De ce unele pisici au diferite ochi colorate?

De ce unele pisici au diferite ochi colorate?

Frumusetea uimitoare a speciei feline este chiar accentuat de diferite ochi colorate. Acest lucru este cunoscut sub numele heterocromie și pisica. Care sunt cauzele acestor creaturi rare, pentru a fi pisici cu ochi ciudat? Acest articol AnimalWised încearcă să afle de ce unele pisici au diferite ochi colorate? Pisicile cu heterocromie experienta fara efecte adverse cu viziune, dar ochii lor colorate lăsați oamenii întreabă de ce este așa. În cazul în care unul dintre acestea, alături de noi într-o piesă incisivă pe ce pisicile cu diferite ochi colorate există.

Heterocromie: O condiție pentru toate speciile

Heterocromie nu se limitează la pisici. Acesta poate fi găsit în orice specie. Oameni sau unele rase de câini, cum ar fi Husky sunt prea predispuse la aceasta.

Sunt două tipuri de heterocromie pentru pisici:

 1. heterocromie completă: Heterocromie completă este o situație în care pisica are doi ochi colorate în mod independent, de exemplu, un ochi maro, și un ochi albastru.
 2. heterocromie sectorială: Acest lucru se întâmplă atunci când Iris un singur ochi este împărțită între două culori cum ar fi verde și albastru. Ambele condiții sunt asociate cu Irides heterocromie termen. Acest lucru înseamnă grecesc pentru ldquo-diferit umbrite irisi.“

Care sunt cauzele heterocromie?

Care sunt cauzele această trăsătură să se manifeste? Totul începe cu genele de pisica, care sunt legate de pigmentare. Pisoii sunt întotdeauna nasc cu ochi albaștri. Adevărata umbra ochilor unei pisici sunt vizibile doar în 7-12 weeks- acest lucru este atunci când pigmentul începe să se schimbe la irisi. Culoarea ochilor este rezultatul mișcării de melanina, un tip special de pigment în iris. Ochii albaștri sunt rezultatul absenței melaninei. Genele care duc la pisici colorate toate-alb sau dual sunt motivele din spatele cazurile de pisica cu ochi ciudat.

colorarea Odd cu ochi are loc atunci când gena alba epistatică sau majore sau genele repereze albe împiedică granule de melanină să acceseze un ochi in timpul dezvoltarii. Condiția apare rar la pisicile fără gene dominante alb sau alb repereze. Culoarea ochiului ciudat trece printr-o schimbare de la albastru la verde la galben, chiar pana cand sa ajuns la umbra lui pentru adulți, în timp ce celălalt ochi rămâne, de obicei, albastru pe tot parcursul vietii pisicii. Pe măsură ce se maturizează pisoi, diferentele genetice cauza melanina pentru a ajunge la un singur ochi. Acesta este modul în care rezultatele complete de heterocromie. În cazul în concentrații variabile de răspândire a melaninei printr-un singur iris, heterocromie sectorială este consecința. Așa cum melanina este direct responsabil pentru culoarea ochiului, are ca rezultat ochii unice de culori diferite.

Anumit rase sunt genetic mai predispuse să-l cum ar fi cele menționate în lista de mai jos:

 • Angora Turcă
 • van turcă
 • Sfinx
 • persană
 • Khao Manee
 • Oriental Shorthair
 • Bobtail japonez


De fapt, guvernul Turciei a lucrat chiar și pentru a păstra diferite culori -eyed Angora. Ambasadorul de brand al turneului mondial FIBA ​​în 2010, în Turcia, a fost o pisică ciudată cu ochi Bascat!

Poate pisicile cu ochi ciudat probleme din cauza stării lor?

Daca ochii multicolori pisica cu ochi ciudat de a dezvolta dupa ce el / ea sa maturizat, este timpul pentru a vedea veterinar. O dată pe deplin maturizat, modificări ale culorii rezultat din depozite de fier, uveita, inflamație sau sânge în ochi de pisica. Deși heterocromia nu este o condiție simptomatică, aceasta poate provoca schimbări genetice, boli sau leziuni. În jur de 60 până la 70 la suta din pisici ciudate cu ochi sunt total bine, deși, conform estimărilor experților. heterocromie genetică este posibilă în orice pisică.

Dacă ochiul pisicii devine alb, nu-l confunda cu heterocromie, aceasta este o certă simptom de glaucom la pisici.

Este culoarea de blană legate de pisici cu ochi ciudat?

Diferite gene de control blana si culoarea ochilor, așa melanocite asociate cu blana poate fi mai mult sau mai puțin activi decât cei din ochi. Excepție de la această regulă este ca albT. gena alba epistatică este dominant si mascheaza alte culori face ca pisicile albe mai multe sanse de a avea ochi albaștri decât pisicile aleatoare de rasă de alte nuanțe.

Folclor despre pisici cu ochi ciudat

Acum, că știți mai multe despre pisici cu ochi ciudat și heterocromie, AnimalWised ar dori să vă învețe despre unele lucruri interesante și fapte amuzante:

 • animalele de companie Profetului Mohammad angora pisică a fost o pisică cu ochi ciudat cu heterocromie.
 • O concepție greșită comună este că pisicile ciudat cu ochii sunt surzi într-o singură ureche. Cu toate acestea, adevărul este că în jurul valorii de 70 la suta din diferite pisici-ochi de culoare au auz normal. Pisicile albe cu ochi albastri arata mai mult probabilitatea de surditate, deși acest lucru nu înseamnă că toate sunt surzi, dar ele pot avea probleme de auz.
 • Un alt fapt este că Cu cat mai multe melanocite sunt în ochii pisicii, ochii mai inchisa pisicii va fi. Acest lucru înseamnă că pisicile cu ochi albastri nu au nici melanină.
 • Cel mai întunecat umbra ochilor unei pisici este de cupru pur.
 • Pisoii se nasc cu ochi albaștri, deoarece melanocite lor nu au început să lucreze încă. Melanocitele funcționează ca adevărata umbra ochilor apare. Culoare ochi adevarat Un pisoi este vizibil la vârsta de 4 luni.
 • pisici cu ochi ciudat sunt extrem de apreciat de mulți iubitori de pisici și sunt căutate pe scară largă pentru a cumpăra. Cu toate acestea, la AnimalWised nu suntem în favoarea creșterii sau vânzarea de animale de companie, deoarece există deja multe pisici si pisoi din intreaga lume care au nevoie de un cămin iubitor.

Dacă doriți să citiți articole similare De ce unele pisici au diferite ochi colorate?, vă recomandăm să vizitați noastre Date despre categoria regnului animal.

sfaturi
 • Dacă observați că pisica ta se schimbă încet culoarea ochiului său atunci când este complet dezvoltat, este foarte important să-l ia la veterinar.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit