Depigmentare tulburări la pisici: schimbarea culorii pielii

Este posibil să întrebați-vă o zi, „De ce este pisica mea își schimbă culoarea?“ Nu intrați în panică, există mai multe motive. Pielii și culoarea părului este determinată de celule melanocite în foliculii de păr și piele. Aceste celule produc melanina care, la rândul său, produce culoarea. Atunci când pielea este expusă la soare, aceste celule sunt stimulate pentru a produce mai multa melanina. Așa cum poți obține un bronz. Dar ceea ce poate duce la rezultatul opus - mai ales în pisica ta? 

Cat de stabilire

Culoarea este determinată genetic
Evident, pisicile vin în mai multe culori diferite, astfel încât unele dintre ele au pigment mai mult sau mai puțin pentru a începe cu. Pisicile pot fi chiar albinoși - sau lipsit practic în pigment cu totul. De fapt, știați că, în ciuda lor întunecate caracteristice „puncte“, pisicile siameze au de fapt o formă de albinism parțial? Chiar mai interesant este faptul că modelele lor de colorație în aceste rase au semnalat“de pisici sunt dependente de temperatură. Producerea pigmentului depinde de acțiunea unei anumite enzime și acțiunea enzimei este dependentă de temperatură. Acesta funcționează numai sub o anumită temperatură. De aceea, partile calde ale corpului unei pisici siamez sunt de culoare mai deschisă în timp ce părțile mai reci (ca fata, picioare, coadă și urechi sfaturi) sunt mai pigmentate în chip întunecos1.

Mediul poate afecta culoarea
Dată fiind culoarea în funcție de temperatura de pisici Siameze, ele sunt în special predispuse la modificări de culoare asociate cu variații prelungite ale temperaturii. Dacă mutați cu pisica siamez la un climat mai cald, ei „puncte“ ar putea transforma bricheta. Ar trebui să fie, de asemenea, pregătite pentru a vedea modificările de culoare haina în cazul în care pisica siamez este ras pentru orice proceduri medicale sau chirurgicale. După aceea, că primul fir de păr re-creștere va avea loc la mai puțin izolat de piele, mai rece astfel încât probabil va exista un patch mai întunecat, dar apoi ciclul următor ar trebui să aducă înapoi bricheta, culoarea „original“.

S-ar putea, de asemenea, să fi observat că părul unele pisică neagră transformă un roșiatică mai de culoare cu expunerea la soare. În timp ce aceasta este doar o decolorare naturală indusă de soare, studiile au arătat că pisicile negre care sunt hrănite o dieta care este deficitară în aminoacizi, tirozină și fenilalanină, se va dezvolta, de asemenea, părul roșcat-maroniu într-o schimbare care este reversibilă odată lor dieta este reechilibrat corect2.

Boli pot provoca modificari de pigment
De exemplu, Vitiligo este o afecțiune ereditară la pisicile care cauzează zonele albe să apară ca pisica ajunge la maturitate. Aceste pete apar de obicei în jurul nasului și ochilor, dar nu creează probleme de sănătate pentru pisica3. pisici siameze se poate dezvolta, de asemenea, un trasnet similar care are loc în mod specific în jurul ambii ochi numit bilateral perioculara Leukotrichia. În acest caz, starea apare de obicei după un anumit stres in viata pisicii cum ar fi sarcina sau din cauza unor boli sistemice4.

boli mediate imun, cum ar fi lupus eritematos, pot aparea la pisici, unde pisicile dețin anticorpi ataca diferite parti ale pielii ca rezultat deteriorarea și depigmentare, dar din fericire această condiție este extrem de rar la pisici.În general, depigmentare modificările pisica sunt cel mai probabil din cauza condițiilor benigne care nu cauzează consecințe grave pentru sănătatea generală pisicii tale. Cu toate acestea, uneori, că nu este cazul și o boală care stau la baza sau dezechilibru alimentar trebuie să fie abordată în mod specific. Depinde de tine și medicul veterinar pentru a evalua pisica, pentru a efectua orice teste de diagnostic sunt necesare pentru a face diferența între cele două, astfel încât să poată răspunde în mod corespunzător.

1. „Funcția Enzyme în funcție de temperatura.“ Sindromul Wilsons. Web. 

2. Ettinger, Stephen J. și Edward C. Feldman. „Veterinară Medicină Internă.“ bănuială. Elsevier, 2010. Web.

3. „Tulburări cutanate congenitale și ereditare de pisici.“ Afecțiuni ale pielii de Pisici: Manualul Merck pentru Pet Sănătate. Web.

4. Viegas, Jennifer. „Felin Boli genetice și testarea ADN-ului.“ Breeder Cat siamez. 04 aprilie 2013. Web.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit