Spice Finch

nucșoară Mannikin

Familie: EstrildidaeSpice FinchLonchura punctulataFoto © Animal-World: Prin amabilitatea David Brough
Am cumparat o cinteza Spice ABT 18 luni în urmă pentru a menține compania mea de sex masculin Zebra Finch. Magazinul nu a putut-mi spune dacă era bărbat sau femeie ca toate privit la fel. Aceasta... (Mai Mult)Maggie

Spice cinteze, de asemenea, numit Mannikins nucșoară, sunt excelente pentru incepatori. În afară de a fi blând și rezistent, acestea sunt ieftine și se adapteze cu ușurință la cușcă sau viața Aviary. Ele sunt ușor de întreținut și va trăi timp de mulți ani.

Spice Finch aduna în grupuri mici în sălbăticie. Ele sunt foarte liniștit și, uneori, grupurile lor vor fi amestecate cu o varietate de alte păsări mici. Spice cinteze sunt foarte rezistente si dealeri din India au fost cunoscute pentru a vopsi acest mic de păsări diferite culori, în special verde, și să le ofere spre vânzare ca „cinteze pictate“. Acest lucru nu trebuie să fie confundat cu Finch reală pictat (Ovreiu picta)!

Pentru mai multe informații despre îngrijirea cinteze a se vedea:
Ghid pentru un fericit, sănătos Finch


Distribuția geografică
Lonchura punctulata
A se vedea toate datele de la Google Maps
Datele furnizate de GBIF.org
  • Britanie: Animalia
  • Încrengătura: Actiniform
  • Clasă: Elasmobranchii
  • Ordin: Paseriforme
  • Familie: Estrildidae
  • Gen: Lonchura
  • Specii: punctulata

Nume stiintific: Lonchura punctulata Aflați mai multe despre Spice „Familia“, cinteze Estrildidae aici: Familiile Finch

Descriere: Cinteze Spice ajunge la o dimensiune de 4 3/4" (12 cm). Ei au un proiect de lege albastru-negru. Capul, gât și gâtul sunt un castan maro, merge într-o ciocolata maro pe partea de sus și părțile laterale ale gâtului, și, de obicei, mai inchisa pe cap. piesele sub o buff albicioasă. pieptul și laturile sunt maro cu o margine de culoare închisă scalloped maro la pene.

Distribuție:Spice cintezele sunt distribuite pe scară largă în India, Asia de Sud, Ceylon, și Malaezia.

Îngrijire și hrană:Alimentele proaspete si apa trebuie sa fie furnizate zilnic. A amestec bun de semințe de cinteză va oferi preferința lor în fiecare zi pentru o varietate de semințe de mei și iarbă și este ușor disponibile la un magazin pentru animale de companie. Într-o ceașcă separat, puteți oferă alimente ecologice, cum ar fi salata, spanac, țelină topuri și rocoina. Alte suplimente includ semințe verzi, semințe germinate, alimente cu ouă, și mealworms. tratează Finch de semințe cu miere, fructe și legume sunt distractive pentru păsări prea, precum și nutritive!
Granulație cu cărbune este esențială pentru a ajuta la digestie si contine minerale si oligoelemente valoroase. Pietrișul ar trebui furnizate într-o cupă specială sau presărat peste partea de jos a podelei cuștii. Furnizarea unui cuttlebone deoarece calciul ofera va da pasarea un cioc ferm, coji de ouă puternice în perioada de reproducere, și va preveni legarea de ou. Varul din cuttlebone, de asemenea, ajută la digestie.
Oferta ta Finch un baie ocazional prin asigurarea unui vas de baie care este 1" profundă cu 1/2" de apă sau un clip pe casa de baie.
Al lor cuie poate fi necesar, ocazional, să fie tăiate, dar aveți grijă să nu decupa în vena ca pasărea poate sangera rapid la moarte. Bird trimmere de unghii și pulbere stiptic pentru a opri sângerarea sunt disponibile la magazinele de animale de companie.

Carcasă:Spice cinteze face bine în interior într-o cușcă, dar va trebui să fie într-o crescătorie de păsări, dacă le doriți să tinere din spate. Se pune cușcă în cazul în care este bine ventilat, deși liber de curenții de aer și un perete la nivelul ochilor. Acesta ar trebui să aibă lumină bună, dar să fie departe de uși și ferestre în cazul în care expunerea directă la lumina soarelui poate face mai mult prea cald.
Furnizarea de două sau trei bune stinghii din lemn de rasinoase circa 3/8" la 3/4" în diametru. ramuri de copaci de dimensiuni similare, de asemenea, face stinghii bune și va ajuta să poarte ghearele în jos în mod natural. Furnizarea de feluri de mâncare separate pentru hrană, apă, tratează și pietriș. Așezați hârtia pe partea de jos cușcă, care poate fi presărat cu pietriș, sau de a folosi o hârtie de nisip.
Spice cinteze De asemenea, face foarte bine într-o crescătorie de păsări sau de o cameră de pasăre. Screening-ul ar trebui să fie de 3/8" cu ochiuri pătrate. Platouri pentru alimente, apă, nisip și apă pentru scăldat trebuie să fie incluse împreună cu stinghii și cuiburi. Ramuri cu frunze, ierburi înalte și stuf, și tufe dense va face spațiul mai plăcută pentru cintezele precum și furnizarea de materiale pentru cuiburi.

întreținere:
Deși cinteze necesită foarte puțin timp, un mediu curat precum și alimente proaspete și apă de zi cu zi este o necesitate pentru a preveni boala si boala. îngrijire cușcă de bază include curățarea zilnică a vaselor de apă și alimente. La fiecare două-trei zile schimba hârtia pe fundul cuștii și să stropească cu circa 1/8" de pietriș proaspăt. Se spală și se usucă săptămânal întreaga cușcă, inclusiv stinghii.Comportamente sociale:Spice cinteze sunt , păsări sociale pașnice. Ei natural trăiesc în grupuri și se adapteze cu ușurință la alte păsări într-o voliera spațioasă.

Manipularea / Training:Cintezele sunt pur si simplu sa bucurat de poznele lor și să se joace, mai degrabă decât de formare. Când trebuie să se ocupe de Finch pentru a-l examina sau clipul unghiile Este, așezați palma pe spate pentru și înfășurați degetele în jurul păsării cu degetul mare și arătător pe fiecare parte a capului este.

Activitati:
Spice cinteze sunt mereu activ si energic.

Creștere / Reproducere:Spice cinteze sunt nu prea dificil să se reproducă într-o crescătorie de păsări și acolo le puteți adăposti în grupuri. Cu toate acestea, ei, în general, nu se vor inmulti într-o cușcă. Este dificil de spus diferențele dintre sexe, dar masculul va efectua un dans de curtare la partenerul său. ei cum ar fi cuiburi voluminoase și le va construi folosind materiale pentru cuiburi, cum ar fi frunze lungi de iarbă, plante tulpini și fibre de nucă de cocos. Ei se vor alinia cuib cu materiale moi, cum ar fi mușchi și pene.
Femela va stabili un ambreiaj de la 3 până la 7 ouă și va trebui să aibă o mulțime de semințe verzi, semințe germinate, verde, alimente, ouă și mealworms pentru a hrăni puii.

Probleme potentiale:Spice cinteze sunt păsări foarte rezistente și aproape toate bolile pot fi urmărite la dieta necorespunzatoare, cuști murdare, și proiecte. O dieta echilibrata si o multime de exercitii va preveni cele mai multe boli. Cunoaște-pasăre și urmăriți pentru schimbări drastice reale ca indicii de boală.
niste semne de boală să fie conștienți de sunt excremente care nu sunt alb-negru, pene, care sunt zburlite, lipsa poftei de mâncare, respirație șuierătoare, și care acționează slab și a alerga în jos.
Unele dintre boli și leziuni comune Finch ar putea contracta sunt aripi rupte sau picioare, tăieturi și răni deschise, ciocurile năpădite și cuie, pene incarnate, cules de pene, naștere crampe la nivelul membrelor inferioare dintr-o cușcă, care este prea mică, pierdere în greutate, accident vascular cerebral de căldură, șoc, comoție cerebrală, ou legarea, diaree, acarieni, răceli, chelie, picioare solzoase, ochi inflamat, tumori, constipație și diaree.
În primul rând, puteți încerca și să izoleze pasărea într-o cușcă de spital în care să acopere toate, dar partea din față a cuștii și a adăuga un bec sau încălzire pad lumină pentru a menține interiorul cuștii la o temperatură constantă de 85 de grade Fahrenheit. Eliminați toate stinghii și a pus feluri de mâncare de hrană și apă pe podea. Dacă nu vedeți îmbunătățiri în câteva ore, să ia pasărea la un medic veterinar aviară pentru diagnostic și tratament.

Disponibilitate:Spice cinteze sunt disponibile imediat în industria de animale de companie și sunt păsări mici, foarte ieftine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit