Paraziți demodectic Dog (raie)

Este comun pentru câini să aibă Demodex canis acarianul vii pe pielea lor. Cele mai mici in forma de trabuc vizuini parazit în piele, încă câinii mai sănătoși nu prezintă semne de infecție. Cu toate acestea, la câinii cu defecte sistemele imunitar, acarienilor se pot multiplica cauzand o boala numita demodeciei sau demodecie. Studiile de cercetare medicale sugereaza faptul ca anumite rase de câini au o predispoziție genetică la demodecie. Transmiterea acarianului este de la mama la puii ei în timpul alăptării, în primele 72 de ore după naștere. Demodeia nu este contagioasa la alti caini sau oameni.

Simptomele Mange

Există mai multe expresii ale Demodeia și prognoza pentru o cura permanenta într-adevăr depinde de tipul de demodecie. De exemplu, în cazul în care câinele a demodecia, este o boală ușoară, auto-limitare. Acest tip de demodicozei afecteaza de obicei, câinii 6 ot varsta de 9 luni și semne clinice constau din nimic mai mult decât un plasture sau două de hairlessness cu mâncarime ușoară. Nouăzeci la sută din aceste cazuri rezolva pe cont propriu, indiferent dacă acestea sunt tratate sau nu. Prognosticul pentru recuperarea completă este excelentă și recurența este rară.

Pe de altă parte, există o formă generalizată a doua care duce la cantitati mari de pierdere a parului de pe tot corpul. Câinii care au această formă răspund bine la tratament moderat. Cu toate acestea, în cazul în care există o infecție concomitentă a pielii, prognosticul este mai păzit. Cu acest al treilea tip de raie, există, de obicei, durere si mancarimea asociate cu ea și pacienții pot prezenta depresie, inactivitate, pierderea poftei de mâncare și iritabilitate. Un al patrulea tip de demodecia, numit pododermatitis, afectează numai labele câinelui.

Tratamente raieTratamentul recomandat pentru demodecia generalizata este un tratament topic numit Amitraz (Mitoban). Dacă este utilizată o dată pe săptămână, s-a dovedit a fi de aproape 80 la suta eficienta. Există, de asemenea, un medicament antiparazitar numit Ivermectina (Ivomec), care sa dovedit a fi sigur și foarte eficient împotriva acarianul Demodex. Pentru a putea folosi, trebuie să semneze un formular de eliberare de autorizare a utilizării pe animalele de companie. Deoarece Demodeia nu este atât de mult rezultatul unei probleme acarian, deoarece este un defect de sistem imunitar, câini care au fost tratați cu succes pentru Demodeia va fi întotdeauna expuse riscului de recidivă. Cu toate acestea, ar trebui să existe nici o recurență cu excepția cazului în care pacientul devine reinfectate cu acarieni Demodex.

În cazul în care dumneavoastră câine sau o pisică zgârieturi excesiv sau experiențe de pierdere sau neuniforme generalizată a părului, trebuie să consultați medicul veterinar, astfel încât el sau ea poate exclude Demodeia precum și alte tulburări ale pielii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit