Cinteze ca animale de companie

Cordon Bleu finches- © Lee6713 | Dreamstime.com
cinteze Cordon Bleu

Cinteze sunt pline de culoare, activă, și de divertisment pentru a viziona. vocalize lor moi și cântând adăuga sunete plăcute în atmosferă, spre deosebire de unele dintre chemări mai puternice și mai abrazive ale altor păsări de companie, cum ar fi papagali Amazon si conures. Potrivit Sheet Petco de îngrijire, aceste păsări mici trăiesc, în general, de cinci până la zece ani, și în timp ce ei nu fac într-adevăr ca fiind gestionate de către oameni, ei fac tovarăși frumos pentru oricine care pot aprecia plăcerile simple, pe care le oferă.

hrănirea cinteze

Există mai multe tipuri de cinteze păstrate ca animale de companie, inclusiv cinteze zebră, societatea / cintezei bengalezi, Lady Gouldians, și cintezele Cordon Bleu, pentru a numi doar câteva. Deși există puncte mai fine pentru nevoile dietetice fiecare specie, ele nu au o dietă de bază în comun.

Pelete si Mix Seed

Conform VCA animale Spitalele, diete numai pentru semințe lipsesc multe substanțe nutritive esențiale. Ei recomanda oferirea de alimente proaspete de zi cu zi pentru a echilibra dieta semințe de pasăre dumneavoastră.

Uita-te pentru pelete formulate pentru cinteze, cum ar fi Lefeber Finch granule, Roudybush Nibbles sau Harrison Super Fine. Păstrați una sau două linguri în bol alimentar Finch dumneavoastră în orice moment. Limita amestec de semințe Finch la aproximativ o linguriță, de două până la trei ori pe săptămână, mai mult de un tratament.

Alimente suplimentare

Oferta aproximativ o lingura de o combinatie de alimente suplimentare pe Finch în fiecare dimineață. Toate alimentele proaspete ar trebui să fie în mod ideal organice, pentru a evita pesticidele. O listă de opțiuni în condiții de siguranță include:

Quicko alimente ou exotice
 • frunze verzi, cum ar fi frunze de păpădie și gulii
 • morcovi
 • Brocoli
 • mazăre
 • Cartofi dulci
 • mere
 • Mango
 • ouă fierte și / sau alimente comerciale cu oua

Toate fructele și legumele trebuie să fie spălate, și toate celelalte decât pelete și semințele de alimente ar trebui să fie tocat fin. Utilizați un fel de mâncare în plus pentru aceste alimente pentru a le menține separat de pelete și semințe, și aruncați orice resturi mai târziu, în după-amiaza înainte de a strica.

Alimente live

Unele cinteze vor accepta alimente cum ar fi viermi vii masă mici si zboara de fructe, care pot fi de obicei găsite la magazinele pentru animale de companie care contribuie la păsări și reptile. Puteți încerca hrănire aceste surse suplimentare de proteine ​​pentru a cinteze ocazional dacă să le accepte.

Locuințele cinteze

Lady Gouldian Finch

Cinteze sunt relativ mici, dar nivelul lor ridicat de activitate inseamna ca au nevoie cuști mari. Cușca selectat trebuie să fie mult timp în loc de înalt, deoarece aceste păsări preferă să zboare înainte și înapoi, mai degrabă decât în ​​sus și în jos.

Marimea coliviei

Potrivit Clinica veterinara Olive Branch Parke, cușcă nu trebuie să fie mai mică de 18" L x 18" W x 18" H pentru una sau două cinteze, dar puteți selecta o cușcă mai mare, dacă aveți loc pentru ea. Spațierea de bare trebuie să fie mai lată că o jumătate de inch.Cușca va veni cu feluri de mâncare pentru alimente și apă, dar asigurați-vă că are, de asemenea, o tigaie cu fund detașabil pentru curățare ușoară. Planul de a plasa cușcă într-un proiect de liber-zonă, care primește lumina strălucitoare, indirect, dar niciodată soare plin.

stinghiile

Dimensiunea biban pentru cinteze variază de la trei optimi de trei sferturi de un inch în diametru. stinghii de lemn moi sunt bine, deoarece aceste păsări nu sunt chewers puternice, cum ar fi papagali. Planul de pe plasarea unui stinghie la fiecare capăt al cuștii. Puteți adăuga, de asemenea, un mic biban de ciment condiționat pentru a ajuta la mentinerea unghiile animalului tau de companie bordurate.

Accesorii

cintezelor zebră Masculin

Accesorii se poate transforma într-o cușcă goală-un mediu stimulativ. Luați în considerare adăugarea de elemente cum ar fi:

 • Un vas mic sau cada pentru baie
 • Jucării realizate din sisal pentru auto-lăuda activitate sau frunze de palmier pentru mărunțirea
 • Un leagan
 • Un os sepii pentru calciu suplimentar
 • Un cuib pentru dormit
 • viță de vie de mătase pentru a tese prin barele de colivie pentru un mediu mai natural si relaxant
 • Un capac cușcă pentru a vă asigura că animalul dvs. devine de 10 până la 12 ore de somn în fiecare noapte

Aviary mixte

Dacă aveți loc pentru o Aviary mare, puteți combina o varietate de cinteze împreună. Doar asigurați-vă că pentru a alege între mai multe tipuri pasive pentru a asigura compatibilitatea. De exemplu, ai putea păstra cinteze societății cu cinteze bufniță, cinteze papagal, cinteze, condimente și cintezele stele. Cu toate acestea, nu ar vrea să se amestece în cântăreți verzi, zebre sau whydahs, deoarece acestea pot hărțui lor mai docili colegii cușcă.

curățenie

O curățare completă include îndepărtarea hârtii murdare pe partea de jos a carcasei, spălarea tigaia în partea de jos, ștergând în jos barele, precum și ștergerea jucării, stinghii, și alte accesorii colivie în cazul în care acestea sunt murdare. În plus, trebuie să vă spălați toate feluri de mâncare de hrană și apă de zi cu zi.

Cât de des vă curățați cușcă depinde foarte mult de cât de multe cinteze ai.

 • Pentru un singur Finch, puteți face o curățare completă cu privire la o dată pe săptămână și înlocuiți hârtia în partea de jos a cuștii la acel moment.
 • Pentru două până la trei cinteze, schimbați hârtia de două până la trei ori pe săptămână, și de a face o curățare o dată pe săptămână
 • Pentru patru sau mai multe cinteze, schimbați hârtia de zi cu zi și curățați bine cușcă o dată pe săptămână.

Sănătate

Puteți să vă asigurați Finch dumneavoastră trăiește o viață mai sănătoasă oferindu-i cu grijă veterinar de rutină. Lefeber Vet recomandă ca noi cinteze ar trebui să fie ținute în carantină timp de 30 de zile, dacă aveți alte păsări în casa ta. Programați un examen cu un medic veterinar aviar de îndată ce vă aduce noul acasă pentru animale de companie, și un plan pe un examen anual după aceea.

Finch bufniță sănătoasă

Potrivit medicii veterinari Lafeber, ar trebui să vedeți un veterinar imediat dacă Finch dumneavoastră prezintă semne de boală, cum ar fi:

 • Schimbare de comportare
 • Dormit prea mult
 • Externarea din nares pe ciocul
 • Deversarea sau bule provin din ciocul
 • Dacă faceți clic pe sunet când pasarea respiră
 • coada bobbing
 • Vărsături
 • Lipsa de întreținere
 • Fiind ales de către colegii cușcă

Cu cat mai multi cu atat mai bine

După ce obține un Finch, este dificil să se oprească la doar unul. Aceste pasari sociale mici se bucură de compania altor cinteze, și veți dori, probabil, să colecteze o varietate de frumuseti pentru voliera ta. Doar asigurați-vă că vă poate oferi un spațiu amplu, precum si o dieta de înaltă calitate și de îngrijire veterinară de rutină pentru a se asigura cinteze dvs. au tot ce au nevoie pentru un stil de viață sănătos, îmbogățind.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit