Tulburări autoimune la câini

Tulburări autoimune

la câini sunt rare. Sistemul imunitar dogrsquo-uri vor fi bolnave și nu va recunoaște-bodyrsquo s celulele proprii, atacând acestea. Boala se poate manifesta pe piele sau ataca organele interne. Bolile autoimune nu poate fi complet tratate, dar ele pot fi controlate cu medicamente diferite.

Boli autoimune la câini

Sistemul imunitar îndeplinește funcția de apărare a organismului dogrsquo-s împotriva diferitelor intrușilor, cum ar fi viruși și bacterii. Sistemul imunitar va produce anticorpi care pot reduce pericolele prezentate de agenții infecțioși. Cu toate acestea, unii caini vor avea o tulburare autoimună și, în acest caz, sistemul imunitar nu va funcționa corect. Sistemul imunitar va produce anumiți anticorpi care vor ataca celulele din organism dogrsquo-uri. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar considera celulele organismului o amenințare și încearcă să protejeze corpul. O boală autoimună se poate manifesta pe piele sau în sistemul dogrsquo-s sau implica atât pielea și organele interne.

Cele mai frecvente boli autoimune în canini includ:

 • Lupus, care pot fi sistemice sau discoid
 • Pemfigus Vulgaris sau foliaceus (manifestele pe piele)
 • boală hepatică autoimuna

Cauzele de boli autoimune

tulburări autoimune sunt idiopatice. Cauza unei defecțiuni a sistemului imunitar nu este cunoscută. Unii medici veterinari cred că câinii care sunt expuse în mod constant la diferite substante toxice, soare și stresul sunt mai susceptibile de a dezvolta boli autoimune. Alții opine că vaccinarea excesivă și administrațiile diferitelor medicamente pot provoca boli autoimune. Unele rase de caini sunt mai expuse la boli autoimune: Dachshund, Doberman sau Chow-chow.

Simptomele tulburărilor autoimuneSimptomele bolilor autoimune pot semana cu simptome de multe alte boli ale pielii sau probleme interne. Ați putea detecta următoarele:

 • Letargie
 • febră ridicată
 • Dermatită
 • Pierderea parului
 • Pierdere în greutate
 • Leziuni ale pielii
 • zone ale pielii Depigmeted
 • Umflare a articulațiilor sau a altor organe (lupus se pot manifesta prin umflarea căptușelilor de organe)

Diagnosticul de boli autoimune

Pentru a diferenția între condiții care cauzează simptome care sunt similare cu semne de boli autoimune, medicul veterinar va trebui să efectueze o serie de teste. Analizele de sânge și un examen fizic va fi necesar. În cazul în care câinele manifestă simptome pe piele, o biopsie a pielii va fi, de asemenea, necesar. În unele cazuri, teste speciale vor fi necesare pentru a confirma prezența lupus sau un alt tip de tulburare autoimună. Testul de anticorpi antinucleari (ANA) este una dintre aceste teste.

Tratamentul bolilor autoimune la Caninii

Tratamentul complet al tulburărilor autoimune nu este posibilă, dar există mai multe mijloace de a gestiona aceste condiții. Veterinarul va prescrie un tratament pentru simptomele dogrsquo-uri și va recomanda, de asemenea, corticosteroizi sau cyclophosphamides, care va suprima activitatea sistemului imunitar. Câinele poate primi, de asemenea, tratamente topice și medicamente anti-inflamatorii. Câinele ar trebui să aibă, de asemenea, o viață fără stres și de a evita efort fizic intens.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit