Cum să-i spuneți dacă câinele meu are raie

Cum să aflăm dacă câinele meu are Mange

Scabia este un tip de boală inflamatorie a pielii care afecteaza caini. câini de companie sunt, de obicei, purtători de un număr mic de acarieni, iar sistemul lor imunitar este suficient pentru a le menține sub control. In orice caz, mange este cauzata de o cantitate excesiva de diferite tipuri de acarieni care infectează câine și vizuina între blana si piele, cauzand leziuni ale pielii care poate duce la pierderea parului, tulburări ale sistemului imunitar si chiar boli genetice. Există mai multe tipuri de acarieni și, în funcție de care este responsabil pentru plângerea pielea câinelui, mange poate sau nu poate fi contagios. Depistarea precoce a bolii poate face mult pentru a ajuta la vindecarea animalele de companie, motiv pentru care, în acest articol OneHowTo.com, vă vom oferi informațiile de care aveți nevoie, astfel încât să puteți spune dacă câinele are raie.

Distingerea între demodeciei localizate și demodeciei generalizată

  • raie Localized este cauzata de acarieni microscopice cunoscut sub numele de Demodex canis. De fapt, acest tip de acarianul se găsește pe aproape toate animalele domestice, dar în cantități mici. Ea devine o problemă numai în cazul în care sistemul imunitar al cainelui nu: Aceasta permite populației acarianul să crească rapid de sub control și provoacă boala. scabie Localizate este frecvente la căței care sunt mai puțin de un an. Semnele-povesteasca sunt dezvoltarea chel patch-uri în blana din jurul ochilor și a gurii. chel patch-uri pot să apară, de asemenea, pe picioarele lor, din spate sau labe, iar acestea pot măsura până la 3 cm în diametru. În plus, pielea din aceste zone este adesea roșiatică de culoare.
  • Este posibil ca câinele suferă de raie generalizată în cazul în care are 5 sau mai multe chel patch-uri - care pot să apară, de asemenea, pe capul animalului - împreună cu zonele în care blana a dispărut complet. Un câine cu un număr excesiv de acarieni din foliculi sale și pe pielea ei pot prezenta, de asemenea, cu răni și cruste. În cazul în care un cățeluș în primul său an de vârstă este diagnosticat cu raie generalizată, există o probabilitate de 30-50% ca sistemul imunitar va scapa de problema naturally- cu toate acestea, câinii adulți vor avea nevoie de o atenție veterinară pentru ao depăși.

Rețineți că nici soiurile localizate, nici generalizate ale demodeciei sunt contagioase, și nici nu pot fi transferate la om.

Recunoașterea râia sarcoptică

Spre deosebire de demodeciei, râia sarcoptică canin - de asemenea, cunoscut sub numele de scabie canin - este foarte contagioasă și poate fi ușor transferat la alte animale. Acarienii poate infecta, de asemenea oameni, dar ei nu pot trăi pentru mult timp în corpul uman. Acest tip de boala este cauzata de o infecţie dintr-un anumit tip de acarian care atacă câinii și se răspândește rapid prin piele, provocând leziuni grave și cruste pe tot corpul. Primele indicii ale râia sarcoptică apar de obicei pe urechi si coate.

Identificarea simptomelor fiecărui tip de raie

  • simptomele demodeciei includ pierderea de blană, leziuni mici și înroșire a pielii. Cu toate acestea, cainele nu poate începe mâncărime, până când infecția a devenit mai generalizată, și poate chiar par a fi în starea generală de sănătate bună. Cu toate acestea, în plus față de piele inflamate, câinele poate suferi de dureri severe de stomac și în cele din urmă, în cazul în care nu este tratată la timp, poate pierde cantități mari de blană.
  • râia sarcoptică provoacă mâncărime intensă încă de la început. Câinele poate zgâria și chiar musca pielea într-o frenezie în încercarea de a ușura mâncărime, care agravează starea. Sănătatea câinelui se va deteriora rapid, si poate fi chiar și în imposibilitatea de a dormi sau să mănânce din cauza mâncărime și de arsură. În cazul în care acest tip de infecție nu este tratată, aceasta poate duce la probleme grave de sanatate.

Grija pentru un caine cu raie

În funcție de tipul de raie cainele tau are, modul de tratare a acestei boli va fi una sau alta. În continuare, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să aibă grijă de un caine cu raie in functie de tipul acesta are:

  • Ureche raie: Acest tip de raie pot fi prevenite printr-o pipetă pe care le veți putea cumpăra de la orice medici veterinari. În cazul în care câinele are ureche raie, vei putea să-l trateze cu picături medicale care trebuie să fie scăzut în urechea câinelui, întotdeauna sub supravegherea unui specialist.
  • râia sarcoptică: Puteți preveni, de asemenea, ele folosind o pipetă. Pentru tratarea câinilor cu acest tip de boală trebuie să le scalde cu insecticid, întotdeauna atunci când recomandat de un medic veterinar.
  • raie Demodeic: pentru a trata acest tip de raie, trebuie să vă scalde câinele cu Amitrazul și / sau Moxidectinul (insecticid). De asemenea, puteți preveni cu pipete.


Dacă credeți că câinele are raie, este important să-l ia la medici veterinari astfel încât să puteți determina ce fel de raie are și ceea ce este cel mai bun tratament.

Acest articol este doar informativ, oneHOWTO nu are autoritatea de a prescrie orice tratamente veterinare sau de a crea un diagnostic. Vă invităm să luați animalele de companie la un veterinar dacă are orice tip de afecțiune sau durere.

Dacă doriți să citiți articole similare Cum să aflăm dacă câinele meu are Mange, vă recomandăm să răsfoiți în jurul nostru categoria Animale de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit