Câini și cancer de piele

Este posibil să nu dea gândit foarte mult la cancer de piele de câine, pentru că partenerul tău loial este acoperit cu păr și protejate de soare. Dar ar trebui să știți că tumorile cutanate, care pot fi canceroase, sunt cele mai comune tumori gasite la câini. Din fericire, atunci când prins mai devreme, multe cazuri de cancer de piele de câine pot fi tratate cu succes.

Nu toate soiurile de cancer de piele de câine sunt cauzate de expunerea la soare, dar soare daune la nivelul pielii poate fi un factor. Toți câinii au anumite zone, cum ar fi nasul și urechile, în cazul în care nu există nici sau puțin păr pentru a proteja pielea sensibila la soare. In plus, cățelușii cu straturi de culoare deschisă sau subtiri sunt mai sensibile la daune de soare peste trupurile lor întregi.

Deoarece unele tipuri de cancer de piele de câine, inclusiv melanoamelor câine și tumori mastocitare, sunt fatale în cazul în care netratate, este important să aveți medicul veterinar verifica orice cresteri suspecte.

Tipuri de cancer de piele la câini

Există diferite tipuri de cancer de piele de câine. Trei dintre cele mai frecvente includ:

Melanomul malign. La fel ca și în oameni, melanomul malign este un tip de cancer de piele la caini, care afecteaza celulele pigmentate cunoscut sub numele de melanocite. Câini dezvolta tumori benigne de multe ori in celulele pigmentate, care nu metastazează, care sunt numite melanocytomas. Aceste tumori se gasesc pe zone ale corpului câinelui care au păr.

Cele mai multe melanoamelor maligne apar pe gură sau membranele mucoase, cu toate că aproximativ 10% din momentul în care sunt găsite pe părți ale corpului acoperite cu par. Ei tind sa creasca extrem de rapid și sunt susceptibile de a răspândi la alte organe, inclusiv plamanii si ficatul.

Nimeni nu stie exact de ce melanoamelor dezvolta, desi factorii genetici par sa joace un rol. In plus, traumatisme sau lingerea compulsivă a unui anumit punct de pe piele poate crește probabilitatea ca celulele se vor multiplica, ridicând astfel șansele ca celulele vor evolua în timpul procesului de divizare și devin canceroase.

carcinom cu celule scuamoase. Această formă de cancer de piele de câine, care are loc în piele, este adesea cauzate de expunerea la soare. Oamenii de stiinta cred ca poate exista, de asemenea, o legătură între virusul papiloma și dezvoltarea tumorilor cu celule scuamoase în anumite câini.

Desi cazurile de cancer cu celule scuamoase nu se imprastie in jurul ganglionilor limfatici, acestea sunt agresive și poate duce la distrugerea mare a țesutului din jurul tumorii.

tumori mastocitare. Aceste tipuri de cancer de piele de câine, care apar în celulele mastocitare ale sistemului imunitar, sunt cele mai frecvente tumori ale pielii la canini. Medicii veterinari nu stiu ce cauzeaza tumori mastocitare de a dezvolta, cu toate că au existat cazuri în care acestea au fost legate de inflamatie sau iritanti pe piele. Dovezile sugerează factorii genetici sunt de multe ori importante, si hormonii estrogen si progesteron poate afecta, de asemenea, o crestere de cancer.

Dog Cancer de piele: Care Rase sunt la risc?

Toți câinii pot obține cancer de piele, dar anumite tipuri de cancer mai frecvent apar în special rase.melanocytomas benigni sunt adesea observate în Vizslas, miniatură Schnauzer, Dobermann, Airedale Terrier, și Bay Retriever, de obicei la animale între 5 și 11 ani. melanoamelor maligne pe deget de la picior sau în patul toenail apar mai frecvent la câini negri. Schnauzerii și Scottish Terrier sunt cel mai mare risc.

carcinoame cu celule scuamoase tind să apară la câinii care au o vechime între șase și 10 ani. Rase, care sunt mai susceptibile de a obține acest tip de cancer de piele includ Keeshonds, Schnauzer Standard, Basset Hounds, Collie, Dalmațienii, Bull Terrier, și Beagle. În general, câinii cu blana scurtă (în special cele cu pielea deschisa la culoare) sunt mai predispuse la carcinoame cu celule scuamoase.

tumori mastocitare sunt cel mai frecvent observate la Boxerii și Pug, și sunt, de asemenea, a găsit cu o anumită frecvență în Boston Terrierul, Labrador Retriever, Beagle, și Schnauzerii.

Semne si simptome: Cum la fața locului cancerul de piele la caini

Dog simptome de cancer de piele depinde de tipul de cancer este și în cazul în care tumora este situat pe corpul câinelui.

Melanoamele. melanocytomas benign poate varia în mărime de la foarte mici la mai mult de 2,5 cm în diametru. Ele apar pe zone ale pielii acoperite cu par si poate fi negru, maro, gri, sau o culoare roșie. melanoame maligne câine tind să apară în gură, pe buze, și în paturi toenail, și pernutele de la picioare. Când melanoamelor câine apar în picioare, ele devin adesea infectate, ceea ce duce la misdiagnosis ca o simplă infecție.

carcinoame cu celule scuamoase. Aceste tumori sunt ferme și a crescut cu un aspect asemanatoare negilor. Ele apar adesea pe abdomen și în jurul organelor genitale. Atunci când acestea apar pe picioare, acestea pot fi dureroase și provoca câinele limp.

tumori mastocitare. Aceste tipuri de cancer de piele la caini sunt de obicei o creștere lentă și aspect de cauciuc. tumori mastocitare mai agresive cresc mai repede și poate ulcera, ceea ce duce la dezvoltarea zonelor inflamate inflamat, pe corpul câinelui. tumori mastocitare apar cel mai frecvent pe trunchiul corpului, deși acestea se găsesc pe picioare aproximativ 25% din timp.

Opțiunile de tratament pentru cancerul de piele Dog

Tratamentul depinde de tipul tumorii și localizarea sa.

Chirurgia este adesea primul pas pentru melanoamelor maligne. În cazul în care melanomul nu poate fi eliminat în întregime sau în cazul în care sa extins la ganglionii limfatici din apropiere, de radiații este utilizat în mod obișnuit. In aceste situatii, cancerul poate intra in remisie aproape 70% din timp, desi recurenta este comuna. Chimioterapia este adesea utilizat în asociere cu o intervenție chirurgicală și / sau radioterapie. Există, de asemenea, un vaccin care determina propriul sistem imunitar al cainelui de a ataca celulele tumorale, care de multe ori se extinde cu succes timpul de supraviețuire a câinilor cu melanom oral.

carcinoame cu celule scuamoase pot fi adesea indepartate chirurgical, fara a fi nevoie de radiatii sau chimioterapie. În cazul în care tumorile apar in locatii inoperabil, terapia fotodinamică și utilizarea unui medicament numit piroxicam poate fi benefică.

Tumorile canine mastocitare sunt cel mai bine tratate prin îndepărtarea chirurgicală, cu sau fara radioterapie, in functie de marimea si localizarea cancerului de piele. Bazat pe gradul de cancer și de gradul în care le-a răspândit, chimioterapie și / sau pot fi utilizate steroizi, precum și.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit