Leziune a pielii sau dureri la câini

Privire de ansamblu asupra leziunilor cutanate sau rani pe câini

Există mai multe tipuri diferite de leziuni ale pielii care pot aparea la nivelul pielii câinilor. Și fiecare leziune sau o combinație de leziuni pot fi cauzate de boli și condiții multiple.

Unele leziuni sunt o manifestare a unei boli dermatologice in timp ce altele sunt o manifestare a unei boli interne. Ca un exemplu, câinii pot dezvolta ulcerație în gură și cruste pe picioare ca o manifestare a bolii hepatice sau a unei tumori pancreatice.

In alte cazuri, leziunile cutanate sunt manifestarea unei boli auto-imune (de exemplu lupus) și viață lungă de tratament imunosupresor este necesar.

umflaturi insotite de mancarime (papule roșii) pot fi cauzate de boli, cum ar fi infecții bacteriene (piodermite superficiale), dermatofitoza (impetigo), demodecia (raie roșu), scabie (raie sarcoptiform), alergii alimentare si alergii de contact poate fi necesar să fie luate în considerare. Istoria și distribuția leziunii va ajuta la diferențierea între aceste boli.

Non-vindecarea rănilor de drenaj (noduli si tracte desecare) pot fi cauzate de boli cum ar fi infecții bacteriene profunde, infecții fungice sau neoplazie (cancer), pot să fie luate în considerare.Unele leziuni sunt primare (cauzate direct de procesul de boala), in timp ce altele sunt secundare (cum ar fi auto-provocate) sau sunt doar o manifestare a pielii cronice mancarime.

Cele mai multe leziuni ale pielii sau rani sunt infectate cu bacterii secundar si este probabil ca cainele poate necesita saptamani de antibiotice pentru a rezolva infectii bacteriene secundare.

Diagnosticul de leziuni cutanate sau dureri la nivelul Câini

Există o varietate de cauze pentru leziuni ale pielii și răni. Un examen fizic amanuntit si diverse teste de diagnostic poate ajuta la determinarea cauzei și tratament direct.

  • Istoria este foarte importanta in diagnosticarea bolilor de piele. Medicul veterinar vă va pune întrebări cu privire la vârsta de debut, progresia bolii, istoricul de călătorie și de răspuns la tratamentele anterioare. Deoarece animalele pot dezvolta reacții la medicamente l-au primit pentru o lungă perioadă de timp, asigurați-vă că pentru a include informații cu privire la toate suplimentele și medicamente câinele a fost primit.
  • Examinarea exudatului (descărcare) sub microscop (citologia) poate furniza informații utile. Medicul veterinar vă poate recolta probe de exudat și pata diapozitive.
  • Biopsiile sunt adesea necesare pentru a stabili un diagnostic final. Unele probe pot fi utilizate pentru culturi, în timp ce altele pot fi trimise la anatomopatolog pentru a obține mai multe informații despre celulele care sunt prezente in piele. Aceasta este o procedură destul de sigură și suturi pot fi eliminate după 7-10 zile.

Terapia de leziuni cutanate sau dureri la nivelul Câini

Tratamentul scorurilor cutanate sau a leziunilor va depinde de cauza de baza. De exemplu, antibioticele pot fi folosite pentru tratarea infecțiilor, rezecția cancerului sau a tumorilor, și steroizi pentru a trata probleme ale pielii mediate imun.

Ingrijirea casei

Diagnosticul precoce este foarte important, astfel, în cazul în care câinele are răni ale pielii, apelați la ajutorul medicului veterinar, fără nici o întârziere. Unele boli pot fi tratate cu succes daca este prins mai devreme, dar prognosticul poate deveni sărac în cazuri avansate.

  • Poate fi necesar să utilizați medicates șampoane în funcție de tipul de infecție diagnosticată.
  • Poate fi necesar să se administreze medicamente pe cale orala pentru perioada de componente ori, ca infecții ale pielii să ia o lungă perioadă de timp pentru a șterge. Nu este neobișnuit pentru animale cu infecții bacteriene profunde pentru a solicita antibiotice timp de 2 până la 4 luni. Conformitatea joacă un rol important în determinarea succesului tratamentului.
  • În cazul în care câinele are răni deschise, nu permit el / ea pentru a merge la înot, ca leziunile sunt o ușă deschisă pentru infecții suplimentare, uneori pot pune viața în pericol (Pythiosis).
  • Unele infecții sunt transmisibile la oameni sau alte animale. Dacă nu sunteți sigur cu privire la natura infecției, adresați-vă medicului veterinar despre riscul de contagiune. În cele mai multe cazuri, este cel mai sigur de a evita contactul cu copiii, persoanele în vârstă sau persoanele care urmează un tratament imunosupresor (de exemplu, chimioterapie), deoarece acestea pot dezvolta boala cu organisme care în mod obișnuit nu ar trebui să fie un pericol pentru alții.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit