Îngroșarea pielii, umflătură, tumora, umflarea sau masa la pisici

Privire de ansamblu asupra Feline îngroșarea pielii, protuberanțe, tumefiere sau în masă

Creșteri cutanate sunt noduli de tesut, care sunt în piele sau pot fi simțite sub piele. Pisicile pot dezvolta umflaturi mici (papule) sau proeminențe mai mari (noduli) pe pielea lor. Aceste bulgări și umflături sunt evenimente destul de frecvente, mai ales în pisica mai în vârstă.

Foarte des cuvântul „forfetare“ aduce cuvântul „cancer“ în minte. Cu toate acestea, există multe alte cauze de bulgări. O creștere a pielii sau de masă poate fi o tumoră malignă sau benignă, un abces, un chist, un hematom (masa-umplut de sânge) sau o reacție de piele la un alergen (urticarie). Noduli sunt adesea benigne acumulări de grăsime numite lipoame. Cu toate acestea, toate bulgări trebuie evaluați pentru posibilitatea de malignitate.

Ce să urmăriți pentru

Orice nou nod sau cucui ar trebui să fie evaluată imediat, mai ales un nodul care se dezvoltă rapid, este cald sau dureros, este ulcerate sau sângerare, este neregulată în formă sau este bine atașat la tesuturile de sub piele. Oricare dintre semnele de mai sus ar trebui să vă solicite să solicite asistență veterinară.

Diagnosticul de Feline cutanate, tumori, Creșteri bulgări, sau Umflaturile

Testele de diagnostic pot include:

Veterinarul tau poate lua o istorie completă. Asteptati-va pentru a răspunde la următoarele întrebări:

 • Cât timp creșterea a fost acolo?
 • A ajuns-mare sau mai mic sau modificări în aparență?
 • Are bulgărele par a fi atașat la piele care stau la baza?
 • Cât de repede este este în creștere?
 • Au existat leziuni recente sau injecții?
 • Există doar o singură bucată sau sunt altele?
 • Sunt schimbari in comportamentul animalului tau de companie, cum ar fi mănâncă mai puțin, scădere în greutate, vărsături, diaree sau letargie?

  Un examen fizic complet se va face. Medicul veterinar vă va acorda o atenție deosebită la apariția masei, dacă este cald sau dureros, fie că este vorba în piele sau sub piele, în cazul în care este atașat la țesuturile subiacente și în cazul în care acesta se află pe corp. Teste suplimentare includ:

 • O aspiratului a masei cu un ac mic se poate face pentru a colecta celule pentru o colorare și examinare la microscop (citologie). Acest test necesită, de obicei, nu anestezie si de multe ori duce la un diagnostic.
 • În cazul în care masa este ulcerată sau drenarea fluidului, o lamă de microscop poate fi atins la fluid pentru a face o impresie pentru examenul microscopic.
 • O biopsie pot fi luate pentru a trimite la un patolog veterinar pentru examinare. Biopsia poate implica îndepărtarea întregii mase sau îndepărtarea o bucată de masă.
 • O bucată de țesut poate fi prezentată pentru cultură dacă sunt suspectate agenți infecțioși, cum ar fi bacterii sau fungi.
 • Tratament de felin, cresteri ale pielii, bulgări sau Umflaturile  Tratamentul depinde de cauza masei. Nu există nici un tratament specific pentru toate cresteri ale pielii.

  Ingrijirea casei

  Dă toate medicamentele in conformitate cu instructiunile si observa îndeaproape masele pentru creștere, căldură, roșeață și durere.

  În cazul în care creșterea a fost eliminat sau biopsiati, păstrați pisica limitată pentru a permite vindecarea. Observați locul inciziei îndeaproape pentru drenaj, umflarea, roseata, caldura sau durere.

  Informații detaliate despre felin cutanate excrescente, Mase, sau tumori

  O masă de piele sau nodul poate fi în piele, în țesuturile de sub piele sau atașate pielii și țesuturilor subiacente. Astfel, orice proliferare a celulelor, buzunarul de fluid sau resturi, sau umflarea tesuturilor pisicii poate provoca o masă. Impactul sănătății depinde de gravitatea cauzei creșterea și succesul în tratarea problemei.

  Cele mai frecvente cauze de crestere a pielii sunt tumori benigne, maligne și, contuzii, infecții și alte cauze.

  Tumorile maligne Pisici

  Tumorile maligne sunt proliferari de celule canceroase anormale, care pun în pericol pisica fie prin invadarea țesuturilor din apropiere sau răspândirea în alte zone ale corpului (metastaze). Există prea multe tipuri de tumori ale pielii la lista de aici, dar unele dintre cele mai frecvente sunt:

 • tumori mastocitare. Acestea sunt formate din un mare număr de celule mastocite, un tip de celule, care se găsește în mod normal în piele. Aceste celule eliberează în mod normal, substanțe care sunt implicate în răspunsurile alergice și imune. Sumele masive ale acestor substanțe care pot fi eliberate din tumorile pot fi foarte periculoase pentru animal. Tumorile de acest tip pot invada la nivel local și metastaza.
 • Melanoamele. Acestea sunt tumori de tipul de celule care ofera pigment pentru piele. Acestea pot fi benigne sau maligne. Melanoamele pe picioare sau în gură sunt susceptibile de a fi foarte agresiv și periculos. Aceste tumori sunt, de obicei de culoare neagra.
 • Fibrosarcoame. Aceste tumori afectează tipul de celule care ajută pentru a face țesutul conjunctiv găsit sub piele. Ei metastazează rar, dar sunt foarte distructive la nivel local. În cazuri rare, acest tip de tumora a fost dovedit a fi indusă de vaccinuri la locurile de vaccinare la pisici.
 • carcinoame cu celule scuamoase sunt tumori maligne ale celulelor pielii care apar adesea la zonele de piele de culoare nepigmentata sau mai deschise din cauza deteriorării de la soare. Acest lucru este valabil mai ales de pisici albe. Ei metastazează rar, dar sunt distructive la nivel local. Ele pot fi, de asemenea, non-solare induse.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit