Mange și scabie la pisici

Rar diagnosticat la pisici, dar una dintre condițiile cele mai frecvente care afectează câinii, raie este o boală a pielii cauzată de mai multe specii de acarieni mici. Unii acarieni raie sunt rezidenti normale de piele si par foliculi unei pisici, în timp ce altele sunt considerate paraziți. Toate acarieni pot provoca infecții ale pielii ușoare până la severe în cazul în care proliferează.

Ce Cauzele Mange la pisici?

râia sarcoptică felină (Sarcoptes scabei) Este mai puțin frecventă. Uneori, denumit scabie, râia sarcoptică este cauzata de acarieni, care sunt ovale, de culoare deschisă și microscopice.

raie Notedric (Notredes pisici) Este, de asemenea, denumite uneori ca scabie feline, deoarece boala este similar cu râiei sarcoptice la câini. Aceste acarieni provoca infecții severe ale pielii la pisici, in general, incepand cu fata si urechi si se raspandeste la restul corpului, si sunt extrem de contagioase.

demodeciei (cauzate de Demodex cati sau Demodex gatoi) Nu este considerat contagios, nici nu este frecventă la pisici. Acarienii in forma de trabuc sunt rezidenti normale de piele si par foliculilor o pisica sanatos. Deși există încă teorii diferite despre transmiterea între specii de acarieni Demodex, nu există nici o îndoială că acarieni nu pot fi transmise la pisici la caini, care sunt cel mai des afectate. In plus, boala apare numai atunci când acarienii sunt prezente în număr mare, care ar putea fi un semn al unui sistem imunitar compromis.

Care sunt simptomele generale de raie la pisici?

Mange poate provoca neliniște, senzație de mâncărime intensă și zgârierea frenetică, simptome care apar, în general, la o săptămână după expunere. De asemenea, de obicei duce la pierderi de par si un aspect roase de molii pentru piele. Cele mai frecvent afectate sunt urechile unei pisici si fata, dar se poate răspândi în tot corpul.Atunci când oamenii sunt în contact cu animalele care au raie, acarienilor poate provoca o erupție de umflaturi rosii, similare la înțepături de țânțar. Cele mai multe pisici infecții acarianul raie la om sunt auto-limitate, deoarece acarienii nu pot finaliza ciclul lor de viață de pe gazda lor feline originale, dar condiția este extrem de inconfortabil.

Ce trebuie să fac dacă pisica mea are Mange?

Ia pisica la un medic veterinar, care va efectua pilitura pielii și confirma prezența acarienilor cu un microscop. Poate fi dificil de identificat acarieni raie, dacă acestea sunt îngropate adânc în piele, astfel încât medicul veterinar se poate baza pe semne clinice sau istoricul animalului tau de companie pentru a face un diagnostic final.

Sunt anumite pisici Expus la Mange?

pisicilor în mod excepțional subnutriți sau cei cu sistemele imunitar sunt predispuse la râiei, care de multe ori apare ca o afecțiune secundară unei tulburări mai severe.

Cum se trateaza Mange?

Primul pas în tratamentul raie este izolarea pisica ta pentru a preveni starea de a afecta alte animale de companie și oameni. Medicul veterinar va prescrie medicamente pentru a ucide acarienii. În funcție de tipul de raie si pisica, medicamente pot fi aplicate local, prin injectare sau prin șampon și baie. Tu veterinar poate prescrie, de asemenea, un șampon antibacterian sau antiinflamatoare și antibiotice pentru a trata probleme ale pielii și ușura inflamația. Deși acarieni sunt ucise rapid, rezultatele sunt de obicei observate după o lună de tratament.

Vă rugăm să rețineți, unele insecticide, gulere și sosuri care sunt etichetate în condiții de siguranță pentru câini pot fi toxice pentru pisici, iar unele nu ar trebui să fie repetate frecvent, deci verificați cu medicul veterinar înainte de a începe orice program de tratament pentru raie.

Cum pot preveni o recurență de raie?

  • Daca pisica ta a fost diagnosticat cu raie, va trebui să curățați sau înlocuiți bine sa așternut, guler, jucării, feluri de mâncare, etc.
  • Dacă suspectați că pisica unui vecin poate fi infectat, păstrați animalele de companie departe de a păstra boala la golf.
  • Adu pisica la veterinar ca regia pentru a asigura valori nu se abat acarienii au fost eradicate.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit