Ce deranjează pisica? Ar putea fi alergii feline

De la alimente la polen, o trecere in revista a alergiilor pisica comune

La fel ca oamenii, prietenii noștri feline se pot dezvolta alergii. Acest lucru se întâmplă atunci când sistemele lor imunitar devin sensibili la substanțele prezente în mediul lor. Cunoscut sub numele de alergeni, aceste substanțe iritante nu sau alte animale pot deranja în casa ta, dar corpul pisicii încearcă să scape de substanțele ofensatoare, el ar putea arăta tot felul de simptome.

Deoarece există o astfel de varietate de alergeni, alergii pisica sunt în general împărțite în 3 categorii principale: alergie purici, alergii de mediu (dermatită atopică), și de alergii alimentare. alergie la purici și alergii de mediu - cele care cauzeaza „febra fânului“ simptome la om - sunt cele mai frecvente. Cu toate acestea, pisicile au adesea multiple alergii, asa ca se recomanda o examinare aprofundata de catre medicul veterinar sau dermatolog veterinar.

Simptome
pisicutele alergice sunt adesea foarte mâncărimi și probleme ale pielii asociate cu dermatita alergica. De asemenea, acestea ar putea prezenta unele dintre aceste simptome:

 • Strănut, tuse, respirație șuierătoare și - mai ales daca pisica are astm  
 • mancarimi ale ochilor, secreții
 • infecții ale urechii
 • Vărsături sau diaree
 • Sforaitul cauzată de un gât inflamat
 • de mestecat labă sau labe umflate, sensibile

Există o varietate de alergeni care cauzează aceste simptome:

 • Polen, iarba, plante, mucegai, mucegai, și alte substanțe organice
 • Alimente
 • Parfumuri și Odicolone
 • Puricii sau produse purici de control
 • Produse de curățare de uz casnic
 • Medicamente prescrise
 • Unele pisici litiere

Simptome gastro-intestinale însoțesc, de obicei, o alergie la alimente, de aceea este important să se evite hrana de pisica la care el sau ea are o alergie cunoscută. De asemenea, alergii tind sa fie mai frecvente in randul pisicilor in aer liber, deoarece acestea sunt expuse la o gamă mai largă de potențiali alergeni, în special din plante și materie organică.

Diagnostic
Dacă ceva pare a fi a face pisicuta ta mizerabil, cel mai bun lucru de făcut este să plătească medicul veterinar o vizită. El sau ea va face inițial un sistem completCat de stabilire istorie si examenul fizic pentru pisica ta pentru a determina sursa de alergii.

În cazul în care medicul veterinar suspecteaza pisica ta are alergii, el ar putea dori să efectueze teste de sânge sau experiment cu dieta pisicuta ta pentru a restrânge cauza. Sau, în cazul în care medicul veterinar crede că pisica ta are o alergie a pielii, pisica ar putea face referire la un dermatolog veterinar.

Tratament profilaxie
Cel mai bun mod de a trata alergiile pisicii este de a elimina alergeni din mediul său. De exemplu, în cazul în care alergiile pisicii tale sunt cauzate de purici, folosind purici recomandate-veterinar și căpușe preventatives poate elimina cauza. Dacă problema este pisica gunoi, înlocuind așternut normală pentru o alternativă fără praf ar putea face truc. De fapt, acest lucru ar putea ajuta la corecta o problemă mai mare în cazul în care pisica ta a fost lipsește cutia lui sau a ei gunoi.Când vine vorba de polen, ciuperci, mucegai, sau praf, baie pisica de câteva ori pe săptămână, poate ajuta la atenuarea mâncărime. Medicul veterinar vă poate recomanda un sampon adecvat pentru a vă ajuta să evitați uscarea pielii pisicii.

Un diagnostic de alergii alimentare ar putea solicita pentru a oferi pisica cu o dieta rețetă sau chiar mâncăruri gătite în casă fără a alergeni ofensatoare. Medicul veterinar vă va oferi recomandări cu privire la cel mai bun curs de acțiune. Este posibil ca pisica ta va avea nevoie de suplimente alimentare pentru a se asigura că el primește toate substanțele nutritive vitale de care are nevoie.

Medicament
Medicatia este uneori prescris pentru pisici, în cazul în care anumite alergeni nu pot fi eliminate din mediul înconjurător. Medicamente includ:

 • Cortizon, steroizi sau injecții alergie pentru polen in aer
 • Antihistaminicele ca un preventiv
 • Produse de prevenire purici

Cum alergii afecteaza astm?
Daca pisica ta este alergic la poluanții de mediu, aceasta poate agrava astmul pisicii. În acest caz, medicul veterinar poate prescrie medicamente care se deschid căile respiratorii pisicii tale pe termen scurt term- lung soluții includ corticosteroizi. Și aici este un bun memento: fumul de țigară este rău pentru pisica ta, mai ales daca pisica ta are astm.

Diaree
Probleme ochi
runny ochi
Probleme ale pielii
Strănut
Vărsături
Wheezing
Piele iritata
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit