Populare pesti de acvariu tropicale

Gourami Dwarf
Gourami Dwarf

Pește, cum ar fi guppy si scalari sunt capse pentru pasionaților de acvariu, dar există o mulțime mai multe specii de a alege. Dacă doriți să adăugați mai mult interes vizual pentru rezervor, ia în considerare aceste alte frumuseti tropicale.

Populare tropicale Specii de pește

Unii dintre acești pești pot trăi împreună în timp ce altele sunt cel mai bine păstrate numai cu pești din aceeași specie. Multe sunt relativ ieftine la cinci dolari sau mai puțin pentru exemplare tinere.

gourami Dwarf

 • mărimea: Aproximativ 3-1 / 2 inci lung
 • nivelul de ingrijire: Ușor
 • Dimensiunea preferată rezervor: Aproximativ 10 galoane
 • dieta tipic: Produse alimentare, pelete specii Fulgi-adecvate, si alimente vii, cum ar fi bloodworms și creveți saramură

gourami Dwarf sunt apreciate pentru colorarea lor minunat de un albastru aproape fluorescente cu dungi roșii. Masculii vor spăla o mai profundă purpuriu și palele înotătoarele lor atunci când încearcă să femele în instanță, punerea pe destul de afișaj.

Acești pești sunt membri ai grupului anabantoid, ceea ce înseamnă că pot respira prin branhii precum și prin gulping aerului la suprafața apei. Ele sunt straturi de ou și se va construi cuiburi cu bule la suprafața apei unde se vor atașa ouăle.

gourami Dwarf sunt în general pașnice față de alte specii, dar trebuie să aibă grijă să se evite adăpostirea cu pește cunoscut pentru agresiune, cum ar fi Betta. Masculii pot fi un pic agresiv față de alte gourami pitic, așa că este bine să includă o mulțime de plante în acvariu pentru a le da locuri să se retragă. Plante preferate includ Hygrophila, Limnophila și Riccia.

Swordtails

 • mărimea: Până la 6 centimetri în lungime
 • nivelul de ingrijire: Ușor
 • Dimensiunea preferată rezervor: 20 galoane sau mai mari
 • dieta tipic: Flake alimente, creveți saramură, larve de chironomide, viermi Tubifex

Plimbare in orice magazin de acvariu, și sunteți obligat să găsească Swordtails disponibile. Acești pești sunt populare, deoarece acestea sunt destul de atractive și vin în diferite soiuri de culoare. Veți găsi nuanțe de roșu superbe, galben, negru și mai mult. Masculul acestei specii are caracteristica vârful lung pe partea de jos a cozii sale, care seamănă cu o sabie, de unde și numele.

Swordtails sunt vivipari astfel încât planul pe ciorap acvariu cu plante stufoase, in special Java Moss, pentru a da copii un loc unde să se ascundă. Masculii acestei specii pot fi, de asemenea, un pic teritorial unul cu celălalt, așa că va trebui să eliminați extra-uri și puneți-le în alte rezervoare sau să găsească noi case pentru ei.

Leopard Cory Catfish

 • mărimea: Aproximativ 2-1 / 2 până la 3 cm in lungime
 • nivelul de ingrijire: Moderat ușor
 • Dimensiunea preferată rezervor: 10 galoane
 • dieta tipic: Pelete Sinking, bloodworms congelate, congelate sau vii creveți saramură

Leopard cory somn sunt populare pentru modelul lor atractiv, un leopard precum și faptul că acestea ajuta la menținerea fundul acvariului curat. Acestea sunt alimentatoare de jos, astfel încât acestea să mănânce mâncarea pe care serpuieste pe fundul rezervorului.

Aceste somn drăguț mici obține, împreună cu cele mai multe specii de rezervor comunitate, dar nu le păstrați cu pești mai agresive, cum ar fi ciclide. Ei tind să facă bine în grupuri mici de trei sau patru cories. Asigurați-vă că rezervorul de pietriș dvs. este destul de buna pentru a evita deteriorarea inutile a mreana lor, sau mustati. Acești pești de asemenea, ca un acvariu bine plantat cu bogwood care le pot folosi pentru acoperire.

Mollies

 • Mărime medie: Aproximativ 2 cm in lungime, cu unele soiuri de creștere mai mare
 • nivelul de ingrijire: Ușor
 • Dimensiunea preferată rezervor: 20 galoane
 • dieta tipic: Produse alimentare Fulgi, lipitori, saramură creveți, alge

Popular vine în numeroase Molly soiuri. Există diferite culori, cum ar fi negri, dalmatieni și medalii de aur, precum și specimene cu vele-aripioare, liră-cozi, și corpurile în formă de balon. Cu atât de multe tipuri de a alege de la, puteți seta cu siguranță, un rezervor de vedere vizual uimitoare.

Mollies sunt stabilite înapoi ca o regulă, dar acestea sunt cunoscute de a face un pic de alungare și Retezarea fin, mai ales în cazul în care un partener rezervor a curge aripioare. Acești pești petrec de obicei, o mulțime de timp la nivel mediu-tanc, dar ele sunt mici exploratori care iubesc să înoate întreaga lungime a acvariu.

La fel ca majoritatea locuitorilor din acvariu comunitar, Mollies printre care trăiesc o apreciază varietate de plante, care le va oferi locuri pentru a ascunde ori de câte ori simt nevoia. Plantele oferă, de asemenea acoperire pentru copii care le-ar produce, deoarece acești pești sunt vivipari prolific.

Rainbow Shark

 • Mărime medie: Până la 6 centimetri în lungime
 • nivelul de ingrijire: moderată
 • Dimensiunea preferată rezervor: Minim 29 galoane
 • dieta tipic: Flake alimentare, viermi Tubifex, lipitori


Frumosul rechin curcubeu vine de obicei în nuanțe de gri la negru și are aripioare roșii, dar există, de asemenea, o varietate albinos izbitoare, care are un corp roz-perla cu aripioare rosii. Acești pești nu sunt adevărate rechini, dar ele sunt apreciate pentru drama care adaugă la un rezervor de comunitate.

Acești pești trebuie adăpostite numai cu alte specii semi-agresive, cum ar fi ghimpi, unele și altele de tetras dimensiuni similare. Planul de pe un singur rechin doar carcasa pentru fiecare acvariu, deoarece acești pești sunt destul de teritoriale și va afișa agresiune față de alți rechini.

rechini Rainbow preferă habitate care includ plante, Driftwood, peșteri de rocă și chiar ornamente rezervor, care ajută la definirea spațiului astfel încât acestea să poată stabili pe teritoriul lor și de a găsi un loc sigur de odihnă.

Khuli Loach

 • Mărime medie: 4 inch lung
 • nivelul de ingrijire: moderată
 • Dimensiunea preferată rezervor: 15 galoane
 • dieta tipic: Sinking pelete Loach, congelate sau vii creveți saramură și lipitori, alimente fulg

loaches Khuli sunt populare, în parte, pentru că seamănă cu anghile mici și sunt colorate maro cu dungi maronii de-a lungul lungimii corpurilor lor. Ele sunt pești pașnice, dar acestea nu au anumite cerințe specifice, dacă ai de gând să le păstrați într-un rezervor de comunitate.

Acestea ar trebui să fie adăpostite numai cu specii pașnice, și ei sunt cei mai fericiți atunci când au un grup mic de alte loaches khuli pentru a le tine companie. Partea de jos a rezervorului lor ar trebui să fie umplut cu nisip, pietriș nu acvariu, deoarece le place să cerne prin ea. Ar trebui, de asemenea, să le ofere un loc ascuns unde pot dormi in timpul zilei, cum ar fi o colibă ​​creveți sau o pestera realizate din roci. Dacă este posibil, ar trebui să adăugați câteva frunze de migdale la rezervorul de apă pentru condiționarea lor.

plecostomus

 • Mărime medie: Potențial de până la 18 inch ca adulti
 • nivelul de ingrijire: moderată
 • Dimensiunea preferată rezervor: 75 galoane
 • dieta tipic: Pelete de alge, prefiert salata verde si mazare, lipitori, viermi Tubifex, și toate celelalte produse alimentare neconsumate în acvariu

Plecos, așa cum sunt ele cunoscute în mod obișnuit, sunt populare, deoarece ele arata atat de preistoric si ei au obiceiul de a suge pe sticla de acvariu până când atașați la acesta. Numeroasele soiuri vin într-o serie de modele de culoare, dar cele mai multe tind să aibă o anumită nuanță de maro ca o culoare de bază. Acestea sunt de fapt membri ai familiei de somn și au mreana, care îi ajută să localizeze produsele alimentare.

Plecos sunt pește pașnic, dar ei nu tolerează alte plecos foarte bine. Din acest motiv, ar trebui să păstreze doar un singur pleco într-un rezervor de comunitate.

Plecos mânca o mulțime și de a crea o mulțime de deșeuri, astfel încât aveți nevoie de un sistem de filtrare bun pentru a menține apa curată. Pentru habitatul lor, ei preferă un substrat moale, cum ar fi nisip și au nevoie de o peșteră sau tub să doarmă în timpul zilei. ferigi Java și diverse plante plutitoare asigura filtrarea luminii pentru această specie.

Neon Tetras

 • Mărime medie: Aproximativ 3/4 dintr-un inch lung
 • nivelul de ingrijire: Ușor
 • Dimensiunea preferată rezervor: Minim 10 galoane
 • dieta tipic: Flake produse alimentare, vii sau congelate de creveți saramură, dafnia, lipitori

Pur și simplu pune, hobbyists place modul în care tetras neon aprinde un acvariu. Acești pești mici sunt de culoare verde oliv în partea de sus, cu burțile de argint. Jumătatea din spate a corpurilor lor este de culoare rosu aprins, iar ei au un neon dungă irizat, albastru pe fiecare parte. Aripioarele sunt practic transparente.

Spre deosebire de unele tetras, neoane sunt destul de liniștite și destul de timid. Ei preferă să trăiască în bancuri de nisip, ceea ce înseamnă grupe de câte cinci sau mai multe. Ele nu ar trebui să fie adăpostite cu pești mai mari, pe care le-ar putea lua în considerare o pradă.

Al lor habitat ar trebui să includă driftwood și o mulțime de plante, în special plante plutitoare, care oferă o mulțime de locuri pentru pești dvs. pentru a ascunde. Planul de pietriș cu privire la utilizarea întuneric pentru a arăta culorile lor strălucitoare pentru cel mai bun avantaj.

Alegeți Specii compatibile

Stocarea rezervor este doar începutul toată distracția, dar trebuie să vă asigurați speciile selectate, dacă selectați mai multe, pot trăi împreună în pace relativă. Live Aquaria oferă o diagramă care arată excelent care specii pot obține de-a lungul ca o comunitate. Cu alegeri atentă și o configurare acvariu adecvat, vă puteți bucura de pestii tropicali de mai mulți ani pentru a veni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit