Leziune a pielii sau durere la pisici

Leziuni ale pielii sau Sore la pisici

Există mai multe tipuri diferite de leziuni ale pielii care pot aparea la nivelul pielii de pisici. Și fiecare leziune sau o combinație de leziuni pot fi cauzate de boli și condiții multiple.

Unele leziuni sunt o manifestare a unei boli dermatologice in timp ce altele sunt o manifestare a unei boli interne. Ca un exemplu, pisicile pot dezvolta ulcerații în gură și cruste pe picioarele lor ca o manifestare a bolii hepatice sau a unei tumori pancreatice.

In alte cazuri, leziunile cutanate sunt manifestarea unei boli auto-imune (de exemplu lupus) și viață lungă de tratament imunosupresor este necesar.

umflaturi insotite de mancarime (papule roșii) pot fi cauzate de boli, cum ar fi infecții bacteriene (piodermite superficiale), dermatofitoza (impetigo), demodecia (raie roșu), scabie (raie sarcoptiform), alergii alimentare si alergii de contact poate fi necesar să fie luate în considerare. Istoria și distribuția leziunii va ajuta la diferențierea între aceste boli.

Non-vindecarea rănilor de drenaj (noduli si tracte desecare) pot fi cauzate de boli cum ar fi infecții bacteriene profunde, infecții fungice sau neoplazie (cancer), pot să fie luate în considerare.Unele leziuni sunt primare (cauzate direct de procesul de boala), in timp ce altele sunt secundare (cum ar fi auto-provocate) sau sunt doar o manifestare a pielii cronice mancarime.

Cele mai multe leziuni ale pielii sau rani sunt infectate cu bacterii secundar si este probabil ca pisica ta poate necesita saptamani de antibiotice pentru a rezolva infectii bacteriene secundare.

Diagnosticul de leziuni ale pielii sau Răni la pisici

Există o varietate de cauze pentru leziuni ale pielii și răni. Un examen fizic amanuntit si diverse teste de diagnostic poate ajuta la determinarea cauzei și tratament direct.

 • Istoria este foarte importanta in diagnosticarea bolilor de piele. Medicul veterinar vă va pune întrebări cu privire la vârsta de debut, progresia bolii, istoricul de călătorie și de răspuns la tratamentele anterioare. Deoarece animalele pot dezvolta reacții la medicamente l-au primit pentru o lungă perioadă de timp, asigurați-vă că pentru a include informații despre toate suplimentele si medicamente pisica a fost primit.
 • Examinarea exudatului (descărcare) sub microscop (citologia) poate furniza informații utile. Medicul veterinar vă poate recolta probe de exudat și pata diapozitive.
 • Biopsiile sunt adesea necesare pentru a stabili un diagnostic final. Unele probe pot fi utilizate pentru culturi, în timp ce altele pot fi trimise la anatomopatolog pentru a obține mai multe informații despre celulele care sunt prezente in piele. Aceasta este o procedură destul de sigură și suturi pot fi eliminate după 7 până la 10 zile.
 • Tratamentul leziunilor cutanate sau Răni la pisici

  Există o varietate de cauze pentru leziuni ale pielii și răni. Tratamentul va depinde de cauza care stau la baza. De exemplu, o infecție sau abces pielii pot fi tratate cu antibiotice. O masă sau tumora pot fi tratate cu o intervenție chirurgicală. Tratamentul pentru pisica ta ar trebui să fie determinată de subaltern cauza leziunii pielii.

  Îngrijire la domiciliu pentru leziuni cutanate sau Sore la pisici

  Diagnosticul precoce este foarte important, astfel, în cazul în care pisica ta are răni ale pielii, apelați la ajutorul medicului veterinar, fără nici o întârziere. Unele boli pot fi tratate cu succes daca este prins mai devreme, dar prognosticul poate deveni sărac în cazuri avansate.

 • Poate fi necesar să utilizați șampoane de medicamente în funcție de tipul de infecție diagnosticată.
 • Poate fi necesar să se administreze medicamente pe cale orala pentru perioada de componente ori, ca infecții ale pielii să ia o lungă perioadă de timp pentru a șterge. Nu este neobișnuit pentru animale cu infecții bacteriene profunde pentru a solicita antibiotice timp de 2 până la 4 luni. Conformitatea joacă un rol important în determinarea succesului tratamentului.
 • Unele infecții sunt transmisibile la oameni sau alte animale. Dacă nu sunteți sigur cu privire la natura infecției, adresați-vă medicului veterinar despre riscul de contagiune. În cele mai multe cazuri, este cel mai sigur de a evita contactul cu copiii, persoanele în vârstă sau persoanele care urmează un tratament imunosupresor (de exemplu, chimioterapie), deoarece acestea pot dezvolta boala cu organisme care în mod obișnuit nu ar trebui să fie un pericol pentru alții.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit