Tulburări hormonale de pisici

Tulburări hormonale de pisici

Acromegalie

Întrebare: Dragă Dr. Mike,

Sunt abonat la Vetinfo Digest.

Aș dori să știu mai multe despre acromegalie la pisici și modul în care itis.I comune au un pisoi în vârstă de 8 luni, care este foarte mare incadrat, bine muscledandnow are o greutate de peste 15 lbs. codescendent lui este mai mică, o femeie la 10 lbs.Iam întrebam dacă ar putea avea acromegalie sau va predispus să-l laterinlife. Cu toate că este extrem de sănătos și activ tocmai m-am neverknowna pisoi acest imens, cu o coadă atât de mult!

Vă mulțumesc anticipat, Judy

P.S. Ai, de asemenea, mi-a dat informații bune despre meu catwho diabetice mai în vârstă este acum face bine pe insulina PZI.

Răspuns: Judy;

Acromegalie este o tulburare în care există o supraproducție de growthhormone. Ea apare de obicei la pisicile adulte se apropie de statutul de „senior“, tumorile glandei pituitare dueto (adenoame pituitare) care produc growthhormone.This determină lărgirea structurilor faciale care este uneori easiesttoappreciate uitându-vă la dinții, care se depărtează ca creste osul, desi pliurilor faciale îngroșate, distensie abdominala, creste inorgansize (inima, ficat, rinichi) și alte creștere conexe symptomsmay apar.

Acest lucru nu este probabil să fie determinând creșterea dimensiunii de sex masculin dvs. catcompared la sora lui. Ea nu suna ca el este supraponderal de yourdescription, fie, dar s-ar putea dori să întrebați medicul veterinar pe nextvisitif el este o greutate bună pentru dimensiunea sa.

Se pare că, probabil, ai o pisica normala, care este doar un bigboy. Așa sper!

,Hipotiroidismul si diabet la pisici

Î: Dragă Dr. Mike,

Am citit, cu interes, ultimul VetInfo Digest despre droguri și în special în ceea ce privește druginteractions Levo tiroxina. Am scris acum yousomeweeks despre pisica mea, Oliver, care a fost diagnosticat cu bothhypothyroidism si diabet. Deși ați menționat că cerințele de insulină LevoThyroxineincreases la câini, am constatat că, de asemenea, actsthesame fel la pisici. Am fost în imposibilitatea de a reglementa Oliver pe myvet insulinuntil contactat patolog de laborator care face workandhe de sânge a sugerat luarea Oliver de pe tiroxina completely.Doing Levo sohas a scăzut semnificativ cerința sa de insulină.

Mă întreb dacă Hipotiroidismul la pisici, rare, așa cum este, contributestodiabetes în nici un fel. Eu conversa "cu alții pe DiabetesMessage Consiliul de felină și seversl dintre noi pisici proprii care au aceste ambele diseases.Do aveți orice informații cu privire la acest lucru?

Mulțumesc anticipat!

Judy

A: Judy;

La pisici, hipotiroidismul este considerat a fi foarte rare. thatI Deci, rare văzut haveonly un raport de caz clinic care implica mai mult de o pisică anditrelated la hipotiroidism congenital care apar în două pisoi care werelittermates.

Există o afecțiune cunoscută sub numele de sindromul bolnav eutiroidie, în care totalthyroxine (T4 total TT4) nivelurile scad sub nivelurile normale din cauza otherillness dar a glandei tiroide este de fapt OK și întâlnirea tiroxina liber body`sneedfor (T4 liber, fT4), uneori fTT4). Deoarece formă activă liberă thyroxineisthe în organism, pisica este de fapt eutiroidieni (niveluri normalthyroidhormone) în ciuda faptului că valorile totale scăzute T4. Acest lucru se produce almostcertainly in unele cazuri de diabet si pot sa apara cu orice illnessthat este cronică sau severă. Din moment ce este comun pentru a rula teste pentru a TT4 trytorule din hipertiroidie la pisici, care sunt in varsta si bolnavi, din cauza theprevalence acestei boli, nu încep să fie o mulțime de niveluri totale de reportsoflow T4 la pisici. Acest lucru se întâmplă din cauza sicksyndrome eutiroidie, în cele mai multe cazuri, dar este foarte tentant pentru a trata aceste catswiththyroxine atunci când multe dintre simptomele de hipotiroidism sunt prezente.

Cel mai bun mod de a diferenția între aceste condiții pentru mostpractitioners este de a rula un test de T4 liber. Dacă nivelul seric pentru freeT4 isalso scăzut, există o șansă mai bună ca hipotiroidismul este present.At thattime un studiu clinic cu levo-tiroxina poate fi indicată în cazul în care isnotpossible pentru a face teste de răspuns TSH (cele mai multe practici nu mai pot obține TSH). Acest lucru trebuie să fie făcut cu precauție, deoarece pisicile sunt sensibile la effectsofhyperthyroidism mult mai frecvent decât câinii.

Cred că este, probabil, cel mai bine că ați întrerupt-l thyroxinesupplementation, așa cum a sugerat de către specialistul. Dacă apar semne ale acestei problemreturn va fi posibil să se facă teste exacte T4 liber în threeor patru săptămâni.

Sper că acest lucru ajută la înțelegerea a ceea ce se poate intampla.

,

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit