Ce inseamna culoare urina cainelui tau?

Dog Verificări Grijă preventivă

câine gîfîind

aur lichid. Asta e porecla pentru urina am fost învățat în facultatea de medicină veterinară. Am învățat urina ne-ar putea oferi astfel de informații valoroase despre sănătatea unui pacient, că a fost în valoare de greutatea sa în aur. De asemenea, am aflat că culoarea și consistența de urină, de la galben deschis la negru și clar la tulbure, semnalate de sănătate sau de boală. Dacă v-ați gândit vreodată ce a însemnat culoarea Pee câinelui, iată o descriere a spectrului urina cainelui.

Ce este culoarea urinei normal pentru câini?
Culoarea normală a urinei la un caine sanatos sau pisica este galben transparent. Medicii veterinari, uneori, se referă la această culoare ca „galben pai“, „auriu pal,“ „chihlimbar“ sau „galben clar.“ Modul cel mai precis de a evalua culoarea urinei este să-l examineze într-un recipient de plastic sau sticlă transparentă pe un fundal alb . Urina este făcută ca rezultat normal al metabolismului și îndepărtarea deșeurilor celulare. urină normală este steril, iar culoarea poate varia în funcție de ceea ce animalele de companie a mâncat recent sau în stare de ebrietate. Dacă vă întrebați de ce urina este galben, este din cauza prezenței unei substanțe numite urochrome, care este excretat prin rinichi.

Ce diferite nuanțe de galben înseamnă?
Intensitatea culorii galbene în urină normală, clar indică concentrația sau diluarea urinei. In termeni simpli, urina se diluează este asociată cu excreție crescută de apă și urina concentrată corelează cu mai puțină apă. Se dilueaza urina va fi aproape incoloră, în timp ce urina foarte concentrat este galben strălucitor, chihlimbar sau miere colorată. variații zilnice minore în galben, nu ar trebui să vă alarma. modificări de culoare persistente care durează mai mult de câteva zile, ar trebui să fie aduse la cunoștința medicului veterinar. Incolor sau luminos; urina galben poate fi de asemenea asociat cu anumite afecțiuni medicale. In general, urina de culoare gălbuie este normal. 

Ce se întâmplă dacă urina câinele meu este galben inchis?
Nu este neobișnuit pentru culoarea urinei unui caine de a fi galben închis. Cu toate acestea, în cazul în care câinele are urină de culoare galben închis sau luminos, mai ales după o zi lungă în aer liber, ar putea semnala o nevoie de a consuma mai multă apă.

Ce se întâmplă dacă urina câinele meu este întuneric suficient să se uite portocaliu?
galben închis este de obicei normală în cele mai multe animale de companie. În cazul în care urina este mai portocalie, poate fi asociat cu o afecțiune cunoscută sub numele de icterului sau icter. urina Orange poate fi rezultatul:

  • Deteriorate celule roșii din sânge
  • Boală de ficat
  • deshidratare severă
  • Probleme Bilă conductă
  • probleme ale vezicii biliare
  • probleme pancreatice

În cazul în care animalul are Pee culoare portocalie, de sânge și urină suplimentare trebuie să fie efectuate imediat.

Ce se întâmplă dacă urina câinele meu este roșu, roz, rosu / maro, sau roșu / portocaliu urină
urină de culoare roșie sau roz este adesea cauzată de o infecție a tractului urinar. De multe ori veți observa, de asemenea, urina este tulbure sau tulbure. Alte motive pentru urină roșiatică includ feline tulburări ale tractului urinar inferior, cistită, sangerari sau boli de coagulare, traume si cancer. urină de culoare roșie indică în mod clar câinele are nevoie de teste suplimentare de diagnostic pentru a determina cauza de schimbare a culorii.

Ce se întâmplă dacă urina câinele meu este maro la negru
Brown de a urina negru poate semnala ceva grav sa întâmplat. Culoarea închisă poate fi din cauza deteriorarea celulelor sanguine eliberarea hemoglobinei, leziuni musculare de traume, sau toxine, cum ar fi ceapa, usturoi, zinc sau acetaminofen (paracetamol).
 
În cazul în care urina cainelui isi schimba culoarea, cauta ajutor veterinar
În cazul în care modificările urina câinelui nuanța, suna medicul veterinar. Un simplu va determina analiza urinei în cazul în care câinele dumneavoastră necesită teste suplimentare și tratament adecvat. Este cel mai probabil pentru a observa modificările de culoare asociate cu infecții ale tractului urinar incomode (ITU) și cistita dureroase. Cu cât mai repede vă trateze, cu atât mai puțin disconfort dragi o va avea de suferit.  În continuare a afla de ce medicul veterinar ar putea dori o probă de urină de la câinele >>

Referințe:

  1. Clinică veterinară Consilier - câini și pisici Ediția a treia, Etienne Côté

Dog Boală de rinichi Articole

Boală renală cronică: Ce insuficiență renală la câini de fapt?10 comune cauze de boli renale la câini

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit