De îngrijire la domiciliu pentru pisica cu mâncărime sau zgârierea

Pruritul, de asemenea, cunoscut sub numele de zgârierea sau pruritul termenul medical, este o problemă comună la pisici observate în clinici veterinare. De fapt, acesta este unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii iau pisica la veterinar.

Ce este Pruritul la pisici?

Pruritul este senzatia neplacuta care determina dorinta de a freca sau zero.

Ce Cauzele Pruritul la pisici?

Pruritul este cauzata de stimularea anumitor nervi la nivelul pielii de mediatori ai inflamației. Astfel, orice afecțiune a pielii care cauzeaza inflamatia poate cauza mancarime. Actul zgârierii poate stimula eliberarea de mediatori inflamatori și agrava mancarimea cauzând un cerc vicios.

Pruritul este un simptom care rezultă dintr-o varietate de cauze și multe boli diferite. Cauzele mâncărime pot include:

 • puricii
 • Alergii la purici
 • păduchii
 • infecții cutanate
 • Alergiile la alimente
 • Alergii la alte substanțe inhalatori
 • Reacțiile alergice la înțepături de insecte sau de vaccinare
 • atopia
 • alergia de contact
 • Cheyletiellosis
 • ureche acarieni
 • infecții ale urechii

  Impactul asupra sănătății animalului depinde de severitatea mâncărimea. mâncărime ușoară va avea un impact minim. mâncărime severă, cu toate acestea, provoaca zgarierea intensa, care poate duce la leziuni ale pielii, care sunt dureroase si pot deveni infectate secundar. Aceste animale vor scâncești de multe ori sau strigi, sau poate avea probleme cu somnul.

  Pentru o listă completă a cauzelor posibile - du-te la Cauzele pruritului la pisici. Proprietarii de animale de companie cere de obicei, „Ce pot face acasă?“

 • Tratament Acasă sau de îngrijire pentru senzația de mâncărime și / sau zgârierea la pisici

  Tratamente specifice pruritului și / sau zgârierea sunt dependente de cauza. Aici este abordarea generală de a face cu o pisica cu mâncărime:

 • Uită-te la piele. Examinati pielea în cazul în care animalul este mâncărime cel mai mult. Dacă este urechile - este posibil să observați descărcare roșu inflamat sau miros în urechi, care este în concordanță cu o infecție a urechii. Aceasta poate fi cauza de mâncărime în zona respectivă. Linsul unul sunt pot fi asociate cu o infecție a pielii sau leziune în zona respectivă. Pruritul peste tot cu pierderea parului este cel mai adesea asociat cu alergii sau infestări cu purici. Uita-te cu atenție pentru purici. Este posibil să vedeți puricele activ viu sau „mizerie purici“. Flea murdărie arata ca fulgi mici de piper și este de fapt mișcarea intestinului de purici.
 • Verificați pentru purici. Dacă se poate identifica purici, o baie liniștitor, care ucide purici și este sigur pentru pisici poate fi de ajutor. produse de prevenire a purici ar fi, de asemenea, recomandat. curățare Acasă pentru purici este de asemenea esențial ca pentru fiecare purici vezi pe cantitatea de benziná dumneavoastră, există 200 în casa ta sau curte în diferite forme de viață de așteptare pentru a deveni în curând un adult. Dacă trata doar pisica ta - nu va ajuta ca noi purici continuă să sară pe el. Pisicile cu alergie la purici tind sa se scarpine capetele lor din spate ceea ce duce la leziuni pe crupa, picioarele din spate, coadă, și burta. Pot exista mai multe pentru a nu exista purici vazut pe pisica, deoarece este nevoie de doar un purice pentru a face pisica să reacționeze. alergie purici este cea mai frecventa boala alergica a pielii in Statele Unite.
 • Dacă observați o infecție a urechii - vezi Ingrijire la domiciliu pentru infectii ale urechii.
 • Dacă observați zone ale pielii inflamate roșu - animalele de companie poate avea o infecție a pielii numită miliară dermatite. Pentru mai multe informații - du-te la miliară Dermatita la pisici.
 • Daca pisica ta are mâncărime generalizată, fără purici, nici o infectie a pielii si nici o urticarie - pisica ar putea fi mâncărime din cauza alergiilor. Dacă observați mâncărime severă și nu pot lua pisica la medicul veterinar (care este recomandat), atunci puteți încerca următoarele:

  - Unii proprietari de pisici vor incerca sa faca baie pisica lor în șampon liniștitor, cu toate acestea multe pisici place să fie scăldat. Terapia șampon poate fi foarte util în gestionarea prurit. Șampoanelor care conțin fulgi de ovăz coloidal sunt liniștitoare și, deoarece aceste șampoane sunt hidratare, acestea pot fi utilizate în mod frecvent, fără a usca pielea. Unele șampoane pe bază de fulgi de ovăz conțin anestezice topice sau corticosteroizi topici, care sunt ajuta foarte sigur si mai departe pentru a reduce mâncărime. Un șampon cu aloe și fulgi de ovăz și, uneori, simptome de control. Utilizați călduță pentru a răci apa. Apa fierbinte poate irita pielea de multe ori mai mult.

  - Medicatia nu trebuie administrat fără consultarea medicului veterinar. Vă rugăm să nu se administra la pisici fără consultarea prealabilă cu un medic veterinar pentru a evita toxicitatea.

  - Au animalele de companie examinate de către medicul veterinar dacă aveți orice întrebări sau nelămuriri.

  - În cazul în care pisica ta este în curs de auto-distructiv - este recomandat un e-guler. Unele pisici se vor mesteca prime leziuni care creează de fapt. E-gulerul este un con care trece peste un cap de pisici, în jurul gâtului fixează și îi permite să mănânce și să bea, dar nu linge si mesteca la pielea lui.

  - pisicile cu alergii pe termen lung pot beneficia de suplimente de acizi grași. Acestea pot ajuta la ameliorarea pruritului prin modularea răspunsului imun și poate fi de ajutor pentru prurit cronic. Anumiți acizi grași, cum ar fi acidul eicosapentanoic găsit în uleiurile de pește, ajuta la schimbarea compoziției chimice a mediatorilor produși în timpul răspunsului alergic, făcându-le astfel mai puțin inflamatorie. Ca antihistaminice, aceste produse nu sunt de ajutor pentru toate animalele, dar sunt foarte sigur. Unele pisici care nu fac bine pe antihistaminice pot face bine pe o combinație de antihistaminice și acizi grași.

  - Asta e important! Dacă mancarimile continuă, pielea este de culoare roșie și inflamate, sau observați apariția altor simptome, suna medicul veterinar imediat. În cazul în care animalul tau nu mananca, începe vărsături, are diaree, acte letargic, sau orice alte anomalii fizice menționate mai sus, este important de a vedea medicul veterinar. Animalul dvs. are nevoie de îngrijire profesională medicul veterinar poate oferi. În cazul în care animalul tau are semnele clinice menționate mai sus, se așteaptă ca medicul veterinar pentru a efectua unele teste de diagnostic și de a face recomandări de tratament. Recomandările vor depinde de severitatea si natura semnelor clinice.

 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit