Mange la câini (scabie canin)

Raie este o boală a pielii cauzată de mai multe specii de acarieni mici, paraziti externi comune gasite in canini de companie. Unii acarieni raie sunt rezidenti normale de piele si par foliculilor cainelui tau, in timp ce altele nu sunt. Toate acarieni pot provoca infecții ale pielii ușoare până la severe în cazul în care proliferează.

Ce Cauzele Mange la câini?

râia sarcoptică (Sarcoptes scabei) Este transferat cu ușurință între gazde. De asemenea, cunoscut sub numele de scabie canin, râia sarcoptică este cauzata de acarieni, care sunt ovale, de culoare deschisă și microscopice.

Toți câinii crescute în mod normal de mamele lor posedă acarieni demodeciei (Demodex canis), Care sunt transferate de la mama la pui prin cuddling în primele zile de viață. Cei mai mulți câini trăiesc în armonie cu acarieni lor, nu suferă nici o consecință.

Există trei tipuri de demodeciei care afectează canini. localizate cazuri apar atunci când acești acarieni prolifera în una sau două zone mici, închise. Acest lucru duce la solzoase izolat chelie patch-uri, de obicei, pe un aspect cu buline-a crea fața câinelui. demodecie Localizate este considerata o boala comuna de puppyhood, și aproximativ 90% din cazuri rezolva cu nici un tratament de orice fel.

generalizat demodeciei, în schimb, afectează suprafețe mai mari de piele sau de intregul corp de câine. infecții bacteriene secundare fac acest lucru o boala foarte senzația de mâncărime și de multe ori urât mirositoare piele. Această formă de raie ar putea fi, de asemenea, un semn al unui sistem imunitar compromis, problema ereditare, probleme endocrine sau de alte probleme de sănătate care stau la baza. Tratamentul depinde de vârsta la care câinele a dezvoltat boala.

Una dintre formele cele mai rezistente de raie, pododermatitis demodecica se limitează la picior și însoțite de infecții bacteriene. biopsii adânci sunt adesea necesare pentru a localiza aceste acarieni și să facă un diagnostic corect. 

Este raia demodecia Contagios?

Gândirea actuală este că acarieni Demodex pot fi transferate de la un câine la altul, dar atâta timp cât câinele este sănătos, acarienii pur și simplu adăugați populației acarianul natural al cainelui si nici un rezultat boli de piele. Izolarea câinilor cu chiar și cele mai severe cazuri este încă considerat a fi inutile, deși în cazuri rare, contagiunea este posibil. Deși există încă teorii diferite cu privire la transmiterea câine-la-câine de acarieni Demodex, este acceptat faptul că acarieni nu pot fi transmise la om sau la pisici. 

Care sunt simptomele generale de raie la câini?

Simptomele raie depind de tipul de acarianului este prezent. demodeciei tinde să provoace căderea părului, pete chel, cruste și răni. infecții bacteriene secundare pot face demodeciei o boală însoțită de mâncărime și disconfort.

râia sarcoptică tinde să provoace mancarimi intense. Aceasta poate duce la neliniște și zgârierea frenetică, simptome care apar, în general, la o săptămână după expunere. De asemenea, poate duce la pierderea parului, piele înroșită, leziuni corporale și cruste. Cele mai frecvent afectate sunt un câine urechi, coate, față și picioare, dar se poate răspândi rapid la întregul organism.

Când a trecut la om, râiei sarcoptice provoacă o erupție de umflaturi rosii, similare la înțepături de țânțar. Oamenii nu pot obține demodeciei de la câini.

Ce trebuie să fac dacă cred că câinele meu are Mange?Ia câinele la un medic veterinar, care va efectua un examen fizic, analiza pilitura pielii și să încerce să confirme prezența acarienilor raie cu un microscop. Poate fi dificil de identificat acarieni raie, dacă acestea sunt îngropate adânc în pielea unui câine, astfel încât medicul veterinar se poate baza pe semne clinice sau istoricul animalului tau de companie pentru a face un diagnostic final.

Sunt anumite caini cu Mange?

  •  Cățeluși și câini în vârstă mai mică de 18 luni sunt în special predispuse la dezvoltarea localizatedemodeciei, care de multe ori dispare de la sine.
  • generalizat demodeciei, cu atât mai grave fel, omniprezent, poate fi ereditară la câini. Sheepdogs engleză veche și PEIS shar sunt predispuse la o formă severă de demodeciei care afectează picioarele. caini mai mari care au o boală de bază poate fi, de asemenea, mai predispuse.

Cum se trateaza Mange?

În funcție de tipul de raie si rasa cainelui, medicamentele pot fi administrate pe cale orală sau aplicat local, prin injectare sau prin șampon și baie.

Primul pas în tratamentul râiei sarcoptice se izolează câinele pentru a preveni starea de la răspândirea la alte animale de companie și oameni. Medicul veterinar poate prescrie medicamente antiparazitare, precum si medicamente pentru a ușura mâncărime, inflamație și infecții secundare ale pielii. Rezultatele sunt de obicei observate după o lună de tratament.

Medicamente și gestionarea stresului fiziologic sunt esențiale atunci când se tratează demodeciei. Unii caini infectate pot necesita, de asemenea, un tratament special, cum ca șampoane pentru medicamente infecții secundare ale pielii.

Vă rugăm să rețineți, multe tratamente pentru piele pot fi toxice pentru câini și nu ar trebui să fie repetate frecvent, deci verificați cu medicul veterinar înainte de a începe orice program de tratament pentru raie.


Există un remediu pentru Mange?

câinii mai tineri de multe ori se vindeca complet de la raie, dar câinii adulți necesită adesea terapie pe termen lung pentru a controla boala. Câinii cu demodeciei nu ar trebui să fie crescute, deoarece această condiție este considerat a fi ereditare.

Tratamentul, indiferent de opțiunea pe care este aleasă, ar trebui să fie însoțită de piele pentru răzuirea la fiecare două săptămâni. După două julituri consecutive sunt negative, medicația este întreruptă, dar o racla finală ar trebui să fie efectuată după o lună de tratament pentru a se asigura că nu există o recurență. 

Cum pot preveni o recurență de raie?

  • În cazul în care câinele a fost diagnosticat cu râia sarcoptică, va trebui să curățați sau înlocuiți bine lenjerie de pat și gulerul cămășii și să trateze toate animalele în contact.
  • Dacă suspectați că câinele unui vecin poate fi infectat, păstrați animalele de companie departe de a păstra boala la golf.
  • Adu câinele la veterinar periodic, așa cum este recomandat pentru julituri ale pielii Reverificare pentru a se asigura acarienii au fost eradicate.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit