6 Lucruri pe care nu le știți despre animalele de companie mancarime

Mâncărimi ale pielii este menționată mai corect ca „prurit“, care este definit ca o senzație neplăcută în piele, care provoacă dorința de a zero. Mâncărimi ale pielii este rezultatul inflamatiei sau iritatii asociate cu eliberarea de substante chimice din celulele inflamatorii ale pielii. Atunci când aceste celule sunt stimulate de un declanșator chimic, ele elibereaza o varietate de produse chimice care inițiază disconfortul de mâncărime. Acesta este unul dintre motivele pentru care mai mult te scarpini, cu atât mai mult mancarime. Cheia este de a rupe ciclul, lasa aceste fapte 6 mâncărime surprinzătoare vă ajute cu asta.

1. Pruritul nu este o boală

Este un semn clinic, și ar trebui să se facă toate eforturile pentru a găsi cauza, nu doar trata. Bolile de piele pot fi foarte dificil de a diagnostica si trata. Acest lucru poate duce la unele teste care par a fi un pic confuz pentru tine:

  • pilitură cutanate
  • biopsii cutanate
  • Analizele de sânge pentru a verifica pentru boli hormonale (cum ar fi deficitul tiroidian)
  • testare alergie si proces tratamente

Dacă sunteți confuz de către oricare dintre testare, întrebați medicul veterinar să se clarifice.

2. specii diferite pot avea diferite substanțe chimice implicate în mâncărime

Tratamentul pentru mâncărime variază nu numai cauza care stau la baza, dar, de asemenea, speciile afectate. Produse chimice implicate în procesul de mancarime includ histamina, și alte substanțe chimice, cum ar fi enzime proteolitice (proteaze), leucotriene și alți mediatori inflamatori1.

Resurse:

  1. Hassan, Iffat și Mir Laieq Ishtiyaq Haji. „Itch Înțelegere: O actualizare Mediatorii și mecanismele pruritului.“ Indian Journal of Dermatology, venerologie si Leprology. Wolters Kluwer, Web. 10 aprilie 2015.

3. Pruritul nu poate fi o problemă de piele, la toate

Există o multitudine de lucruri care pot iniția mâncărime sau „prurit“. Cauzele pot fi boli de piele primare sau secundare la probleme care nu sunt asociate în mod direct cu pielea.4. Paraziții care pot provoca mâncărimi nu sunt întotdeauna vizibile cu ochiul liber

Cauzele cele mai frecvente de mâncărime sunt paraziți, cum ar fi purici, căpușe, lice și acarieni- mulți paraziți externi nu sunt vizibile cu ochiul liber. Acarienii și păduchi sunt foarte mici și de multe ori trăiesc sub suprafața pielii. Uneori, acarieni nu sunt găsite, chiar dacă acestea sunt suspectate. Veterinarul tau poate alege să le trateze, chiar dacă acarienii nu se găsesc.

5. Pruritul cauzată de infecții poate fi variat de apariții clinice

Infecții ale pielii sunt o cauza comuna de mâncărime. Cauzele infecțioase de mâncărime implică adesea foliculii de par (Foliculită). În timp ce unele cazuri de astfel de infecții ale pielii produc cosuri evidente, unele produc doar o erupție minoră și poate fi dificil de dovedit. Acestea pot necesita tratamente cu antibiotice proces sau chiar biopsii pentru a identifica.

6. Pruritul cauzate de alergii pot fi de actualitate, dietetice sau inhalate

alergii sunt adesea suspectate bazate pe rasa și vârsta unui animal de companie, precum și localizarea mâncărimea (față, picioare, axile, etc). În funcție de gravitatea, medicul veterinar poate incerca medicamente, sânge sau teste cutanate orale sau injectabile pentru a cauta cauza sau poate incerca o dieta restrictiva pentru a demonstra alergie. Consultarea unui dermatolog veterinar poate fi benefică.

Denivelările cutanate
Probleme ale pielii
Inflamaţie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit