Dermatită umedă acută (puncte fierbinți) la pisici

Acută Umed Dermatita la pisici

dermatita umeda acuta, de asemenea, cunoscut sub numele de puncte fierbinți, sunt localizate, infecții umede, inrositi bacteriene ale pielii. Un hot spot începe, deoarece ceva irita pielea. Răspunsul organismului este fie să mancarime sau devin inflamate. Pruritul apoi determină pisica să se lingă sau mesteca zona, care mai multe daune pielii, și creează un ciclu de mâncărime, zgarieturi si de mestecat.

Zonele fierbinți pot fi cauzate de ceva care irita pielea si initiaza un ciclu mancarime-zero, dar cele mai frecvente sunt iritante purici. Alte cauze sunt alergii (purici, inhalant alimentare), boli parazitare (sarcoptică și demodecia), boala glandelor anale, îngrijire slabă, căpușe și mușcături de țânțar, bavuri, și vara de căldură. Acestea sunt cele mai frecvente la rasele cu parul lung si grele-filmate, și sunt mai predominante în timpul lunilor de vară.

locații tipice pentru punctele fierbinți sunt parte a feței sau a zonelor de șold. Zonele fierbinți sunt mai puțin frecvente la pisici, comparativ cu câinii.

Ce să urmăriți pentru

De obicei, animalele de companie va expune următoarele:

 • Domenii de pierdere a parului cu pielea foarte roșu, care este umed și se scurgea
 • În unele cazuri, pielea devine crusty sau janghinos
 • zgârierea intensă. Zonele fierbinți sunt extrem de mancarime si pisica ta va zgâria fara letup
 • Diagnosticul de acuta Umed Dermatita la pisici  Testele de diagnostic sunt necesare pentru a recunoaste dermatita umeda acuta si de a exclude alte boli, precum și pentru a determina cauza care stau la baza spotului fierbinte. Cu toate acestea, medicul veterinar poate face, de obicei, un diagnostic preliminar bazat pe o istorie de debut rapid și aspectul clinic al leziunilor.

  Tratamentul acut Umed Dermatita la pisici

  Tratamentul pentru dermatita umeda acuta poate include una sau mai multe dintre următoarele:

 • Clipping și curățarea zonelor afectate. Leziunile de multe ori sunt mai extinse decât par inițial. Clipping parul din zona este importantă pentru a permite curățarea corespunzătoare a pielii afectate. soluții antibacteriane (clorhexidina) sau soluții de uscare (soluție Burrow a) combate infecția și scăderea prurit (mancarime).
 • Întreruperea ciclului pruriginoase. Acest lucru este crucial pentru un tratament de succes. Odată ce ciclul a fost declanșat, este important să-l oprească, astfel încât să se prevină auto-mutilare. medicamente similare cortizonului administrate oral de multe ori sunt folosite pentru o perioadă scurtă de timp pentru a face pisica mai confortabil. Pisica ta poate fi mai foame și de sete, în timp ce primesc corticosteroizi - acesta este un efect secundar comun al acestui medicament. Ca o consecință, pisica poate avea nevoie de a urina mai frecvent decât în ​​mod normal. Unele pisici pot, de asemenea, gâfâi ca urmare a tratamentului cu corticosteroizi.
 • infecție bacteriană secundară trebuie tratate când sunt prezente. În unele cazuri, prejudiciul este atat de mare incat bacteriile prolifera, rezultând infecții secundare. In astfel de cazuri, un antibiotic poate fi prescris pentru 2 până la 3 săptămâni.
 • Identificarea și tratarea cauzei de bază este importantă pentru a preveni episoadele recurente de dermatită umedă acută. Cele mai multe cazuri sunt secundare alergice provocate de purici și de control purici agresiv, de obicei, este necesar.
 • Îngrijire și Prevenire Acasă

  Curățați zonele afectate cu produse antibacteriene si astringente de zi cu zi, până când vindecarea este completă. Asigurați-vă că pisica ta are suficientă apă în timp ce primesc corticosteroizi. Casa incidente murdăriile pot să apară în timpul tratamentului cu corticosteroizi în cazul în care pisica nu este permis în aer liber destul de frecvent.

  Daca pisica ta are alergie la purici și este predispus să dezvolte puncte fierbinți, ar trebui să fie agresiv cu programul de control al puricilor. În plus față de tratarea mediului, pe care, de asemenea, ar trebui să se aplice un insecticid sau respingător adecvat pentru pisica ta pentru a preveni muscaturile de purici.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit