Dermatita umeda acuta (hot spots) la câini

Simptomele sau Maladii asemanatoare

 • Leziunile dermatitei umede acute sunt înroșită (eritematoase), umflate, și fără păr. Ele emană o descărcare seroasă și sunt dureroase. debutul și progresia lor sunt rapide. Pruritul (mancarimea) este intensă, și severă de auto-trauma poate provoca leziuni severe într-o perioadă foarte scurtă de timp.
 • Două tipuri de dermatita umede acute apar. Un tip nu are o componentă importantă bacteriană și se manifestă ca o placă ulcerată superficială. Al doilea tip, pe lângă faptul că o placă ulcerat, are de asemenea papule periferice (umflaturi mici inrosita) care sugerează foliculita bacteriene.
 • locații tipice de puncte fierbinți sunt sferturile posterioare și părțile laterale ale feței sub ureche. Leziuni ale membrelor posterioare, de obicei, sunt cauzate de alergii purici subiacente, în timp ce cele de pe partea laterală a feței, de obicei, sunt asociate cu urechea concomitentă inflamație (otita) secundar la alergii.
 • În profunzime Diagnosticul de acuta Umed Dermatita la câini

  Diagnosticul se bazeaza pe istorie si semne clinice. Este important să se excludă demodecica sau râia sarcoptică ca o posibila cauza principala a dermatitei umede acute. Astfel, trebuie efectuată examinarea microscopică a mai multor pilitură profunde ale pielii.

 • Examinarea microscopică a frotiurilor de exsudat este util pentru a identifica o componentă bacteriană. În cazul în care infecția bacteriană (piodermita) este prezent, degenerează neutrofile (un tip de globule albe) cu bacterii (de obicei Stafilococii) În interiorul ei de multe ori se găsesc.
 • În cazul în care animalul are o istorie lunga de dermatita umeda acuta, este important să se identifice boala de bază. O evaluare de diagnostic pentru alergie purici si alte alergii (un proces de eliminare a alimentelor) trebuie efectuată.
 • În profunzime Tratamentul Acută Umed Dermatita la câini  Identificarea cauza principala a prurit (mancarime) este o parte importanta a tratamentului pentru a preveni repetarea.

 • Zona implicată ar trebui să fie tăiate și curățate ușor cu o ușoară antiseptic. Produsele care conțin benzoxilperoxid sunt folosite pentru spălarea zonei. Produsele astringent (soluție Burrow) se pot folosi în primele zile să se usuce zona. spray-uri antipruritic care conțin hidrocortizon, lidocaină sau pramoxină, de asemenea, sunt utile, dar cu acțiune scurtă.
 • medicamente cortizonului sunt adesea prescrise pentru o perioadă scurtă de timp. gulere elisabetane pot fi folosite pentru a preveni auto-trauma. Aceste gulere sunt realizate din foi mari de material plastic, care înconjoară gâtul animalului și de a preveni-le de la lins mușca pielea lor.
 • Terapia cu antibiotice pentru un minim de trei săptămâni, poate fi necesară la animalele cu foliculita bacteriană secundară.
 • corticosteroizi injectabile pe termen lung trebuie să fie evitate în gestionarea punctelor fierbinți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit