Depigmentare tulburări la câini: schimbarea culorii pielii

Culoarea pielii este determinata de celule melanocite în piele. Aceste celule produc melanina, care confera pielii culoarea. Atunci când pielea este expusă la soare, aceste celule sunt stimulate pentru a produce mai multa melanina. Așa cum poți obține un bronz. Dar ceea ce poate provoca rezultatul opus? Evident câini, cum ar fi oamenii, vin în mai multe nuanțe diferite. (Câinii pot fi chiar albinoși - sau lipsit de pigment cu totul.) Asta înseamnă că unii câini sunt mai puțin pigmentate pentru a începe cu. Dar de ce s-ar putea câinele pierde acea colorația originală și de a dezvolta depigmentare? Să discutăm câteva dintre motivele posibile.

Câine de aproape

Culoarea pielii schimbare, ca urmare a vârstei
Sunt sigur că ai cunoscut câinii care merg gri, pe măsură ce îmbătrânesc - mai ales pe fețele lor. Conform manualului Veterinara Medicina Interna, varsta asociate astfel Albire este rezultatul scăderii numărului de melanocite și apare cel mai frecvent în Ciobănesc German, labradori, Golden Retriever și irlandeză setteri.

Culoarea pielii schimbare ca un sezon rezultat
Există și alte rase de câini, care sunt predispuse la o ușurare sezonieră a Planum nazal (dur, dur, sfârșitul golaș nasului lor). Uneori, denumit în continuare „nas de zăpadă“, acesti caini (husky siberian, Labradorii si Golden Retriever) pot avea nasul mai întunecate, în lunile de vară și nasurile mai ușoare în timpul iernii. Aceste aceleași rase plus Ciobanestii germani, Samoyeds, Ogar Afgan și Dobermans (printre altele) pot experimenta, de asemenea, o creștere treptată sau de epilare cu ceară și decolorarea sau decolorare de culoarea lor nas în timp. Această condiție este cunoscută sub numele de „Dudley nas1."

Poate cunoști oameni cu vitiligo, care, in functie de cercetare Davidson College, este o boala progresiva, in care melanocite sunt distruse treptat, cauzând zone nepigmentate pe piele. Cainii pot dezvolta, de asemenea, vitiligo. Ei, de asemenea, dezvolta o pierdere de pigment din piele sau părul de pe cap, dar poate să apară și în alte locații prea. In unele cazuri, anticorpii împotriva melanocitele au fost identificați în serul câinilor infectați care indică o componentă imună la tulburare. Și biopsii cutanate din zonele afectate vor dezvălui în mod obișnuit o lipsă totală de orice melanocite rămase.

Ceea ce toate aceste trei cauze pentru depigmentarea au este comun este faptul că acestea nu sunt o boala care poate deranja sau rani câinele, la toate. Nu există nici un motiv să vă faceți griji despre ei și nu este nimic de făcut pentru a „corecta“ ei. Depigmentarea este pur cosmetic.Culoarea pielii schimbare, ca urmare a influențelor exterioare
De exemplu, orice dermatita de contact / iritație poate provoca depigmentare ca poate anumite substanțe chimice din cauciuc care pot afecta producerea de pigment melanină unde cauciucul atinge pielea1. Conform manualului Veterinara Medicina Interna, administrarea anumitor medicamente, cum ar fi ketoconazol, procainamida, si vitamina E au fost raportate de a provoca schimbări generalizate ale culorii blanii la câini, și injecții cu alte medicamente (glucocorticoizi, de exemplu) poate duce la pierderea localizată a pigment.

Culoarea pielii ar putea fi mai grave
tulburări hormonale (dezechilibre hormonale tiroidiene, suprarenale sau sex) pot altera pigmentatiei pot bacteriene și infecții fungice și chiar cancere (neoplazii). boli mediate imun, de asemenea, să apară la câini în care anticorpii proprii câinelui ataca diferite părți ale pielii care rezultă în depigmentare.

lupus eritematos discoid este o astfel de tulburare și a doua boală imună mediată cel mai frecvent la câini. lupus discoid cauzează nu numai depigmentarea Planum nazale, dar și progresează la formarea de edem, eroziuni, ulcere și cruste care sunt agravate de la expunere lumină UV și cazurile cronice au fost raportate pentru a dezvolta in cancer carcinom cu celule scuamoase2. Alte boli mediate imun grave care afectează pielea și cauzează depigmentare includ pemfigus eritematos, lupus sistemic eritematos, pemfigus foliaceu și sindromul uveodermatologic (Vogt-Koyanagi-Harada-Cum ar fi sindromul).

Mesajul ia acasă este că schimbările în părul câinelui sau de culoarea pielii sunt de multe ori modificări benigne, fără consecințe grave pentru starea generala de sanatate cainelui. Cu toate acestea, uneori, că nu este cazul și o problemă gravă trebuie să fie abordată în mod serios. Depinde de tine și medicul veterinar pentru a evalua câinele și pentru a efectua orice teste de diagnostic sunt necesare pentru a face diferența între cele două, astfel încât să poată răspunde în mod corespunzător.

1. Ettinger, Stephen J. și Edward C. Feldman. „Veterinară Medicină Internă.“ bănuială. Elsevier, 2010. Web.

2. MacDonald, John, MEd. „IMUN Dermatoze.“ Conferința veterinară Vest 2013. Conferința veterinară Vest 2013. Web.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit