Arici boli / parazitare

Paraziți externe: Cele mai frecvente boli de piele în aricii este raie. Această condiție poate fi fie cauzate de acarieni piele sarcoptică sau psoroptic. Semnele clinice includ matreata grele, quill și / sau pierderea parului, a pielii îngroșată cruste, îngroșarea margini ale urechii, prize ușor în canale ureche, și mancarimea în ansamblu. Diagnosticul se face prin răzuire pielii și examinarea microscopică a acarienilor. Cel mai eficient tratament este injecții subcutanate de ivermectina, la intervale de două săptămâni pentru două până la trei doze. O picătură de ivermectina poate fi aplicat topic la margini ale urechii afectate. Alți paraziți externi observate la aricii includ puricilor și căpușelor. Căpușele pot fi îndepărtate cu atenție manual în timp ce puricii pot fi tratate cu pulberi cu purici de actualitate. Odată cu apariția oricărui parazit piele, mediul trebuie să fie bine curățate și toate animalele din zonă ar trebui să fie tratate.

Boala urechi: Urechea normală ar trebui să fie subțire, curat, și au margini netede. Cele mai frecvente probleme sunt cauzate de paraziți externi. Urechile devin îngroșată, zdrențăros, și sub formă de fulgi. infecții fungice sau bacteriene superficiale sunt, de asemenea, comune. Drojdie sau bacterii provoca infecții ale urechii interne. Simptomele includ un miros neplăcut și o creștere sau o modificare a producției normale de ceară. Infecțiile severe pot provoca o înclinare cap. boli ale urechii sunt tratate topic și / sau cu medicamente capabile oral sau injecta.

dermatită fungică (impetigo): apare mai puțin frecvent, dar ar trebui să fie luate în considerare în special în cazurile de boli de piele, care nu răspunde la terapia cu ivermectina. Semnele includ uscate și crăpate pielii, în special a feței și marginile colțuroase, ureche cruste. Ariciul este, de obicei, nu senzația de mâncărime și multe animale pot fi purtători asimptomatici. Diagnosticul se face cu o cultură fungice și tratament include antifunals topice (creme sau imersări var / sulf) și griseofulvin oral.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit