Tratarea problemelor pielii

Câinii au multe probleme care afectează pielea lor, cel mai mare organ al corpului. Pielea servește ca o barieră pentru a proteja organismul de infecție, deshidratare, substanțe caustice și lumina ultravioleta. sănătate și funcționarea corectă a pielii depinde de starea de sănătate și funcția corespunzătoare a celorlalte organe din corpul câinelui.

Există două categorii de boli de piele: primare și secundare. boli ale pielii primare afectează pielea în mod direct, cum ar fi raie sau purici și căpușe hipersensibilitate. boli secundare, cum ar fi hipotiroidismul, implica inițial alte organe și mai târziu începe să afecteze pielea.

Diagnosticul și tratamentul bolilor de piele poate fi dificilă și consumatoare de timp. Mai jos sunt listate unele boli comune de piele și afecțiuni care pot afecta câinele precum și un scurt rezumat al diagnosticului și tratamentului lor.

 • alergii: Spre deosebire de oameni, care reacționează de obicei la alergii prin strănut, un câine reacționează prin zgâriere. Oamenii și câinii reacționează la un alergen, o substanta care cauzeaza sensibilitate. Cele mai multe alergeni sunt inhalate, dar câteva, cum ar fi lana, sunt tipul de contact. unele comune Alergenii găsite în produsele alimentare sunt de porumb, grâu, soia, carne de vită și produse lactate. semne de avertizare timpurie a unei reacții alergice sunt zgârierea, lingere, mușcare sau frecarea pielii. În cazul în care nu sunt tratate prompt, aceste reacții se pot dezvolta intr-o infectie, de obicei caracterizata prin umflaturi si cosuri rosii, care ar trebui să fie tratate.
 • Infectie cu bacterii: infecție bacteriană este o reacție comună, dar de obicei secundară unei boli subiacente cum ar fi o alergie. Tratamentul pentru infectie cu bacterii este de obicei o rundă de antibiotice pe cale orală sau topică. Este important pentru a obține ajutor profesionist pentru infectii bacteriene in timp ce cauta boala de bază.
 • Dermatita Moist acută sau puncte fierbinți: Câinele provoacă de obicei puncte fierbinți el însuși în timp ce încearcă pentru a calma durerea sau mancarime. Tratamentul începe cu o curățare completă a zonei, urmată de antibiotice topice și sistemice, precum și agenți anti-inflamatori.
 • Piodermita: Piodermite variază în severitate și acoperă o gamă largă de infecții, care duc la formarea de puroi. Tratamentul este similar cu cel pentru punctele fierbinți, dar de obicei durează mai mult pentru a se vindeca. șampoane și clătiri sunt uneori de ajutor.
 • Dermatita alergică inhalant sau Atopia: Atopia este o boala extrem de pruriginoase cauzate de alergii la particule microscopice din aer. Acesta este diagnosticat atât prezentarea clinică și excluderea altor cauze, cum ar fi ectoparaziți. Suplimente alimentare, antihistaminice si steroizi, de multe ori folosite pe termen lung, sunt protocol de tratament standard, precum și șampoane și clătiri de medicamente. În cazurile care nu raspund, testarea alergen pielii și hyposensitization pot fi de ajutor.
 • Ectoparaziți (paraziți externi): paraziți externi cum ar fi acarieni, purici și căpușe rupe prin piele și permite infecții bacteriene să aibă loc. Ele pot provoca, de asemenea, reacții alergice. Necazurile sunt diagnosticate prin observarea și examinarea pilitura pielii la microscop. Tipul de parazit detectat va dicta protocolul de tratament, care este de obicei un regim de medicamente anti-parazitare și / sau utilizarea șampoane și clătiri medicinale.
 • Infectii fungice: Acestea includ Malassezia sp., Dermatophytosis (pecingine) Și dermic coccidioidomicoză. Acestea sunt diagnosticate prin examinarea pilitura pielii, culturi de laborator și teste de sânge pentru a identifica anticorpi. Tratamentele includ șampoane antifungice și clatiri în asociere cu medicamente antifungice topice și sistemice.
 • Alergii la mancare: Alergii la mancare care de multe ori se manifesta ca probleme ale pielii sunt uneori dificil de tratat. Ele sunt de obicei diagnosticate dupa alte cauze posibile sunt excluse și de tratament este un proces de consumatoare de timp alaptarilor proces de diete hipoalergenice pentru un minim de șase săptămâni pentru a încerca și să descopere specificul alimente care declanșează reacția.
 • Iritant dermatite de contact: alergii de contact sunt, de obicei cel mai ușor de a diagnostica si trata. Acestea sunt diagnosticate prin examinarea iritante de contact și simptomele fizice ale cainelui tau. Tratamentul constă în mod normal, de spălare a iritante de câine și de a evita contactul viitor. În cazul în care câinele este mâncărime, el poate fi dat steroizi pentru o perioadă scurtă de timp.
 • Piele Boli autoimune: Acestea sunt mai multe boli de piele autoimune, iar acestea pot provoca pierderea parului, pierderea de pigment al pielii si chiar orbire. Diagnosticul se face de obicei prin examinarea unei porțiuni excizate a pielii bolnave la microscop. Tratamentul consta in steroizi si alte medicamente imunosupresie precum și suplimentarea dietei.
 • Secundar boli de piele: boli de piele secundare, cum ar fi seboreea si hipotiroidismul, sunt diagnosticate in timpul de testare pentru boala de bază. Aceasta poate necesita adesea teste de sânge, biopsii cutanate si raze X. Tratamentul afecțiunii primare șterge de obicei problemele secundare.

Diagnostic si tratament

probleme ale pielii cainelui poate fi de multe ori o combinație de două sau mai multe dintre bolile discutate anterior. De exemplu, o hipersensibilitate la purici poate duce la piodermite. Interacțiunile complicate dintre piele și alte organe face diagnosticul și tratamentul bolilor de piele dificilă și consumatoare de timp.răzuire pielii este de obicei cea mai bună metodă de diagnosticare a diferitelor infecții ale pielii. O lamă de bisturiu este folosit pentru a încropesc straturile superioare ale pielii. Pielea este apoi privit sub un microscop de mare putere.

Analizele de sânge și biopsii chirurgicale sunt uneori necesare pentru a diagnostica unele boli de piele.

Tratamentul bolii pielii poate include utilizarea de antibiotice, antihistaminice, steroizi, medicamente topice, medicamente antifungice, sampoanelor medicamentoase și clătiri, suplimente de dieta, diete speciale si indepartarea chirurgicala a maselor. Unele terapii pot dura luni de zile pentru a fi eficiente și, în unele cazuri, poate fi necesară continuarea tratamentului pentru tot restul vietii cainelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit