Caderea parului la caini

Are câinele par a fi merge chel? Ce inseamna asta? Este bolnav? De ce se întâmplă? Și ce, dacă ceva, se poate face asta?

Există o mulțime de motive pentru care un caine poate fi chel sau suferă de căderea părului sau alopecie.

Câine în iarbă

Uneori, câinele se nasc chel.
Unii caini, cum ar fi mexican și fără păr rasele Chinese Crested, se nasc cu greu orice fir de par. La acești câini, lipsa de păr este determinată genetic și o caracteristică dorită între susținătorii rasei. Acesta nu este diferită de a alege un Labrador galben peste un Labrador de ciocolată.

Uneori, câinii pur și simplu du-te chel.
Alți câini (cum ar fi Dachshund, chihuahua și Boston Terrierul1) Dezvolta un model de chelie sau subțierea simetrică a haircoat lor. Această subțiere nu este prezent la nastere, dar, de obicei, devine evidentă între 6 și 9 luni de varsta si in cele din urma duce la chelire completă în zonele afectate, spune Universitatea din Prince Edward Island. Este important de remarcat faptul că chelie model nu este o boala care are nevoie de tratament. câini afectate nu sunt incomode sau dureroase. E ca și cum merge gri sau chelesc pentru ființele umane. Nu numai că nu este dureros punct de vedere fizic, dar câinii nici măcar nu suferă emoțional de a pierde parul lor ca am putea. Nu există nici un motiv pentru a trata sau pentru a schimba aceste tulburări cosmetice în întregime.

Uneori, pierderea parului canin este benignă și temporară.
Există, de asemenea, motive tranzitorii pentru pierderea parului. La fel ca oamenii trec prin etape în cazul în care pierd mai mult par, câinii face prea. Varsare este un proces natural și normal, care poate varia în grade. Câinii care sunt bolnavi sau stresat din alte motive (boală, febra, sarcina, etc.) pot, de asemenea, „strat lovitură“ sau vărsat excesiv. Din nou, acestea nu sunt condiții care necesită tratament.Uneori, pierderea parului este importanta punct de vedere medical.
Este important, cu toate acestea, să se consulte medicul veterinar dacă observați modificări în blanii sau în cazul în care acesta este în curs de dezvoltare zonele de chelie. Uneori, căderea părului este din cauza unei probleme medicale care necesită o intervenție, deoarece motivul pentru care stau la baza aceasta poate provoca probleme mai grave și sistemice legate de starea generala de sanatate cainelui.

Medicul veterinar va dori sa determine daca parul cainelui tau cade pe cont propriu sau în cazul în care câinele este zgârierea, linge sau de mestecat parul de pe, ca urmare a unor inflamații sau iritații. Această distincție poate ajuta să se concentreze abordarea de diagnostic în cazul câinelui. În general, în cazul în care câinele cauzează în mod activ pierderea parului, tu si medicul veterinar va fi în căutarea pentru cauze de dermatita sau inflamație a pielii (cum ar fi cu alergii) sau pentru boli infecțioase, cum ar fi bacteriene, fungice sau boli parazitare (acnee / piodermite, pecingine sau acarieni raie). În aceste cazuri, răspunsul poate fi găsit prin pilitura pielii, citologie, culturi sau alergii si terapia de testare-adecvat poate duce la cresterea parului.

Uneori, pierderea parului este hormonal.
Pe de altă parte, uneori, nu există pur și simplu nu este nici un fir de păr. Cainele tau nu este mâncărime sau disconfort sau tragerea propriul fir de păr. El este doar pierde părul deoarece a unei probleme mai mari. Acest tip de pierdere a parului este adesea rezultatul unei tulburări hormonale. Hipotiroidismul (anormal de un nivel scazut de hormoni tiroidieni), disfuncția glandei suprarenale (hiperadrenocorticismul sau boala Cushing), hormoni sexuali, dezechilibre și un alt model asemănător hormonilor de pierdere a parului numit alopecia X poate toate grade variabile cauza pierderii parului si alopecie. Cainele tau de vârsta, rasa și distribuția pierderii părului, împreună cu orice alte simptome clinice pot face una sau alta dintre aceste condiții mai probabil. Medicul veterinar vă va dori să facă teste de diagnostic specifice pentru a ști sigur. test de sange si chiar biopsii de piele pot fi necesare pentru a ajunge la un diagnostic definitiv.

Pe scurt, pierderea parului sau alopecia la câini poate fi doar o problemă de cosmetice sau poate fi din cauza unei probleme de piele primară. Acesta poate fi, de asemenea, o indicație externă a unei tulburări mai grave și sistemice. Depinde de tine și medicul veterinar să lucreze împreună pentru a face această distincție.

Resurse:

1. Flynn-Lurie, Alison. „NON-pruriginos alopecia ÎN DOG- UN CAZ REVIEW BAZAT.“ Specialiștii Miami veterinare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit