Câinele meu are pielea uscata

câine sratching piele uscată

Pielea este cel mai mare și organul cel mai expus. Acest lucru este la fel de adevărat pentru câini așa cum este pentru oameni. Cand cainele tau are pielea uscata, nu numai inestetice, dar aceasta poate indica o boala de baza. Știu că pielea uscata poate fi frustrant pentru ambii câini și părinți câine. Poate fi dificil pentru a determina cauza, și se poate transforma într-o luptă doar pentru a controla semnele. Vestea bună este că pielea uscata (xeroza) nu este o boală specifică în sine, ci un simptom. Pot exista mai multe cauze posibile diferite, care sunt adesea tratabile. Dacă lucrați cu medicul veterinar, există o bună șansă pe care o puteți identifica cauza care stau la baza.

Ce ar putea provoca pielea uscată câinele meu?
Medicul veterinar vă va lua în considerare următoarele posibile cauze ale pielii uscate:

Degenerativă sau senile (vârstă asociată)

 • In timp ce orice animal de companie poate dezvolta pielea uscata. Este mai frecventa la caini mai mari. Riscul crește odată cu vârsta.

autoimuna

 • Boli cum ar fi lupus și Pemfigus cauzate de un răspuns imun anormal poate duce la anomalii ale pielii.

condiții metabolice (de exemplu, endocrine sau hormon de dezechilibre)

 • dezechilibre hormonale, așa cum se vede cu niveluri scăzute ale tiroidei sau boala Cushing.

Deficiențele nutriționale (mai puțin frecvente)

 • Cele mai multe diete comune sunt bine echilibrate și să îndeplinească cerințele de zi cu zi, dar în unele cazuri, suplimente nutritive, cum ar fi acizii grași, pot fi de valoare. Asigurați-vă că folosiți un produs recomandat de medicul veterinar. Cu excepția cazului în câinele are o deficiență confirmată, nu este nevoie de suplimente de vitamine.


Inflamatorii (de exemplu, infecții sau alergii)

 • Câinii, la fel ca oamenii, pot suferi de alergii, infecții ale pielii sau seboreea, care pot duce la ulei prea mult sau prea puțin în piele.

Traumatică sau de mediu (de exemplu, tratamente pentru paraziți externi)

 • Pielea tinde să fie cel mai uscat în timpul iernii, când temperaturile și nivelul de umiditate fir cu plumb. Utilizarea de încălzire sau sobe cu lemne centrale reduce umiditatea, și poate contribui, de asemenea, să se usuce pielea.
 • îmbăiere excesivă poate usca pielea, și astfel poate de înot frecventă, în special în bazine puternic clorurate. Reziduurile precum clorul și sarea de mare poate avea efecte serioase de uscare.
 • Unele băi și sosuri cu purici si sampoane chiar grooming benzi de umiditate din piele, și poate duce la uscarea și descuamarea. Unele produse de purici sunt fățiș iritante în cazul în care nu este utilizat în mod corespunzător. Asigurați-vă că pentru a utiliza sampoane destinate animalelor de companie, mai degrabă decât oamenii.

Cum va medicul veterinar meu identifica cauza pielii uscate câinele meu?
Medicul veterinar vă va dori să adune câteva informații inițiale:

 • Este câinele excesiv de mâncărime? (Piele uscată simplă nu este foarte mâncărime)
 • Există un strat de păr sau neuniforma este parul rupt în zone?
 • Există vreun fel de miros pe piele? (Piele sanatoasa nu are nici un miros neplăcut asociat cu ea.)

Ce se poate face în cazul în care câinele are pielea uscata, flakey sau solzos?
Incepeti prin a cere sfatul și recomandarea medicului veterinar în timpul unei examinări a animalului de companie.

Evaluarea blanii, cu diagnosticare, cum ar fi pilitură și culturi ale pielii vor ajuta medicul veterinar la cauza pielii uscate. În unele cazuri, teste de sânge pentru condiții endocrine pot fi recomandate de asemenea.

În cazul în care câinele este mâncărime mult, medicul veterinar ar putea sugera, de asemenea, diagnostice sau încercări de produse alimentare pentru a ajuta la eliminarea alergiilor.

Lins
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit