De ce tancuri bune merge rău - pericolele de clor

Cele mai multe companii municipale de apă steriliza apa cu clor sau cloramina, o combinație de clor și amoniac, pentru consumul uman în condiții de siguranță. In timp ce relativ inofensiv pentru oameni în cantități foarte mici, clorul poate fi mortala pentru pești.

Cantitatea de clor în apa de la robinet poate varia, dar este, de obicei, între 0,5 și 2,0 părți per milion (ppm). Clor în apa reacționează cu țesuturile vii și a materiei organice care provoacă moartea celulelor (necroza acută) la pești. Deoarece branhiile de pește sunt sensibile și expuse direct la mediul acvatic, moartea celulelor din branhiilor - un aparat de respirație peștelui - poate duce la dificultăți respiratorii și asfixiere.

otrăvire clor este de obicei cauzată de hobbyists pești neexperimentate fie pune peștele în apă de la robinet comun neconditionate sau înlocuirea unei cantități mari de apă cu rezervor de apa cu clor neconditionate. Un scenariu comun este atunci când un koi sau peștișor proprietar iaz „off topuri“ iaz lui și uită pentru a opri furtunul de grădină. Prea multă apă ajunge în neconditionate iaz și peștii mor. Chiar necătite clor sterilizat ustensile (plase, bureți, filtre) pot ucide.

Clorul poate ucide pește în procesul-verbal

pește otrăvit de clor apar foarte stresat. Cât de repede se îmbolnăvesc și mor depinde de nivelul de clor în apă. Nivelele ridicate pot provoca pește să cedeze în ore sau chiar minute. În general vorbind, peștii mai mici sunt mai sensibile decât peștii mai mari.

pește afectate pot apărea palide și acoperite de mucus. Unii vor prezenta roseata (hiperemie) pe diferite părți ale corpului lor. Peștii pot fi conducte la suprafață pentru aer și înot haotic.

Clor poate fi „barbotat“ din apă, dacă apa este bine aerată timp de mai multe zile într-un container cu o suprafață mare. Cloramina, cu toate acestea, este mai stabilă în apă decât clorul, și nu poate fi barbotat departe. Cloramină a devenit mult mai popular decât clorul în aprovizionarea cu apă a populației, deoarece, spre deosebire de clor drept, nu produce trihalometanii toxice pentru om.Multe stări toxice vor semăna cu otrăvirea clor (amoniac, cupru, otrăvire organophosphate). Hipoxia din cauza supraaglomerării sau aerare slabă poate toxicitate clor mima, de asemenea. Odată ce aceste alte cauze sunt excluse, este timpul pentru a trata problema de clor.

Un număr de producători fac kituri de testare de clor. laboratoare de testare a apei sofisticate au un dispozitiv numit titrimeter clor. În cele mai multe cazuri, istoria și semnele clinice în monoterapie poate diagnostica toxicitate clor.

Având grijă de această problemă

Grav afectat de pește mor de obicei. Peștii care sunt eliminate rapid din apa contaminată poate supraviețui dacă nu prezintă semne de detresa respiratorie în termen de trei până la șase ore după expunere. Pentru a încerca să stabilească situația, apa contaminată trebuie neutralizate imediat sau peștele trebuie îndepărtat pentru un acvariu sau alt vas care conține apă curată, fără clor. Un număr de compuși disponibili comercial rapid și în siguranță a îndepărta clorul din apă.

Aceste produse conțin frecvent de tiosulfat de sodiu, care inactivează clor printr-o reacție chimică în care se formează clorura de sodiu. Tiosulfat de sodiu este ieftin, eficient și sigur (doar 10 grame de tiosulfat de sodiu se va elimina clorul din 1000 de litri de apă municipale cu concentrații de clor cât mai mare de 2,0 ppm). Dupa ce clorul a fost eliminat, apa care conține peștele trebuie aerat bine cu aerul din cameră sau de preferință 100% oxigen. Temperata (la temperaturi mid) specii precum carasi si koi vor beneficia de reducerea temperaturii apei pentru a creste nivelul de oxigen dizolvat.

Urmare

Deoarece otravire clor este aproape întotdeauna o problemă acută, follow-up constă în primul rând de ingrijire de sustinere pentru peștii bolnavi și prevenirea -keeping apa cu clor departe de pește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit