Înțelegerea culori de păr de câine și modele strat de păr

Înțelegerea Culori câine și modele Coat

Cainii domestici vin îmbrăcați în sute de soiuri de culoare, model si haina, un feat destul de uimitor pentru o specie care sa dezvoltat dintr-un lup, mai degrabă monotonă aspect ancestrală. Acest animal vechi a avut o lungime maro mediu pentru a acoperi cafeniu, perfect pentru amestecul în împrejurimile sale.

După ce câinii au început asocierea lor cu oamenii, cu toate acestea, ele au fost transportate în alte zone și climate, iar Mama Natura a facut restul - mutatie genetica spontana ne-a adus culorile nenumărate, modele si soiuri de strat care ne bucurăm astăzi. Din cauza acestor mutatii, prietenii nostri canini vin in sute de combinatii de culori si model. Oamenii de asemenea, a jucat un rol în colorarea în afara liniilor genealogice prin reproducere selectiva.

În timp ce toate aceste alegeri sunt foarte bune pentru iubitorii de câine care îi place varietate, de asemenea, ele pot fi confuz. Ce înseamnă un „Merle“ câine arata? Care este diferența dintre dungat și Roan? Și doar ceea ce naiba este un particolor? Citiți mai departe pentru un curs scurt de culoare de câine și de model.

Înțelegerea unui câine tip de par si Lungime

Este posibil să nu-l dau seama, dar există mai multe tipuri diferite de păr care lucrează împreună pentru a crea blanii. Tipul de păr de câine are depinde oarecum de țara sa de origine scop (tropicală, arctic), original (Hunter, protector) și genetica.

Tipul de par.Cele mai multe rase de câini au trei tipuri de păr diferite: păr tactil, un strat de exterior și un supradepunere.

 • firele de păr tactili sunt firele de păr senzoriale și se găsesc în principal ca mustăți și peri aspri pe sprâncene, bărbie și părți ale feței.
 • Blana exterior este compus din fire de gardă. Acest lucru este, de asemenea, numit tipul principal de păr. Acestea sunt fire lungi, netede și rigide, care, în general, cresc în toată blana și acoperă în mod natural puful.
 • Subpărul se numește strat secundar și este realizat din păr dens moale, scurt și sprijină în primul rând, stratul exterior.

  Lungimea parului.

  Lungimea parului este adesea legat de zona în care câinele a fost inițial dezvoltat.

 • În zonele tropicale, a fost preferat parul foarte scurt. Această lungime de păr permite căldurii să fie disipată mai ușor decât părul lung și este dominant peste parul lung. Parul scurt poate fi fin sau grosier. Aceste rase cu parul aspru scurt au firele de păr mai ales primare și secundare mai puține fire de păr. Un exemplu este stema Rottweilerului. Unele rase, cum ar fi Dachshund, au un strat fin scurt. Acesta este compus din fire de par in primul rand secundare si mai putine fire de par primare.
 • câinii cu părul normale au o proporție mai mare de fire de par secundare la firele de păr primare. Printre exemple se numără lupul și Ciobănesc german.
 • câinii cu părul lung sunt de obicei asociate cu clima mai rece, deoarece părul mai oferă o izolație mai și căldură. Prin reproducere selectiva, faza de creștere a părului a fost prelungită, rezultând într-un strat mai lung. Parul lung poate fi grosier sau fin. Aspru câinii cu parul lung includ cocker și Chow. câinii cu părul lung fine includ pudelii și terrierii Bedlington. Acesti caini au un număr mai mare de fire de păr decât secundar primar. Deoarece firele de păr secundare rămâne în foliculii mai mult decât alte tipuri de păr, aceste rase tind să-și verse mai puțin decât altele.

  Tipuri blănii.

  În plus față de o varietate de lungimi de acoperire și tipurile de par, de asemenea, există mai multe tipuri diferite de blana. Unele tipuri comune includ:

 • Fără păr. Există câteva rase care sunt in mod natural fara par. Acest lucru a rezultat inițial ca un accident genetic si a fost perpetuata prin reproducere selectivă. Cele mai frecvent afectate rasele sunt chinez fără păr și cu creasta mexican.
 • Corded. În acest strat de păr, blana atârnă în lung chiar fire de diferite lungimi. Este încurajată să crească în zulufi sale naturale si arata ca dreadlocks. Rasele cel mai adesea asociate cu acest tip de păr sunt Komondor-ului și Puli.
 • strat Ursul. Acest strat de păr este creat atunci când există un strat exterior grosier și un puf moale dens și wooly. Un exemplu este chow.
 • Wire par. În acest strat de păr, există un număr mult mai mare de fire de par primare grosiere și acele fire de păr sunt destul de dense. Exemplele includ sârmă terrier fox părul și Dachshund părul sârmă.
 • Par cret. Prin genetica si reproducere selectiva, rase cu un strat natural ondulat s-au dezvoltat. În plus față de a avea parul cret, foliculul este, de asemenea, creț. Exemplele includ pudelul.
 • Agouti par. În acest tip, vârful de păr este lumină colorată. Corpul principal al parului este întunecat, iar baza este lumina sau roșu-brun. Printre exemple se numără păstorul german și elkhound norvegian.
 • Înțelegerea unui câine Culoarea părului

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit