Dermatită alergică la pisici

Prezentare generală
Problemele de piele sunt printre cele mai frecvente problemele pentru câini și pisici. Acestea pot fi cauzate de o varietate de boli, una dintre cele mai comune fiind alergii. Alergiile care afecteaza pielea sunt grupate sub termenul dermatită alergică.

Ca cu oamenii, animalele noastre de companie pot suferi alergii legate de alimentele pe care le consumăm și mediul în care trăiesc. În plus, ele pot avea o reacție alergică la mușcăturile de purici și a altor paraziți.

semne
Cel mai adesea, reacții alergice la pisici afecteaza pielea.

Semnele includ:

  • mancarimi ale pielii, în special în jurul feței și picioarelor
  • Miros neplăcut
  • umflaturi sau zone solzoase Roșu
  • Denivelările care seamănă cu acnee
  • piele întunece care se simte mai gros decât de obicei
  • Rărire sau pierderea părului
  • blana pătată din cauza lingere excesive
  • clătinare frecventă a capului

Diagnostic / Tratament
Daca pisica ta este zgarierea fără încetare, este timpul pentru a vizita medicul veterinar! Deoarece mâncărimi ale pielii, de asemenea, pot fi cauzate de alte alergii decât condiții, medicul veterinar poate dori să excludă alte cauze posibile, cum ar fi paraziți, infecții bacteriene sau fungice, sau boli sistemice.

Testele pot include o evaluare examination- fizică temeinică pentru paraziți externi, cum ar fi purici sau teste cutanate mites- pentru a exclude fungi, drojdii sau bacterii si altele infectii-, cum ar fi teste de sânge și analiza urinii, pentru a determina daca animalul are o boală sistemică .

Odată ce medicul veterinar stabilește că pisica ta are alergii, pasul următor va fi de a afla în ce categorie se încadrează.Alergii la mancare
Alergiile alimentare sunt comune, pot afecta pisicile de orice vârstă, și reprezintă aproximativ 10% din toate condițiile alergice. După efectuarea probelor de alimente pentru a determina ce ingredient pisica este alergic la, tratamentul implică hrănire o dietă care nu conține acest ingredient.

alergii de mediu
O altă formă comună de alergie este cauzată de expunerea la alergeni de mediu, fie pisica respira sau absoarbe prin piele. În ceea ce privește oamenii, noi numim acest lucru „febra de fân.“ Alergeni comune includ praful de casă polen mites-, ierburi, și weeds- și o varietate de forme de turnare. In timp ce alergii da de multe ori oameni nasul infundat, care le fac de obicei pisici mâncărimi.

Animalul dumneavoastră de mâncărime pot beneficia de un tratament topic, inclusiv băi reci, șampoane medicinale și balsamuri, spray-uri și calmante. Daca pisica ta are alergii usoare, ea poate fi tratata cu antihistaminice sau acizi grași omega-3. Mai multe cazuri severe pot necesita medicamente mai puternice, cum ar fi prednison sau alergie fotografii.

alergii purici
alergie purici este cea mai frecventa boala de piele la pisici (și câini). De asemenea, este numit flea hipersensibilitatea musca, deoarece este cauzat fie o reacție alergică (sau hipersensibilitate) la saliva puricilor. Puricii sunt foarte frecvente și de a trăi atât pe animalele de companie și în mediul înconjurător. Toate animalele de companie într-o gospodărie în care există purici vor fi infestate. In plus fata de care provoaca alergii la pisici sensibile, ele pot transmite, de asemenea, alte boli.

Tratamentul pentru alergii purici implica eliminarea puricilor din pisica si mediului folosind produsele recomandate de medicul veterinar, care sunt eficiente împotriva tuturor etapelor de purici-de la ouă la adulți. Pentru a controla mâncărime medicul veterinar poate prescrie medicamente diferite, inclusiv antihistaminice, acizi grași omega-3, prednison și altele.

profilaxie
Deși nu există nici o cale pentru a preveni dermatita alergica, tratamentul este adesea foarte eficient o dată tipul de alergie a fost determinată. Verificați animalele de companie de multe ori pentru purici și de ceas pentru semne, cum ar fi zgârierea sau manipularea psihologică excesivă. Dacă suspectați că pisica poate avea alergii ale pielii, contactați medicul veterinar imediat. Diagnosticul precoce si tratamentul va pastra simptomele animalului tau de companie de a deveni severă.

Piele
răni
Dermatită
Bill saxon
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit