Boli comune în cinteze zebră

Ai un animal de companie minunat cinteza zebră? Este o pasare foarte ciudat, de asemenea, cunoscut sub numele de Timor sau cinteza diamant zebră. Este un nativ pasăre cântătoare în Australia, și se caracterizează prin penajul frumos, care este de culoare crem și cioc roșu și picioare. Dacă doriți să se cunoască acest tip de pasăre, vă recomandăm să păstrați lectură și de a descoperi care sunt cele mai comune boli în cinteze zebră.

Ați putea fi, de asemenea, interesat în: Cum să aibă grijă de o zebră Finch
Pașii de urmat:
1

Una dintre cele mai comune boli în cinteze zebră este inflamații intestinale sau enterită. Simptomele acestei boli sunt diaree, comportament apatic, pierdere în greutate, și somnolență. Cauza acestei indispoziție este de multe ori off alimente, schimbări bruște de temperatură, germeni, cum ar fi Escherichia coli, Pasteurella și Salmonella. Cea mai bună prevenire este fiind foarte atent cu alimente, și mai presus de toate, acordând o atenție specială igiena păsărilor și cușca. Încercați să curățați cușcă în mod frecvent și dezinfectat toate accesoriile. De asemenea, trebuie să vă dau o masă adecvată, cu alimente, care este întotdeauna în stare bună. De asemenea, încercați unele antibiotice generale, întotdeauna în urma liniile directoare ale medicului veterinar. De asemenea, a se vedea articolul nostru despre cum să aibă grijă de o cintezelor zebră pentru orice întrebări.

2

O alta Boala comună a cintezelor zebră este constipație. Simptomele includ dificultate în excretarea, burta umflate si inflamate si iritate din spate. Este comună pentru a vedea coada păsării în continuă mișcare în jos pentru a expulza scaun. Cauza acestei probleme este că hrana lor este foarte uscat și astringent, precum și schimbările bruște de temperatură.

Pentru a preveni acest lucru trebuie să le dea un regim alimentar echilibrat și variat bogat în fibre. Și să acorde o atenție la schimbările bruște de temperatură. Pentru a trata constipatia aveți nevoie pentru a schimba hrana lor și să le dea o soluție solubilă în apă pentru a reglementa tranzitul intestinal. Acesta poate fi de asemenea util pentru a furniza suplimente de ulei de cărbune și de ficat de cod amestecat cu tarate.

3

Cloacitis este un alt boală comună care afectează Finch zebră. Aceasta se referă la inflamația din spate, si este o boala care afecteaza femeile mai mult decat barbatii. Cel mai clar simptom este că se umflă lor abdomen, reddens lor din spate și au probleme de a defeca. Fecale, de asemenea, se lipeste penele coada, si care cauzeaza inflamatie. Cauza este hrănire sau probleme de adaptare la mediu, și, uneori, este consecința depunerea de ouă. Pentru a preveni aceasta boala ei trebuie să aibă o igienă bună. curatati bine zona, aplica un unguent cu oxid de zinc și să le dea hrană sănătoasă.

4

Un alt dintre cele mai frecvente afectiuni in cinteze zebra sunt viermi intestinali. Simptomele acestei boli sunt somnolență, fragmente albe în scaun și pierdere în greutate. Cauza viermi sunt niște paraziți, cum ar fi, tenii și rotunzi Capilaria, și, uneori, pot fi transmise prin deșeuri. Puteți preveni această problemă prin curățarea cușca lor, monitorizarea sănătății și hrănirea acestora bine. Păstrarea cușcă curată este cel mai bun mod de a trata viermi.

5


Acarioză penelor este un boală comună în cinteze zebră. Simptomele sunt foarte clare, pasărea nu se oprește zgâriere, este agitat, penajul lor este plictisitoare și are un fel de matreata. Cauza acestei boli sunt paraziți externi, cum ar fi acarieni, roșu, gri sau păduchi, care trăiesc în cușcă și accesorii pentru păsări tale. Cea mai bună prevenire este curățarea și igiena. Pentru a trata acest lucru ar trebui să dezinfecta cușcă și toate obiectele din cușca lui Finch zebra si aplica un spray anti-parazit adecvat.

6

năpârlire anormală este, de asemenea, un alt problemă tipic de sănătate cinteze zebră. Simptomele sunt pierderea penelor primare și secundare în afara perioadei de naparlire, care este, de obicei vara. Deficiențele nutriționale și igiena precară sunt cauzele acestui tip de purtatori excesive. Modul de a preveni acest tip de problemă este o dietă variată și echilibrată, și mai presus de toate un mediu foarte igienic. Tratamentul optim pentru a vindeca excesul de varsare se schimbă hrana, igiena perfectă în mediul păsării și oferind o multivitamine în apă.

7

creștere anormală în ciocul este un alt boala comuna a Finch zebră. Ca rezultat ciocul de sus creste incontrolabil. Cauza acestei probleme ciudat este lipsa de os sepie și deficiențe dietetice. Dacă doriți să-l împiedice, pentru partea ta cel mai bun puteți face este să le ofere o dietă sănătoasă și echilibrată. Pentru a reduce ciocul pe care se poate utiliza un var special și să le dea întregi sau oase de sepie zdrobite împreună cu tărâța pulpa.

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Boli comune în Zebra cinteze, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit