Este câinele meu albinos? Caracteristicile câinilor albino

Este câinele meu Albino? Caracteristicile Albino Câini

câinii Albino nu sunt la fel ca și câinii albi- albinism este rezultatul geneticii, așa cum se manifestă atunci când anumite alele recesive sunt transmise în jos, iar individul nu are dreptul de suma de enzima tirozinază, care este implicată în producția de melanină. Prin urmare, este albinism o tulburare congenitală- este foarte important să se clarifice faptul că, pentru că de prea multe ori vorbim despre albinism, fără a ști ce este exact.

Unii oameni susțin că albinism nu este o caracteristică de dorit la câini, deoarece este asociat cu multe deficiențe biologice. Acest punct de vedere predomină în mai multe standarde de câine rasa. Alții susțin că câinii albinoși pot trăi bine în cazul în care primesc grija și atenția necesară și, prin urmare, nu ar fi nici o problemă în permițându-le să se înmulțească.

Cu toate acestea, în timp ce ținând cont de faptul că câini albino merită să fie iubit și îngrijit în mod corespunzător, trebuie să ia în considerare faptul că acești câini sunt predispuse la probleme de sanatate care pot limita calitatea vieții lor, și chiar cauza dificultăți serioase în unele cazuri.

Prin urmare, dacă aveți un câine albinos sau te gandesti de a adopta unul, este important să citiți această AnimalWised pentru a afla mai multe despre caracteristicile câinilor albino și modul în care albinism este diagnosticata. Acest lucru vă va da un bun punct de plecare în înțelegerea dacă câinele este albinos și grija și atenția pe care un caine albinos cere.

Ați putea fi, de asemenea, interesat în: Grija pentru o pisică Albino

Care sunt caracteristicile câinilor albino?

Caracteristicile câinilor albino ar putea fi similare cu cele ale altor animale albinoase, dar această condiție prezintă anumite particularități, care sunt specifice pentru cei mai buni prieteni canin. Pentru început, au fost efectuate studii privind câinii cu albinism completă. Cu alte cuvinte, toate formele de albinism descrise în literatura tehnică și științifică privind câinii se referă la albinism parțial.

Chiar și la câinii care par să aibă nici un fel de melanină, un pic de pigment este prezent. În unele cazuri, este atât de diluat încât câinele pare să fie un albinos complet, făcându-l ușor de confundat. Acesta este, poate, de ce câinii albi sunt frecvent confundate cu câini albinoși. Cu toate acestea, starea de albinism merge dincolo de culoarea de blană și cu ochii unui câine.

Principalele caracteristici ale unui caine albinos sunt:

  • piele de culoare roz, sau a pielii cu pigmentare foarte ușoară. Pielea de câini normali are pigmentare vizibile, chiar daca blana este de culoare albă. Puteți vedea acest lucru prin despărțirea blana de pe spatele animalului. Pielea de caini albinoși este foarte ușoară, de obicei roz. Unii caini albinoși pot avea pistrui și semne de naștere, dar, în general, nu există aproape nici o pigmentare, la toate.
  • nas roz. câini Albino au un nas roz sau foarte palid din cauza lipsei de pigmentare a pielii. Cu toate acestea, nu toți câinii cu nasul roz sunt albinoși. Un caine cu un nas roz, dar cu pigmentare la nivelul pielii, buzele, pleoapele și ochii, nu este albinos.
  • buzele și pleoapele depigmentate. Buzele și pleoapele sunt alți indicatori de albinism. Când roz, există posibilitatea ca câinele este albinos. Cu toate acestea, ca și cu nasul, nu toți câinii cu pleoapele roz și buzele sunt albinoși.
  • Ochii foarte ușoare. Ochii de câini albino tind să fie de culoare albastru deschis, gri sau verde - toate în nuanțe foarte palid. Ei au, ocazional, ochi de culoare maro deschis. Cu toate acestea, nu toți câinii de lumină cu ochii sunt albinoși. Ochii roz sunt comune în alte animale albinoase, dar acestea sunt rare la câini.

Din păcate, caracteristicile menționate mai sus pot fi confuz și duce la misdiagnosis. Câinii pot avea una sau mai multe dintre aceste caracteristici, fără a fi albinos, iar unii câini albinoși pot trece pentru câini normali. Ca atare, diagnostic de albinism trebuie să fie făcut de către un medic veterinar calificat.

Cum se albinism la câini diagnosticat?În timp ce a existat de mult de cercetare asupra genomului canin și boli ereditare care afecteaza caini, putin se stie despre albinism la câini. Se crede că genele implicate pot fi găsite în T Y R locus - loci sunt pozițiile genelor în cromozomi - așa cum este și cu alte mamifere. Cu toate acestea, nu există încă nici o informație concludente.

Din păcate, un diagnostic complet sigur de albinism la câini se poate face numai prin analiza genetică. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au fost încă markeri genetici adecvate, se poate face numai pe baza unor caracteristici vizibile.

Acesta este motivul pentru care persoana care face diagnosticul de albinism trebuie să fie un cu experiență profesională în subiect. Ar trebui să fie în mod ideal făcută de către un medic veterinar cu unele expertiza in genetica, dar ar putea fi, de asemenea, efectuată de către ameliorator de câine dacă știu suficient despre acest subiect și au un record bun pedigree pentru câinii lor.

Nu aveți încredere în cineva care vă spune că câinele este albinos orbește, deoarece câinii albinos nu sunt întotdeauna diagnosticate în mod fiabil. Nu poți spune un câine este albinos doar pentru că este de culoare albă sau are un nas roz.

Dacă aveți întrebări despre câinele, dacă vă întrebați dacă câinele este un albinos sau te gandesti la adoptarea unui câine, care poate fi un albinos, cereți sfatul unui medic veterinar de încredere. câinii albino sunt predispuse la anumite boli, în special ale pielii și tulburări oculare, și au nevoie de îngrijire specială.

Aici puteți afla mai multe despre câini și caracteristicile lor. Dacă sunteți interesat de albinism la câini, s-ar putea bucura de următoarele articole:

  • Poate câinii vedea de culoare?
  • Cum de a identifica rasa unui caine
  • Tipuri de blană de câine și de modul în care să aibă grijă de ei
  • Cum sunt câini clasificate în tipuri și grupuri?

Dacă doriți să citiți articole similare Este câinele meu Albino? Caracteristicile Albino Câini, vă recomandăm să vizitați noastre Date despre categoria regnului animal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit