De ce își schimbă culoarea blana de iepure

Iepurii sunt moi, puțin, și perfectă ca un animal de companie în fiecare gospodărie. Aceste creaturi timide, blânde sunt plăcuți doar pur să dețină și strânge. Oamenii care au iepuri ca animale de companie devin uneori îngrijorat atunci când își dau seama că lor rabbitrsquo-s blana se schimbă culoarea

. Cei mai mulți oameni cred că iepurele lor este bolnav sau suferă de o anumită afecțiune. Dar își schimbă culoarea în rabbitrsquo-s fur este destul de un proces natural numit năpârlire.

În acest articol vom ști de ce-s rabbitrsquo blană își schimbă culoarea.

O mică introducere la iepuri

iepuri anterioare se credea că aparțin familiei de rozătoare. Dar cercetările recente au descoperit ca iepurii sunt de fapt lagomorfe, adică plante mănâncă mamifere care au feets pe deplin îmblănite și două perechi de incisivi superiori.

Iepuri vărsat blana lor destul de frecvent și când blana regrows din spate este moale, curată și ar putea exista o schimbare ușoară sau completă în culori. Iepuri care trăiesc în habitatul lor natural în loc de a fi un animal de companie la o gospodărie de multe ori își schimbă culoarea în funcție de sezon. Culoarea sa schimbat de blana lor acționează ca camuflaj și le salvează de animalele de pradă.

Molting la iepuri

Molting la iepuri este procesul de a pierde haina de blană, astfel încât un nou strat crește din nou în locul său. Molting la iepuri se produce în mod regulat la mai multe etape din viața sa. Molting la iepuri variază în funcție de rasă și, uneori, ele pot chiar să varieze pentru 2 iepuri din aceeași rasă, în funcție de condițiile în care sunt păstrate la domiciliu (de exemplu, temperaturi mai reci sau mai calde). De obicei, perioada de năpârlire durează de la 2 săptămâni până la 6 săptămâni.

Atunci când iepurele este un copil de 4 - 5 luni de varsta va pune haina de blană pentru copii și să crească un strat imediat. Apoi va crește o haină de blană pentru adulți și după aceea se poate observa, de fapt, schimbare de culoare ori de câte ori naparleasca.



De obicei, un iepure aruncă blana la un interval de la fiecare 3 luni. năpârliri Lumina poate să apară între acea perioadă, dar acestea sunt abia vizibile. Molt grele apare atunci când iepurii năpârliri sezonier. La sfârșitul sezonului de iarnă, iar la sfârșitul verii, veți observa năpârlire grele.

De ce naparleasca iepuri?

Iepuri naparleasca din două motive principale:

  • molting în timp ce creștere: Culoarea blana de iepuri schimba de fiecare dată când naparleasca pe masura ce cresc. Acesta este un proces natural.
  • Molting din cauza schimbare de sezon: Atunci când un iepure năpârliri cu fiecare schimbare de sezon, blana lor se schimbă culoarea. Ei năpârlesc la fiecare schimbare de sezon pentru a regla temperatura corpului lor.

Cum naparleasca iepuri?

Într-un iepure, de obicei, molting începe de la cap. Apoi progresează în jos gât și spate. Apoi năpârlire are loc în regiunea stomacului. Pentru unii iepuri, procesul de năpârlire este uniform pe tot corpul ca apar pete năpârlire pe tot corpul lor, fără nici un model distinct. În unele iepuri piei goi sunt expuse atunci când blana din acea regiune se varsa complet in timpul molting.

Sursa: s219.photobucket

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare De ce blană schimba culoarea unui iepure, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

sfaturi
  • În cazul în care iepurele este de a pierde blana sau schimbarea culorii nu vă faceți griji, nu este un semn de boală, acesta este doar un proces natural de năpârlire.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit