Itch, mâncărime, senzație de mâncărime - atunci când pisica nu se poate opri zgarieturi

Înțelegerea Mancarime Pisici

Daca pisica ta isi petrece o mare parte din zgarierea lui timp, el poate avea o afecțiune cunoscută sub numele de prurit, sau mâncărime, o senzație neplăcută care provoacă pisica sa zgarie sau musca la el însuși. Aceasta este cauzată de reacții chimice care au loc în piele și stimulează nervii, cauzand creierul sa se simta mancarime. De fapt, actul de zgârierea în sine poate stimula aceste reacții inflamatorii la nivelul pielii și de a face conditie mai rau. Orice afectiune a pielii care cauzeaza inflamatia poate provoca prurit.

Cum afecteaza sanatatea pisicii pruritului depinde de gradul de prurit. prurit ușori pot avea aproape nici un efect, la toate. Cu toate acestea, prurit sever duce la zgârierea intensă, ceea ce poate duce la leziuni ale pielii dureroase, care pot deveni infectate.

Fiecare pisica are un prag de pruritul sau un „prag de mancarime.“ Acesta este punctul în care toate sursele de mâncărime în cele din urmă adăuga până la iritarea suficient pentru a determina nevoia irezistibilă de a zero. Scarpinatul începe atunci când stimularea depășește acest prag. De exemplu, o pisica cu o alergie usoara pana la casa acarieni poate fi sub pragul, dar poate începe să zgâria grav atunci când el devine infestat cu purici.Pruritul este asociat cu alte boli ale pielii, inclusiv infecții secundare bacteriene ale pielii (piodermite) și drojdie infecții secundare. Dar este principalul simptom al afectiuni ale pielii, cum ar fi alergii ale pielii si paraziti.

Boli alergice cutanate la pisici

 • alergie purici este cea mai frecventa boala alergica a pielii in Statele Unite. Pisicile cu alergie la purici tind sa se scarpine capetele lor din spate ceea ce duce la leziuni pe crupa, picioarele din spate, coada si burta. Din moment ce este nevoie de doar un purice pentru a face pisica să reacționeze, prezența puricilor pe pisica poate fi minime la absent.
 • Atopia este o reacție la alergeni din aer, cum ar fi polen, praf de casa, acarienii si mucegaiurile. Pisicile cu atopie tind să zgârie urechile și fața lor și au tendința de a mesteca si linge la picioarele lor. Condiția este de multe ori mai rau in timpul lunilor de vară, atunci când nivelurile de polen și mucegai sunt crescute.
 • alergie alimentară este o reacție la unul sau mai multe ingrediente în produsele alimentare lor. Aceste pisici au tendinta de a zgâria în aceleași locuri ca și cele cu atopie.
 • alergii de insecte (insecte muscatura de hipersensibilitate) sunt mai puțin frecvente decât alte alergii. Leziunile sunt evidente în zonele în care insectele, cum ar fi țânțarii sunt susceptibile să muște (podul de nas, urechi).
 • Alergia de contact este o reacție la un iritant care atinge pielea, de multe ori burta sau piept. Alergiile de acest tip sunt rare.
 • Piele Boli parazitare la pisici

 • Scabia este o afecțiune intens pruriginoasă a pielii cauzate de acarianul râia sarcoptică. Leziunile sunt observate pe urechi, coate si jaretelor (glezne).
 • Puricii poate provoca prurit la pisici care nu sunt purici alergice, deși gradul de prurit este mai puțin severă.
 • demodeciei este cauzata de acarianul Demodex. Aceasta este o boală mai puțin frecvente la pisici și poate duce la pierderea parului si dermatita. Aceasta boala este de multe ori nu pruriginoase, dar poate duce la o infecție bacteriană secundară a pielii (piodermite), care poate fi însoțită de mâncărime.
 • Cheyletiellosis este o condiție mâncărimi ale pielii cauzate de acarianul Cheyletiella. Leziunile sunt de obicei cel mai dramatic de-a lungul partea de sus a spatelui. Aceste acarieni sunt uneori vizibile cu ochiul liber la fel de mici, în mișcare, pete albe, de aici numele de „mersul pe jos matreata căpușă“.
 • ureche acarieni provoacă mâncărimi ale urechilor la pisici și poate provoca, uneori, mâncărimi în altă parte pe corp.
 • raie Notoedric este o boală de piele contagioasă, mâncărimi de pisici cauzate de acarieni strâns legată de Sarcoptes. Aceasta este o boală extrem de contagioasă la pisici, care se transmite prin contact direct.
 • Păduchii sunt insecte mici, care sunt ușor de văzut cu ochiul liber, care poate provoca prurit.
 • Alte cauze pruritului la pisici

 • Piodermita este o infecție a pielii, care poate fi destul de pruriginoase. Piodermita poate fi superficială sau profundă și este adesea secundar la o altă boală de piele.
 • infecție a urechii, otita, poate provoca mâncărime semnificativă a capului. pisicile afectate vor scutura capul lor și zgâria la urechile lor.
 • Ce să urmăriți pentru

 • Zgârierea sau musca. Dacă acest lucru va continua dincolo de o zi și duce la leziuni, cum ar fi căderea părului, înroșirea pielii și durere sau disconfort evident, au pisica evaluate de către medicul veterinar.
 • lingere cronică. Acesta este, de asemenea, un simptom al prurit.
 • Veterinare Pisici pentru Mâncărime

  Cheia pentru tratarea pruritului este de a identifica și trata cauza care stau la baza. Veterinarul tau poate dori să efectueze unele teste de diagnostic pentru a determina cauza. Condiția poate fi eliberat cu medicamente, dar mâncărimea de multe ori reapare după ce medicația este terminat.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit