Pești guppy gravidă

guppy gravidă

Guppy sunt un accesoriu comun în cele mai multe acvarii cu apă dulce acasă, deoarece acestea sunt ușor de întreținut, colorat și doar distracție simplu pentru a viziona. Cu toate acestea, o guppy gravidă vă poate oferi rapid cu pește mai mult decât s-ar putea dori să se ocupe. Există un motiv pentru care această specie de pește este poreclit, „Million Fish.“

A învăța cum să identifice o guppy gravidă și grija de ea va ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate și rata de supraviețuire de copii, alias prăji, precum si mama.

Cum să identifice o gravidă Guppy de pește

Cel mai simplu mod de a identifica un guppy gravidă este să caute un loc întunecat sub coada ei spre partea din spate a stomacului. Acest punct negru este numit un patch gravid si ca bebelusii cresc, acest loc va crește în dimensiune în timp ce, de asemenea, din ce în ce mai întunecată. În stadiile finale ale sarcinii, acest loc va deveni negru, iar Guppy va arata foarte umflat sau grăsime.

Alte semne ale sarcinii includ:

  • colorat de pește va dispărea.
  • Lamelele vor rămâne parțial deschise.
  • Peștele va avea un spate arcuit și va apărea să fie împingere.
  • obiceiurile alimentare de pește se va schimba, fie mananca vorace sau deloc.
  • Peștele va rămâne în sau în jurul valorii de un singur loc în acvariu, de multe ori în jurul valorii de încălzire.
  • Peștele poate deveni mai agresiv sau sperios.
  • Stomacul de pește poate lua pe un aspect aproape pătrat.

Grija pentru un Guppy gravide

Hrănire

O guppy gravidă are nevoie de o buna nutritie pentru ea cat si ei se prăjește în curs de dezvoltare susțin. Din păcate, ea este în imposibilitatea de a mânca foarte mult la un moment dat din cauza spațiului puietul ocupă. Deci, este important să se hrănească cu trei până la cinci mese mici pe parcursul zilei, astfel încât să nu o suprasarcină. Dă-i un mic vârf de cuțit astfel încât nu există o mulțime de resturi de mâncare pentru a polua rezervor. Este o idee bună de a oferi ei creveți vii sau congelate saramură pe o bază de zi cu zi, împreună cu un produs alimentar sub formă de fulgi de înaltă calitate, unele fulgi de spirulină și chiar unele lipitori liofilizate. Varietatea contribuie la asigurarea nutritie buna.

Timpul de livrare

Se recomandă ca o guppy gravidă să fie îndepărtat din rezervorul de comunitate, sau izolat într-o parte a acesteia, pentru a da naștere prăji ei. De fapt, ar trebui să fie pregătite două rezervoare de separare - cel puietul vor rămâne în după ce se nasc, și un al doilea rezervor vă puteți muta mama în astfel încât ea poate recupera timp de câteva zile după livrare înainte de a se întoarce la rezervorul de comunitate. Având un soley rezervor pentru RFI asigură că acestea nu vor fi consumate de mama lor sau de alți pești din acvariu comunitate, și-l face mai ușor să aibă grijă de ei în timpul primelor câteva săptămâni de dezvoltare. De îndată ce observați că unul dintre guppy dumneavoastră este gravidă, aveți aproximativ o lună pentru a fi gata pentru nastere.

Dacă anticipați nașterea și nu se produce în termen de 24 de ore de la mama fiind plasat în mod izolat, întoarce-o la rezervorul de comunitate. Menținerea unui pește gravidă în izolare timp de mai mult de două zile poate inhiba maturarea puietul. Dacă vă întoarceți peștele la rezervor, încercați să opriți căldura ușor în acvariu pentru a ajuta la procesul de maturare al RFI, și apoi urmăriți pentru semne că se pregătește să dea naștere. Dacă este așa, ei se deplaseze ușor la rezervorul de izolare încă o dată. După ce ea dă naștere, întoarce încet temperatura apei la normal. Urmărind o naștere reală pe video va ajuta cu adevărat să înțelegeți ce să se aștepte.După nașterea este terminat, ea ține în izolare pentru un minim de 24 până la 48 de ore pentru a recupera. De asemenea, este important să-i hrănească bine în această perioadă, deoarece ea va fi foarte foame dupa ce a dat nastere.

Lungimea medie Livrare

În cele mai multe condiții normale, procesul de nastere guppy durează între două și șase ore, dar în cazul în care mama are dificultăți, poate dura până la 12 ore pentru toate RFI să fie livrate. În unele cazuri, mama va livra cateva prăjește apoi se va opri livrarea numai pentru a relua în câteva zile.

Grija pentru Fry

După ce se nasc puietul, este esențial să-i hrănească des. Mulți experți sunt de acord că hrănirea lor mai puțin de cinci ori pe zi este de bună practică, deoarece, în primele patru săptămâni de viață sunt atunci când acestea trec prin cea mai mare creștere a acestora. Atunci când alevinii sunt hrănite bine, acestea sunt în cele din urmă, mai sănătoase de pește hardier. Datorită dimensiunii lor, puietul nevoie de alimente extrem de mici. Aceasta poate include fulgi pulverizata, Liquifry No. 2 și creveți saramură proaspăt eclozat.

Controlul populației

Rețineți că puietul guppy dezvolte sexul lor la marca de patru săptămâni, iar ei devin activi sexual la marca de șase săptămâni, astfel încât este important să se separe masculii de femele între aceste două puncte pentru a preveni creșterea.

Pentru a spune masculii de la femelele, pe care va trebui să ia fiecare prăji din rezervor individual și puneți-l într-un recipient transparent. Utilizați o lupă pentru a determina dacă peștele are un gravid în cazul în care prin sondaj nu, puneți-l în rezervorul de sex feminin. Evetually, puietul mature și le puteți vinde sau de a le da departe.

Miracolul vieții

Guppy necesită o anumită cantitate de ingrijire pentru a asigura sănătatea lor bună, și o guppy gravidă necesită un pic de îngrijire suplimentară pentru a se asigura că ea și se prăjește ei nocivității pe tot parcursul sarcinii, nașterii și dincolo. Urmați informațiile de îngrijire prezentate aici, și veți fi oprit la un start bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit