Păstrarea cinteze zebră ca animale de companie

Zebra cinteze:, păsări, andsociable curioase atractive, care sunt ușor de întreținut și uite after.They provin din Australia și pot trăi până la 5 ani. Cinteze zebra, cum ar fi compania ownspecies lor, astfel încât sunt cel mai bine păstrate în perechi sau mai mari groups.If păstrat singur, acestea vor necesita mai mult de atenție timeand. Dacă ținute în spații închise se vor needregular exercitarea în afara cușca lor și sunt la theirmost activi în timpul zilei, o dată de dormit itgets întuneric.

carcasă

Zebra cinteze pot fi adăpostite în interior, într-o cușcă largewire cu o bază de plastic sau în aer liber în Aviary built-apurpose. Cușca trebuie să includă bare somehorizontal stabilite la diferite înălțimi ca theylove de hamei de la un biban la altul - această makesmany cuști rotunde nepotrivite. Barele trebuie să fie nici o 12mm widerthan în afară, pentru a preveni evadarea. Păstrate în aer liber, Aviary dvs. ar trebui să permită o cameră pentru păsările să flyaround în mod corespunzător. Zebra cinteze ținute în spații închise shouldbe lăsa să iasă din cușca lor de zi cu zi de a exercita o dată theyare familiarizat cu camera - asigurați-vă că păstrați alldoors și ferestrele închise atunci când faci acest lucru. Coveringthe cușcă cu o cârpă pe timp de noapte va încuraja yourbirds să se stabilească în jos pentru somn. Cușca ar trebui să belocated departe de proiecte și de lumina directă a soarelui.

Tipuri de Zebra Finch

Zebra cinteze vin în culori asortate andmarkings. Culorile comune includ cafeniu, gri, andwhite. Marcajele tipice includ pieptul negru, pinguin, galben cioc, și crestate.

Hrănire

Zebra cinteze în sălbăticie mânca o largă gamă ofseeds, boabe, și vegetație. Aspecially-a formulat mix Finch face o basicdiet bună, deși suplimentele pot fi de asemenea bucăți required.Small de fructe și legume proaspete pot alsobe date ca trateaza si shouldalways proaspete de apă potabilă sunt disponibile. Anumite alimente pot fi dăunătoare toyour păsări - să evite a le da salata verde, avocado, lamaie, cartofi, sau orice fel de dulciuri sau băuturi destinate consumului forhuman. Sepie poate fi administrat toprovide de calciu suplimentar.

Privind după cinteze dvs. Zebra

Exercițiu Divertisment:
Zebra cinteze natural se bucure de joc asa ca este o idee buna pentru a le oferi o mulțime de jucării pentru a keepthem stimulate mental si fizic. Ei liketo urcare și, de asemenea, ar trebui să fie scoase din cușca lor atleast o dată pe zi, pentru exercițiile fizice.
Tu ar trebui să ofere o baie pentru cintezele dvs. Zebra, fie fixat la exteriorul coliviei sau a unui shallowbowl plasat în interiorul cușcă - deși unii birdsmay preferă să fie stropite cu apa calduta in loc.Manipulare:
Deși prietenos, Zebra cinteze va rareori becometame suficient pentru a oiștea degetul crescute unlesshand. Ei vor răspunde, de obicei, atunci când le vorbesc cu tine, deși, spre deosebire de budgies, ei nu vor mimicyour voce. Pentru a ridica un Zebra Finch, asigură yourpalm acoperă spate și aripile sale în timp ce degetul mijlociu andindex înconjoară gâtul păsării. Utilizați degetele yourother pentru a sprijini corpul și picioarele sale. Begentle - Zebra cinteze va musca in cazul in care feelstressed sau amenințat. În cazul în care prinderea unui voliere birduse o plasă RIM căptușit și nu încercați să-l prind inmid zbor - așteptați întotdeauna până când este cocoțat în condiții de siguranță.

Creștere:
Zebra cinteze poate fi împerecheat de la aproximativ 6 luni oldand va produce un ambreiaj de 4-6 ouă în aproximativ 12 zile. Ca și în cazul tuturor animalelor de companie, crescatorii Zebra Finchesrequires mult angajament de timp și efort. Se isrecommended că, prin urmare, să solicite expert adviceand face cercetare corespunzătoare înainte de a consideringkeeping o pereche de reproducere și numai dacă sunteți certainyou pot găsi case bune pentru copii.

Sfaturi pentru un fericit sănătos Zebra Finch

Comunitate:
Zebra cinteze poate fi păstrat singur, dar preferă thecompany de felul lor. Ele pot fi păstrate în perechi (găini cu masculii), deși, dacă păstrarea doar fewbirds împreună, indiferent de sex, ar trebui să fie bine. Forlarger voliere este de obicei cel mai bine să păstrați mai multe cocoșilor hensthan - în caz contrar păsările cocoș pot lupta overthe găini. De asemenea, puteți amesteca perechi de Zebra
Cinteze cu alte pasari moi facturat mici astfel ascanaries deși dacă sunt păstrate într-o crescătorie de păsări de reproducție youshouldn`t se amestecă mai mult de 2 specii.

Sănătate:
Ca și în cazul tuturor păsărilor, dacă sunteți îngrijorat cu privire la anyaspect de sănătate Zebra Finch, cauta advicefrom un medic veterinar aviară. Pentru o viață sănătoasă, yourZebra Finch are nevoie de următoarele:

  • O regim alimentar echilibrat, fără schimbări bruște
  • O mulțime de jucării pentru a le menține amuzat
  • sticle și hrană de apă boluri curățate zilnic
  • Utilizați piersici că unghiile de fișier avoidingclipping de un veterinar sau o persoană cu experiență care isstressful pentru pasarea ta
  • O baie de zi cu zi - esențială pentru preeningactivities lor
  • Exercitiile regulate în afara cușca lor
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit