Piele 101 cainelui: sănătate, pete calde, probleme

(Credit Imagine: Getty Images)

(Credit Imagine: Getty Images)

Poti spune multe despre cainele tau de a lua o privire la pielea ei. pielea clară și curată este un indiciu bun caine este destul de sănătos.

Semne de piele sanatoasa

Iată ce piele de câine sănătos arata ca:

 • Culoarea este consecventă și izvoraste din nou atunci când este atins.
 • Nu există cântare, sau caracter morocănos rugozitate, erupții sau cruste.
 • Gratuit de purici și căpușe. mușcături infectate sau iritate de paraziți marchează începutul multor condiții potențial grave ale pielii.

Ce cauzează probleme ale pielii

Cele mai frecvente sunt vinovați:

 • alergii la substanțe, cum ar fi produsele alimentare, polen, produse de curățat, sau chiar saliva puricilor. Păstrați câinele departe de produse caustice, cum ar fi de curățare de covoare sau tratamente gazon. Un medic veterinar poate ajuta la identificarea cauzei și a prescrie medicamente pentru a va scuti de mancarime.
 • infecţii de la tăieturi sau ciupiturile de purici, sau infecții bacteriene sau fungice. Aceste tipuri de probleme necesită toate diagnostic profesional și tratament cât mai curând posibil.
 • bai prea-frecvente, înot regulat sau prelungită în apă murdară sau bazine foarte clorurate, precum și expunerea la pericole de mediu.
 • Purici și căpușe mușcături, care se poate transforma rapid în infecții și probleme mai mari. Asigurați-vă că pentru a practica puricilor și căpușelor bun.

Hot Spots

Una dintre cele mai frecvente probleme ale pielii care necesită ajutorul unui veterinar este „hot spot“ infecției bacteriene -a numit în mod oficial dermatita pyrotraumatic, sau eczeme umede. Zonele fierbinți începe ca mușcături sau zgârieturi infectate, iar ca infectia se raspandeste foarte rapid-par cade, forme de puroi, iar zona începe să miros groaznic. Spotul se simte chiar cald.

Zonele fierbinți sunt cele mai frecvente la rasele cu straturi groase, cum ar fi Golden retriever, Cocker Spaniel, și Ciobănesc german, și apar mai des în lunile mai calde. Dar ei poate afecta orice câine, în orice moment al anului.De îndată ce veți vedea o leziune umedă, prime aspect, și mai ales în cazul în care se pare vizibil mai mare într-o chestiune de ore, face o programare pentru a vedea dvs. veterinar.

Medicul va rade, probabil, zona din jurul leziunii, si aplica un unguent antibacterian. Dacă e într-adevăr rău, ea poate da cainele unele antibiotice, de asemenea.

Poate fi necesar să păstrați rana curată și uscată și să continue aplicarea medicament până când se vindecă. De obicei durează mai mult de o săptămână sau două pentru răni să se usuce în sus, iar parul va creste din nou într-o altă săptămână sau așa după aceea.

Pot fi prevenite puncte fierbinți? Nu în totalitate, dar trebuie avut în vedere faptul că leziunile începe atunci când umiditatea este prins de strat pe piele deja iritat. Orice caine cu parul incalcita sau murdar sau natural gros haină poate fi mai predispus la puncte fierbinți, astfel încât câinele de ras în vara s-ar putea ajuta. Regulat baie și periaj se poate face, de asemenea mai putin probabil cainele tau va dezvolta puncte fierbinți.

Atunci când este momentul pentru a vedea Vet

Dacă vedeți oricare dintre aceste simptome, este timpul pentru a vizita veterinar:

 • O schimbare semnificativă în pielea câinelui
 • dovezi ale paraziți
 • răni deschise
 • pete fierbinți sau semne de infecție

Cele mai multe dintre aceste condiții pot fi tratate prin utilizarea unui topic cremă, medicamente sau dietetice suplimente.

Ce Păstrează pielea sănătoasă

 • Bun nutriție poate îngriji de off probleme de piele. Hrănirea câinele suplimente, cum ar fi acizi grași esențiali (AGE), poate ajuta la fel de bine .. Chiar daca suplimentele nu ajuta, aceasta va fi o chestiune de câteva săptămâni sau luni înainte vei putea vedea o îmbunătățire semnificativă.
 • Perierea este o modalitate eficientă de îmbunătățire a pielii (și strat) sănătatea câinelui. Perie câinele în mod regulat cu o peri moi brush- o baie o dată pe lună, sau așa- și se aplică medicamente purici în fiecare lună.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit