Bulgări de piele câine și umflături

Există mai multe tipuri diferite de tumori ale pielii. Unele dintre acestea sunt grave, dar cele mai multe sunt benigne. Cele mai multe tumori ale pielii sunt susceptibile de a fi fie papiloamelor pielii (adică veruci) sau adenoamelor glandelor sebacee. papiloame cutanate sunt frecvente la câini. Cauza lor este necunoscută, cu toate că infecțiile virale par a fi implicate în unele cazuri. Aceste creșteri apar adesea ca noduli solitare sau multiple, și să aibă un aspect de suprafață conopidă cum ar fi.

Verucile pot apărea oriunde pe corp, mai ales ca câini în vârstă, dar acestea provoacă puține probleme și sunt, de obicei benigne. În acele cazuri în care negii cauzează o problemă, cum ar fi atunci când câinele linge excesiv sau atunci când negul devine infectat, acesta poate fi îndepărtat chirurgical fără dificultate. De obicei, verucile sunt lăsate singure.

cauze

Tumorile glandei sebacee provin din glandele sebacee din piele, care secreta o substanta uleioasa numita sebum, care pastreaza pielea moale, maleabil, si hidratata. Aceste tipuri de tumori sunt cele mai frecvent tip de tumori cutanate la câini, și sunt adesea confundate cu negii, deoarece acestea sunt similare în aparență. Ca papiloame, tumorile glandei sebacee sunt comune la câini. Ele apar de obicei pe caini mai mari, si sunt mai frecvente la anumite rase, cum ar fi Cocker Spaniel, pudeli, Boston Terrier Kerry albastru Terrier, Beagle, Dachshund, Elkhounds norvegiană și Basset Hounds. Tumorile glandei sebacee nu sunt, de obicei excizate chirurgical, cu excepția cazului în care cauza probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit