Raie Notoedric la pisici

Notoedric Mange în Pisici

raie Notoedric este o boală contagioasă, senzație de mâncărime a pielii de pisici cauzate de infestarea cu parazitul Notoedres cati. Notoedres cati este un acarian râiei, care este strâns legată de Sarcoptes canis, acarianul care cauzează râia sarcoptică la câini. Aceasta este o boală extrem de contagioasă la pisici, care se transmite prin contact direct. Acarienii pot supraviețui numai pe animale și pot trăi doar câteva zile de pe gazdă. Este considerat rare în Statele Unite, deși apare frecvent în anumite zone geografice, cum ar fi sudul Californiei.

Deși este un parazit care afectează pisicile, acest acarian, ocazional, poate infesta câini și pot provoca mâncărimi temporare, minoră la om. Insecta provoaca prurit sever (mâncărime) și pisicile infestate pot provoca daune semnificative pielea lor de mestecat și zgâriere. Boala începe de la baza urechii și se extinde în sus pinna urechii, în jurul feței, și în jos pe gât. În cele din urmă, leziunile pot ajunge tot drumul la picioare si in zona anala, eventual, din cauza comportamentului normal de manipulare psihologică pisicii.

Ce să urmăriți pentru

 • Mâncărime
 • Pierderea parului
 • Diagnosticul de Notoedric Mange la pisici

 • Istoria și examenul fizic sunt importante datorită distribuției tipice a leziunilor.
 • Testul de alegere pentru a confirma diagnosticul de raie notoedric este razuirea pielii. Medicul veterinar utilizează o lamă de bisturiu pentru a îndepărta straturile superficiale ale pielii și apoi se analizează proba care este colectat cu un microscop. Aceste acarieni sunt, de obicei găsite în număr mare, cu acest test, spre deosebire de acarianul scabiei canin, care este adesea dificil de găsit prin răzuire pielii.
 • În cazul în care resturile este prezent în urechi, un frotiu de moloz trebuie examinate la microscop pentru prezența ureche acarieni (Otodectes cyanotis), Deoarece acești acarieni pot provoca simptome similare.
 • În cazul în care acarieni nu poate fi găsit, boli alergice, cum ar fi atopie și alergii alimentare ar trebui să fie luate în considerare și testarea alergie corespunzătoare ar trebui să fie făcut.
 • Tratamentul Notoedric Mange la pisici

 • Săptămânal dips sulf var sunt foarte eficiente și foarte sigure. Mediu și pisicile cu parul lung ar trebui să fie tăiate înainte de scufundare pentru a asigura un bun contact dip cu pielea. Toate pisicile din casa trebuie tratate, ca pisicile care nu sunt simptomatice pot fi transportă acarianul și poate reinfest alte pisici după terminarea tratamentului. Cel mai mare dezavantaj al sulfului var este mirosul de ou stricat și dificultatea de scufundare unele pisici.
 • amitraz goluri de tensiune au fost folosite cu succes la pisici pentru această problemă, dar aceasta este o baie neaprobat pentru pisici, iar unele au arătat semne de toxicitate.
 • preparate injectabile Ivermectin fiecare una până la două săptămâni a demonstrat un succes bun și este cu siguranță mult mai convenabil decât scufundare. Acest medicament nu este, de asemenea, aprobat pentru pisici, la doza care este necesară pentru a ucide acarieni. Cu toate acestea, efectele secundare sunt rare.
 • Îngrijire și Prevenire Acasă  Acest acarianul poate fi contractat doar prin contactul cu un animal infectat. Păstrarea pisicile departe de pisicile fără stăpân și mediile lor ajută la prevenirea răspândirii. Asigurați-vă că pentru a avea noi pisici examinate de un medic veterinar înainte de a le aduce în gospodărie.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit