Totul despre cinteze

Bird Informații privind îngrijirea și pentru tipurile de cinteze

Finch Bird - Îngrijire Bird și Informații pentru tipurile de cintezeOrange WeaverFoto © Animal-World: Prin amabilitatea David Brough

Există sute de cinteze! Acestea au fost bucurat ca animale de companie peste tot în lume, cu unele fiind domesticit de peste 500 de ani!

cinteze Pet face companioni plin de viață, interesante, vesele. În lumea de astăzi ocupat o pasăre cinteza este un animal de companie ideal pentru multe case. Cinteze vin într-o varietate de culori, modele și personalități.

Cele mai multe cinteze sunt ușor de întreținut, activ. divertisment, și Hardy. Acestea sunt specii liniștite și multe pot trăi într-o zonă destul de mici, astfel încât acestea fac un bun animal de companie apartament. Ele sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare de a cumpăra decât mulți papagali și păsări softbilled.

Aceste imblanzitori minunate sunt nesolicitant, astfel încât să le adăugați la casa ta nu impune o sarcină nedorită la un program încărcat. Spre deosebire de un papagal, care poate bosumfla dacă nu reușiți să se joace cu ea în fiecare zi, cinteze pentru animale de companie preferă să se joace între ele.

Poti sa stai doar spate, relaxați-vă și bucurați-vă poznele lor. Desigur, fiind „pasăre orientată spre“ mai degrabă decât „orientate spre oameni“, este puțin probabil să devină deget păsări imblanziti.

Pentru a afla mai multe despre „Familia“ a vizita dumneavoastră de companie Finch:
Familii Finch: Finch Informații de familie pentru diferite tipuri de Finch

Fă reclamă cu noi

Distribuție: cinteze sălbatice se găsesc în întreaga lume. Astăzi există mulți crescători Finch, atât de multe tipuri de cinteze sunt acum crescute în captivitate.

Descriere:Există astfel o mare varietate de cinteze! Acestea variază în mărime de sub 3" până la 8" (7.5-20 cm) lungime. penajul lor poate fi foarte colorat, în funcție de specie. Cinteze sunt în majoritate păsări liniștite, există unele care au un cântec, iar cele mai multe sunt foarte active. Durata medie de viață a majorității cinteze este între 5 și 10 ani, deși au existat unele cinteze cunoscute a fi trăit timp de până la 27 de ani! Există specii de sute Finch! Există mai multe tipuri de cinteze, multe sunt cinteze sălbatice, dar o mare varietate poate fi găsit în industria pentru animale de companie. Toate cinteze, atât cinteze sălbatice și cinteze pentru animale de companie, aparțin uneia din cele patru familii.

 • Fringillidae:
  Fringillidae familie de cinteze sunt cunoscute sub numele de „cinteze reale“. Această familie Finch include unele dintre cele mai populare cușcă și cintezele cotet. Există mai multe subfamilii și 125+ specii.Estrildidae, păsări țesător, și Passeridae.Tipurile de cinteze care sunt disponibile în mod obișnuit, sortate dupa familiile lor, includ:
 • Estrildidae:
  Estrildidae familie de cinteze include cinteze iarba, cinteze papagal, waxbills, munias, și mannikins sau călugărițe. Această familie Finch conține peste 133 de specii Finch. Unele dintre soiurile Finch din această familie Finch sunt:
 • păsări țesător:
  păsări țesător familie de cinteze include țesători și whydahs. Există mai multe subfamilii și 156+ specii Finch. Unele dintre soiurile Finch din această familie sunt:
 • Passeridae:
  Passeridae Familia cinteze conține peste 32 de specii Finch.

O largă varietate de cinteze pot fi găsite în industria animalelor de companie și de la crescători Finch. O listă de cinteze care sunt disponibile în mod obișnuit includ:

 • African Silverbill Finch
 • Blue-plafonat Cordon Bleu Finch
 • Blue-Parrot Finch cu care se confruntă
 • -Crimson încoronat Weaver
 • Diamond Sparrow
 • Lady Gouldian Finch
 • Orange Weaver
 • Owl Finch
 • Paradise Whydah
 • Whydah rața-cu-frigare
 • Red-se confruntă Steaua Finch
 • Roșcată Parrot Finch
 • Societatea Finch
 • Spice Finch
 • Strawberry Finch
 • Zebra Finch
Îngrijire și hrănire:Alimentele proaspete si apa trebuie sa fie furnizate zilnic. Cinteze sunt ușor să se hrănească.
 • Bird Alimente:
  semințe de Finch este hrana de zi cu zi pentru o pasăre cinteza. amestecuri de semințe concepute pentru cintezele sunt disponibile imediat. Un singur Finch va mânca aproximativ o linguriță de semințe pe zi și va mânca prea rar. Cu toate acestea, ei ar putea avea nevoie să mănânce un pic mai mult atunci când vremea este rece sau în timpul năpârlire lor.
 • Suplimente:
  Suplimentele sunt foarte importante și pot fi puse într-un vas suplimentar și rotit pentru soi.
 • Germeni și mei:
  de semințe germinate și mei de pulverizare sunt deosebit de bune pentru toate cinteze.
 • Proteină:
  Pentru proteine, puteți oferi suplimente, cum ar fi produsele alimentare de ou, lapte înmuiate pâine integrală de grâu, insecte, cum ar fi viermi de masa si zboara de fructe, pelete mynah de păsări, și chiar un pic de mâncare pentru câini uscat.
 • Vitamine:
  ulei de ficat de cod va oferi vitamina D pentru păsările care nu primesc lumina directă a soarelui.
 • Pietriș:
  Granulație cu cărbune este esențială pentru a ajuta la digestie si contine minerale si oligoelemente valoroase. Pietrișul ar trebui furnizate într-o cupă specială sau presărat peste partea de jos a podelei cuștii.
 • Calciu:
  Furnizarea unui cuttlebone deoarece calciul ofera va da pasarea un cioc ferm, coji de ouă puternice în perioada de reproducere, și va ajuta la prevenirea legării de ou. Varul din cuttlebone, de asemenea, ajută la digestie.
 • Suplimente Tratați ocazionale:
  Suplimentele de a oferi includ moderație verdeață, cum ar fi: spanac, roccina, blaturi morcov, năsturel, păpădia, salata verde si frunze, precum și un pic ocazional de mere sau de pere. tratează Finch de semințe cu miere, fructe și legume sunt distractive pentru păsări prea, precum și nutritive!
 • Apă:
  Dă-Finch apă potabilă proaspătă în fiecare zi. Puteți adăuga, de asemenea, vitamine și minerale solubile în apă.
 • Bird Cade sale de baie:
  Dă-i o baie Finch cel puțin o dată pe săptămână și de zi cu zi în timpul verii prin plasarea unui vas pe fundul cuștii. O baie cu o incintă va ajuta să mențină stropirea cu apă la un nivel minim. Scăldat este foarte important pentru cinteze în timpul năpârlirii și de reproducere.
 • Bird Grooming:
  unghiile lor va trebui, ocazional, să fie tăiate, dar aveți grijă să nu decupa în vena ca pasărea poate sangera rapid la moarte. Bird trimmere de unghii și pulbere stiptic pentru a opri sângerarea sunt disponibile la magazinele de animale de companie.


 • Carcasă:

  Întreținere:Deși cinteze necesită foarte puțin timp, un mediu curat precum și alimente proaspete și apă de zi cu zi este o necesitate pentru a preveni boala si boala. Grija cușcă de bază include curățarea zilnică a vaselor de apă și alimente. La fiecare două-trei zile schimba hârtia pe fundul cuștii și să stropească cu circa 1/8" de pietriș proaspăt. Se spală și se usucă săptămânal întreaga cușcă, inclusiv stinghii.

  Comportamente sociale:Cele mai multe cinteze sunt foarte sociale, cu personalitati bune. Ei nu vor afecta copii, vizitatori, sau alte animale de companie. Cinteze sunt destul de prietenos și pot fi ușor adăpostite într-o cușcă spațioasă, cu alte cinteze și alte hardbills. Cu toate acestea, speciile mai mari, pot fi agresivi la speciile mai mici.
  Toate grupurile mixte ar trebui să fie urmărit pentru agresiunii și luptă. Nu aglomera deoarece acest lucru poate duce la cules de pene. Nu este recomandat să cinteze casa cu peruși, lovebirds sau alte hookbills care tind să fie mai păsări agresive prin natura lor.

  Manipularea / Training:Cintezele sunt pur si simplu sa bucurat de poznele lor ocupat, penaj, iar unele pentru cântecul lor. Cele mai multe cinteze nu vor fi manipulate, deși există câteva specii de cinteze, care cu timpul și răbdare poate fi degetul domesticit.
  Când trebuie să se ocupe de Finch pentru astfel de lucruri ca tunderea unghiile sale, așezați palma pe spate pentru și înfășurați degetele în jurul păsării cu degetul mare și arătător pe fiecare parte a capului este. Cinteze rareori musca, și chiar dacă o fac, ei nu au o muscatura dăunătoare sau periculoase.

  Activitati:Cinteze trebuie să fie capabil să se deplaseze în jurul și este important pentru sănătatea și bunăstarea ca aceștia să poată să zboare de la biban la biban. Păstrați accesoriile colivie la minimum, pentru a permite libera circulație. O singură jucărie, oglinda, sau sucursala va fi o mulțime și le puteți schimba în jurul valorii de periodic pentru a oferi varietate. Jucăriile care sunt sigure pentru perusi sunt sigure pentru cinteze.
  In salbaticie, unele cinteze place să se rostogolească în rouă, umezită ierburi pentru o baie. Puteți da animalele de companie un tratament prin punerea ocazional în frunze de păpădie umede sau ierburi, în partea de jos a cuștii pentru câteva ore. O baie de pasăre închisă a pus în cușcă de câteva ori pe săptămână, va oferi, de asemenea, o baie de distracție pentru animalele de companie. Doar nu lasa animalul de companie a lua la rece!

  Creștere / Reproducere:Unele cinteze sunt destul de ușor de rasa, cum ar fi populare Zebra Finch și Finch Society. Aceste două cinteze vor ajuta chiar la spate tineri altor cinteze. Mulți cinteze ia mai mult finețe, iar unele nu au fost încă crescute cu succes în captivitate.

  • Reproducție cinteze:
   Nu toate cinteze monte la aceeași vârstă. În general, femela trebuie sa fie de cel puțin un an, iar masculul nu ar trebui să fie în vârstă de peste cinci ani, deși există o regulă de degetul mare ca toate cinteze ar trebui să aibă vârsta de cel puțin 8 luni înainte de a fi crescute. Atât de sex masculin și feminin trebuie să fie foarte bine hrănite și sănătos.
   suplimente suplimentare, proteine, calciu și vitaminele A și D sunt necesare. Tu ar trebui să completeze dieta lor ca are nevoie de fiecare specie. Unii vor avea nevoie de biți suplimentare de semințe de niger, spanac, salata verde si frunze de păpădie, în timp ce altele vor avea nevoie de o dieta insectivori. Un pic de ulei de măsline sau de germeni de grâu pe biscuit lor de ou poate ajuta la prevenirea constipației și ou obligatoriu în femela.
  • Sexare cinteze:
   Sexele din multe specii diferite în aparență în timp ce altele arata la fel și pot fi sexuat numai prin comportamentul sau cântecul de sex masculin.
  • Mediu de reproducție:
   Fiecare specie Finch are un mediu adecvat pentru reproducere de succes. Unii crescatori Finch va face cel mai bine ca o singură pereche într-o cutie de reproducere, în timp ce alții au nevoie de un Finch crescatori de voliere mare, cu multe alte păsări în jurul valorii.
   Sezonului de imperechere incepe cu sosirea primaverii. De obicei, femela construiește alta, dar din nou, acest lucru poate să difere în funcție de specie. Tipuri de cuib variază în funcție de specie, de asemenea. Mulți vor folosi un cuib deschis în formă de cupă, dar unii prefera o cutie de cuib sau un tip de iarbă închis sau de răchită cuib Finch. A oferi o varietate și fiecare pereche să decidă.
   Pentru unele tipuri de crescatori Finch, din nou, în funcție de specie, puteți plasa un strat de așchii de lemn moale, știuleți de porumb, lenjerie de pat, sau materiale cuiburi în cuib. Pentru alții oferă o mulțime de materiale pentru cuiburi, cum ar fi ierburi, pene sau materiale de așternut cinteze preparate comercial în cușcă sau voliera.
  • Ouarea și hatchlings:
   În general, femela va depune un ou pe zi. Unele specii vor stabili doar 2 în timp ce alta poate depune pana la 10 oua. Ouale se vor cloci pe la 12 la 16 zile, tinerii vor părăsi cuibul în aproximativ trei săptămâni, cu până la înțărcare luând încă o lună.

  Nu lasa o pereche rasa prea mult sau vor începe să producă copii slabi!

  Probleme potentiale:Cinteze sunt păsări foarte rezistente și aproape toate bolile pot fi urmărite la dieta necorespunzatoare, cuști murdare și drafts.-o dieta echilibrata si o multime de exercitii va preveni cele mai multe boli Finch. Cunoaște-pasăre și urmăriți pentru schimbări drastice reale ca indicii de boală.
  Unele semne de boală să fie conștienți de stau cu ochii închiși, pene, care sunt zburlite, lipsa poftei de mâncare, respirație neregulată, păstrând capul ascuns sub aripa sa, și care acționează slab sau a alerga în jos.
  Unele dintre cele mai comune boli și leziuni Finch ar putea contracta sunt aripi rupte sau picioare, tăieturi și răni deschise, ciocurile năpădite și cuie, pene incarnate, cules de pene, naștere crampe la nivelul membrelor inferioare dintr-o cușcă, care este prea mică, pierdere în greutate, de căldură accident vascular cerebral, șoc, comoție cerebrală, legarea de ou, diaree, acarieni, răceli, chelie, picioare solzoase, ochi inflamat, tumori, pierderea de cântec, constipație și diaree.
  Adesea, cel mai bun remediu este caldura. Izolați pasăre într-o cușcă de spital în care să acopere toate, dar partea din față a cuștii și a adăuga un bec sau tampon de încălzire pentru a menține interiorul cuștii la o temperatură constantă de 85 de grade Fahrenheit. Eliminați toate stinghii și a pus feluri de mâncare de hrană și apă pe podea. Dacă nu vedeți îmbunătățiri în câteva ore, ia pasărea la un medic veterinar aviară pentru diagnostic și tratament. Disponibilitate:Multe tipuri de cinteze sunt ușor accesibile și destul de ieftin păsări mici. Cinteze de vânzare vor varia în preț în funcție de disponibilitate și de tipul. De exemplu, cinteze australiene nu sunt importate, astfel încât acestea sunt în general mai scumpe. Pasarile tinere care au realizat prima lor năpârlire sunt cel mai ușor pentru a obține în toamna chiar înainte de sfârșitul sezonului de reproducere.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit