr se va scufunda.

Când gravide Guppy este gata de naștere

guppy de sex feminin poate deveni gravidă, atunci când acestea sunt vechi de doar câteva săptămâni, iar dacă acestea nu sunt separate de guppy de sex masculin pot da naștere, în medie, o dată pe lună timp de mai mulți ani. crescătorii guppy învață repede să recunoască semnele unei guppy gravide, inclusiv creșterea în greutate semnificativă și întunecarea fața locului gravid aproape de anus sub coada. Perioada de gestație pentru guppy este de la 21-30 zile (22-26 zile este medie), în funcție de temperatura rezervorului, curățenia și sănătatea femelei. Aproape de sfârșitul perioadei de gestație, femela va arata semne de nastere iminente.Diferite pești au personalitati diferite, si nu orice guppy de sex feminin va arăta aceleași simptome de nastere. Urmărind pentru următoarele semne pot ajuta să știi când timpul pentru naștere se apropie.

  • Cutiuta, pătrat-off uite la abdomenul femelei
  • Spotul gravid este maro foarte închis sau negru
  • Ea crește încă în rezervor sau caută un loc unde să se ascundă
  • Schimbarea obiceiurilor alimentare, cum ar fi refuzul de a mânca sau scuipand alimente afară
  • Tremurând sau shuddering mișcări în timpul contracțiilor
  • respirație rapidă Din ce în ce

Atunci când o femeie guppy arată indicii că ea este gata să dea naștere, aceasta poate fi o idee bună să-i mute într-un rezervor sau net de nastere in interiorul rezervorului normal sau într-un rezervor separat complet. Acest lucru o va separa de celelalte pește din rezervor astfel încât ea nu are nevoie să exercite ea însăși evitarea de la ei. De asemenea, tancurile au frecvent nastere partiții care dau puietul un loc sigur pentru a începe înot - prăjește sunt o delicatesă pentru mulți pești, inclusiv mama foame.

Ajutarea guppy Mamele si nou-nascuti guppy

După ce a dat nastere, Guppy de sex feminin ar trebui să fie păstrate într-un rezervor liniștit timp de cel puțin câteva ore, astfel încât ea poate recupera puterea și energia ei înainte de a se alătura restul de pește, și ea trebuie să fie bine hrănite pentru a ajuta la recuperarea ei. În cazul în care lotul de prăji a fost extrem de mare, ea ar putea avea nevoie de până la o zi întreagă sau două pentru a recupera suficient, dar izolarea ei pentru perioade mai lungi pot fi prea stresant.

guppy nou-născut, deși ele pot înota rapid, sunt la risc într-un rezervor cu alte specii de pesti, deoarece acestea pot fi ușor consumate. Plasarea o varietate de plante plutitoare în apropierea rezervorului de nastere sau de-a lungul rezervorului, unde peștele va trăi oferă prăjește un loc unde să se ascundă, iar plantele pot fi fie reale sau din material plastic. Orice prăji moarte trebuie îndepărtate imediat, astfel încât să nu creeze excesiv de deșeuri sau toxine în rezervor, iar restul prăjește ar trebui să fie hrănite un regim alimentar adecvat pentru o creștere rapidă, puternică. Rezervorul trebuie să fie, de asemenea, menținut la o temperatură adecvată, de obicei între 72-79 de grade Fahrenheit, și ar trebui să fie curățate în mod regulat pentru a preveni acumularea de deșeuri.

Știind cum guppy da naștere și cum să aibă grijă atât pentru femei gravide și puietul nou-născuți vor ajuta entuziaști guppy bucura nașterile regulate de pește puternic, sănătos ei pot aprecia de ani de zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit