Tipuri de guppy

guppy Fancy

Există atât de multe tipuri diferite de guppy că este dificil să le listați pe toate, iar crescătorii lucrează în mod constant pentru a crea noi soiuri tot timpul. Dacă ați vizitat vreodată un magazin pentru animale de companie și admirat diferitele tipuri de guppy ai văzut acolo, poate surprinde să știi că le-ați văzut probabil doar o fracțiune din soiurile acestor pești vin în. Aflați mai multe despre ele.

guppy Specii

Potrivit Enciclopedia Britanica, guppy sunt un membru al Poeciliidae familie. În această familie, veți găsi:

 • Poecilia reticulata - Aceasta este comună Guppy, iar acest nume este larg acceptat ca numele corect pentru specia, deși este uneori menționată ca Poecilia (Lebistes) reticulatus de unele taxonimists.
 • Poecilia wingei - Aceasta este, de asemenea, cunoscut sub numele de Guppy Endler. Este strâns legată de comună Guppy și, prin urmare, posibilitatea de a hibridiza cu ea, deși acvarist cred că fiecare specie ar trebui să fie păstrat curat. Acești pești nu se găsesc în magazinele de animale de companie ca de multe ori ca comune Guppy, dar acestea sunt disponibile.
 • Micropoecilia picta - Acesta este un membru mai mic al familiei Poeciliidae care trăiește în apele brakish.

O privire de ansamblu a diferitelor tipuri de guppy

Guppy au fost un favorit de crescatori hobby pentru zeci de ani, și multe tipuri diferite au fost dezvoltate a lungul anilor. Aceste „tipuri“ sunt, de asemenea, denumite „tulpini“ de către crescătorii de hobby atunci când un anumit set de caracteristici începe să se înmulțească adevărate. Când începe să se amestecă și se potrivesc toate caracteristicile posibile care se găsesc în acești pești, este ușor de înțeles de ce există o astfel de varietate incredibilă de a alege.

În afară de faptul că guppy sunt dimorfism sexual, ceea ce înseamnă că pot să vă spun bărbații și femeile în afară doar uitându-se la ei, există trei caracteristici majore care disting un tip de Guppy de următorul.

 • Culoare - Aceasta include culoarea caroseriei, precum și de culoare fin, din moment ce ambele pot fi diferite.
 • Model - Aceasta include model corp precum model coadă, deoarece ambele pot varia.
 • tipul fin - Există mai multe tipuri de nervuri distincte pe care le puteți vedea în graficul de mai jos.

colorate

Guppy vin în aproape fiecare culoare. Unii chiar vin în culori metalice. guppy metalice, deoarece acestea sunt denumite uneori, au un anumit luciu, deoarece acestea au celule numite iridophores. Iridophores sunt literalmente celule de culoare care nu au nici o culoare proprie și în loc să reflecte lumina de pe lor în oglindă platelets.to a crea un efect de irridescent.Guppy poate transporta, de asemenea, diferite culori pe porțiunile superioare și inferioare ale corpului lor. Porțiunea superioară a corpului, care include capul și corpul principal, este de obicei mai deschis la culoare, cum ar fi un gri deschis. De fapt, acest gri este, probabil, culoarea corpului dominant din speciile, dar veți găsi, de asemenea, unele corpuri de aur și de platină, precum și albinoși. Mai subțire, partea din spate a corpului, care duce în coada este, uneori, o culoare diferită de restul corpului.

Modele de

Unele guppy sunt solide de culoare, în timp ce altele afișa modele diferite ale corpului.

modele de corp includ:

 • Tuxedo - În acest model, jumătățile din față și din spate a corpului sunt de fapt două culori diferite. Lumina de culoare partea superioară a corpului și culoarea corpului mai inchisa sunt mai mici remniscent de un costum smoching, mai ales în a doua jumătate soiurile negre.
 • Guppy Red Eye

  In timp ce majoritatea guppy au ochi negri, unii au de fapt ochi roșii, Există două tipuri de guppy cu ochi roșii.

 • Real“Red Eye (RRE) - Acestea sunt guppy normale de culoare, care au ochii roșii. În cele mai multe cazuri, ele tind să fie un pic pe partea de mici, deși crescătorii sunt de lucru pentru a stabili mai mari, tulpini mai viguroase.
 • Real Red Eye Albinos (RREA) - Aceste guppy au ochii rosii mai palida, si le lipsește melanina, ceea ce le face albinoși adevărate.

Acolo "e un Guppy pentru a multumi pe toata lumea

Guppy sunt disponibile în toate culorile curcubeului, în combinații de culori, precum și modele diferite tipuri de coadă. Când ia în considerare faptul că toate aceste caracteristici pot fi găsite în combinații pracitcally nelimitate, acolo "e obligat să fie de cel puțin un Guppy care place ochiului fiecare individ în parte. Fie că sunteți interesat de reproducere și care arată guppy sau doriți doar să păstrați unii ca animale de companie, te "re de gând să găsească cel puțin câteva tipuri care atrag într-adevăr pentru tine. Guppy sunt ușor de întreținut, deci nu "ezita sa le dea un try.

>
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit